נק' מוניטין:
22
- 8
- 0
כולל כל הסינרג'יסטים ואיזה מסובבי כתף?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני מניח שבFP יש יותר עבודה של כתף אחורית לעומת שילוב של כל הכתף בURכולל כל הסינרג'יסטים ואיזה מסובבי כתף?
לא כל כך מדויק. דווקא facepulls יותר מסוכן לכתף בגלל בעיה של צביטה, וצריך להקפיד בו על החזקה נמוכה של המרפקים.ההבדל העיקרי שאני רואה הוא שFP יותר ידידותי לכתף
Upright row זו תנועה שצובטת את הrotator cuff לא משנה מהלא כל כך מדויק. דווקא facepulls יותר מסוכן לכתף בגלל בעיה של צביטה, וצריך להקפיד בו על החזקה נמוכה של המרפקים.
ההבדל העיקרי הוא השריר שמחזיק את רוב העומס. בחתירה השריר הוא הרחב גבי (לטיסימוס דורסי), ב-facepulls הוא הטרפז האמצעי.
כמובן שכל השרירים עובדים בשני התרגילים, באחוזