הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים בבית

~ZiBeNbErG~

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
0
72
0
לפני כמה ימים נגמר לי המנוי בחדר כושר ועכשיו ככל הנראה אני אצטרך להתאמן בבית לפחות חודשיים ::S

המכישור שלי בבית כולל רק 2 דמבלים משתנים(עד 15 קילו) וציידנית שאני משתמש בה כספסל אימונים ואפילו אין לי מתח.(כן כן התנאים מחפירים). התכנית שלי עד היום הייתה AB 4 פעמים בשבוע..שאחרי כל אימון אני עולה על ההליכון ל-35 דקות. אני אפרט עכשיו את התוכנית שלי כי אני הייתי מאוד מרוצה ממנה והייתי שמח אם מישהו יוכל להתאים לי תרגילים חדשים במקום אלה שאני לא יכול לבצע יותר בבית.
אני ממש גרוע בשמות של תרגילים ככה שאם מישהו יוכל להסביר את התרגלים שהוא מציע בצורה פשוטה/יעביר לי קישור לאיך עושים את זה אני אשמח מאוד.(חשוב לציין גם שאני בתוכנית חיטוב 69.5 קילו 1.67 14% שומן)

A
חזה - * עבוד עם מוט חופשי -דרופ סט 4 סטים רצופים של 12 שאחרי כל סט מורידים לי פלטה אחת.(כמובן שאני לא יכול לעשות בבית)
* פרפר חופשי בשיפוע 4 סטים של 12 (עוד פעם זה בעייתי למה אין לי אפשרות לעשות שיפוע)
* לחיצת חזה עם דמבלים בשיפוע שלילי 4 סטים של 12

כתפיים - * סופר סט כתפיים שאני עושה הרחקת כתף קדימה עם משקולות חופשיים(לא יודע איך קוראים לזה) ומייד אחרי זה בישיבה מרים מוט מאחורי הראש-יענו כמו פולי רק עם מוט ומאחורי הראש- מקווה שהבנתם אותי:P ככה 3 סטים של 10 חזרות
* הרחקת כתף לצד בעמידה עם משקולות חופשיים 3 סטים של 10

יד קידמית- *בעמידה עובד על משקולת יד יד 4 סטים של 10
* בעמידה עם משקולת בכל יד פטישים 4 סטים של 10
B
רגליים- זה מסובך.. כאן רק שמישהו יציע לי אימון רגליים ביתי(ולא לא סקווואט גם כי אין מוט)
גב- *מתח 3 פעמים מקסימום כמה שאני יכול(אני לא יכול הרבה:P)
* לא יודע איך קוראים לזה אבל זה תרגיל שאתה שוכב על הגב רגלים ב 90 מעלות לוקח משקולת אחת כבדה על שתי הידיים ומוריד אותה מתחת לראש -הידים נשארות ישרות) 4 סטים של 12
* חתירה עם משקולות חופשיים אחיזה צרה 4 סטים של 12(שוב יש בעיה כי אין לי שיפוע בבית ואני לא יודע איך לעשות את זה עכשיו)
יד אחורית- מקבילים 4 סטים של 10 (יש יש ממש בעיה כי ממש אהבתי את התרגיל ואין לי אלטרנטיבה. חשבתי לעשות עם ידיים על המיטה רגליים על הרצפה ולרדת אבל זה ממש אימון חלש.
* עוד 4 סטים של כפיפה של היד כנגד התנגדות - לא ממש חשוב
אני יודע שיש תרגיל ביתי של לשים יד מעל הראש עם משקולות אבל אני ממש שונא את התרגיל הזה:(

עם בטן בכללי אין לי בעיה. מצטער שחפרתי אבל אם מישהו יוכל לעזור לי לבנות תוכנית דומה ויעילה 4 פעמים בשבוע לבית אני מאוד מאוד מאוד הודה לו

מיותר כל השטויות האלו.בבית אין לך יותר מידי מה לעשות כי אין לך איך ליצור עומס פרוגרסיבי,ואתה לא יכול לעשות סקוואט,
ככה שתשחק עם מתח,מקבילים,שכיבות שמיכה.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אני מסכים איתך שאין לע חדר כושר אבל זה המצב..וזה לא כל כך מופרך אם תשים לב שרוב התכנית שלי אפילו בחדר כושר היא עם משקולות חופשיים שאותם יש לי בבית.לצערי אין לי ברירה אחרת אז אם מישהו יוכל לעזור לי אני מאוד אשמח

יש לך עד 15 קילו,זו בדיחה.
אם תאכל נייטרלי,תעשה קצת מתח מקבילים,אז עד שתחזור למכון בעוד חודשיים לא תאבד הרבה.

• פותח/ת השרשור
טוב דניאל אם אין לך איך לעזור לי לפחות אל תגרום לי יאוש- 15 קילו בשבילי זה לא בדיחה אני לא סופרמן והתרגילים היחידים שאני עובר 15 קילו זה חתירה - 16 קילו והתרגיל השני בגב שאיתו אני צריך רק משקולת אחת אז אני יכול לעביר מאחת לשניה. אז אם אין לך יותר הערות בונות שיכולות לעזור אל תגיב..

ההצעה שלי תעזור לך לאבד כמה שפחות יותר מכל הדרופ סט הנפות לסנטר שאתה מתכוון לעשות.
15 ק"ג זה בהחלט בדיחה,אם אתה מצפה לקבל תגובה שתסביר לך איך בעזרת שני דאמבלים של 15 ק"ג תעלה 20 ק"ג שריר,אז לא אני ולא אף אחד יכול לעזור לך.
אם תגדיר הערות בונות אני אשתדל לכתוב את ההודעות הבאות שלי בהתאם.

• פותח/ת השרשור
קודם כל כפי שציינתי אני בתוכנית חיטוב= מאזן קלורי שלילי ככה שאני לא מצפה לעלות 20 ק"ג שריר..והערות בונות אני אשמח לקבל תרגילים שניתן לעשות בבית(היות ואין לי ידע רב בסוגים של תרגילים)

בנוסף למה שנאמר, בבית גם אם תוכל ליצור עומס(כפי שאציין) תהיה נורא מוגבל בו ולא תוכל להיות ספציפי, רוצה לומר שכח מחזה עליון, חזה תחתון וכו,, אין לך מבחר אך תתנחם בכך שתוכל לשמר את הקיים, עדיף מלא לעבוד בכלל, וכמו כן אל תספור חזרות פשוט תעבוד עד שתכשל גם אם תעבור את ה15 חזרות העיקר שתגיע לכשל שרירי,שוב, כך תוכל לפחות לשמר את הקיים,ותנסה לעבוד לאט יותר ע"מ להקשות, תעשה יותר תרגילים חד מפרקיים, שם נדרש פחות ממשקל מתרגילים רב מפרקיים,חזה למשל, תעשה קירוב אופקי עם ה15 קילו וזה בהחלט יספיק לך, כפי שנאמר שכיבות סמיכה ואם תוכל מקבילים באחיזה רחבה, גב - תוכל לעשות פול-אובר-התרגיל שציינת עם המשקולת והרגליים ב90 מעלות, וכמובן מתח(תמיד אפשר למצוא איפה לעשות), יד קדמית אין לך בעיה-כפיפת מרפק עם 15 קילו, גם אם קשה לך תעשה פחות חזרות, יד אחורית מקבילים או עם ה15 קילו, כתפיים לא חסר, הרחרת כתף(לצדדים), כפיפת כתף(לפנים), ולרגליים אין פיתרון, רק סקווט עם ידיים לפנים כמו כוסית עד שתכשל ,

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי MOO אין כרגע אופציה של מכון..ולגבי יהודה, לא הבנתי למה אני צריך לעבור את ה-15 חזרות ולהגיע לכשל..מה הנקודה?

קודם כל כפי שציינתי אני בתוכנית חיטוב= מאזן קלורי שלילי ככה שאני לא מצפה לעלות 20 ק"ג שריר..והערות בונות אני אשמח לקבל תרגילים שניתן לעשות בבית(היות ואין לי ידע רב בסוגים של תרגילים)
אל תמשיך לחטב עד שאתה נרשם למכון, בלי להתאמן כמו שצריך או לפחות לאכול אתה תאבד מסת שריר. אני מצטער אבל התוכנית הישנה שלך הייתה מטומטמת כמו המדריך שהכין אותה, אחת ההוכחות לכך זה שאתה לא יכול לעבוד עם דאמבלים מעל 15 ק"ג. התרגילים הכי טובים שתוכל לעשות בבית הם מקבילים, מתח, אולי לאנג'ים, אייר סקוואט ולחיצות כתפיים, אלה התרגילים הטובים שאתה יכול לבצע בבית אבל עדיין לא הייתי ממשיך בחיטוב עד שלא הייתי נרשם לחד"כ במצבך. ואל תקשיב ליהודה, הוא כרגע רשם ערימה של שטויות.

אם אין לך מכון ואין לך משקל מעל ה 15 קילו האלה
אתה צריך ראק/כלוב + מוט + ספה + הרבה פלטות

אז אתה לא יכול לבצע אימוני כוח אפקטיביים
אתה יכול לעשות אימוני קרוספיט או חלקם לפחות

• פותח/ת השרשור
אני מצטער אבל התוכנית הישנה שלך הייתה מטומטמת כמו המדריך שהכין אותה, אחת ההוכחות לכך זה שאתה לא יכול לעבוד עם דאמבלים מעל 15 ק"ג.

מה בדיוק הבעיה עם התוכנית הזאת אם אפשר לשאול? אני הרגשתי שהיא ממש טובה(לא שהתנסתי ביותר מדי תוכניות)...

מה בדיוק הבעיה עם התוכנית הזאת אם אפשר לשאול? אני הרגשתי שהיא ממש טובה(לא שהתנסתי ביותר מדי תוכניות)...

עומס פרוגרסיבי לא ניתן לבצע ללא משקל כבד יותר כל אימון
ככה שאם עכשיו אתה מרים 15 קילו אימון הבא אתה צריך 17.5 -20 קילו ואין לך
זה הכל

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה לי אליך MOO, אני יודע מודע שאני לא מבין כל כך בתוכניות אימונים ובעמסת משקלים אבל תכלס אם כל אימון אתה מעלה משקל אחרי שבוע אתה פשוט לא תצליח לבצע את התרגיל...ככה ההגיון שלי אומר לי. אם נגיד בתרגיל יד קידמית אני מרים 12 קילו וקשה לי אבל בכל זאת עושה את זה אין מצב שאני אצליח לעשות 13 14.

סתם שאלה לי אליך MOO, אני יודע מודע שאני לא מבין כל כך בתוכניות אימונים ובעמסת משקלים אבל תכלס אם כל אימון אתה מעלה משקל אחרי שבוע אתה פשוט לא תצליח לבצע את התרגיל...ככה ההגיון שלי אומר לי. אם נגיד בתרגיל יד קידמית אני מרים 12 קילו וקשה לי אבל בכל זאת עושה את זה אין מצב שאני אצליח לעשות 13 14.

בדיוק בגלל הסיבה הזאת התרגיל מיותר
אתה לא יכול להתקדם בתרגילים חד מפרקים כמו שצריך ולכן הבסיס של התכנית לא אמור להיות מבוסס עליהם.. ברמה יותר מתקדמת אתה יכול להשתמש בהם בתור תרגילי עזר

תתחיל לעשות סקווטים ודדליפט
ואז נראה אם תשאל את השאלה הזו

• פותח/ת השרשור
עוד פעם אני מדבר מבורות....אבל אם תעשה לדוגמא סקוואט(שאני מת מפחד לעשות את התרגיל מבלי השגחה של מישהו שמבין) איך אני אחזק את שרירי היד היקדמית הרי הוא עובד כעזר לשרירים האחרים ויחסית אין עליו עומס שיגרום לו לגדול...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית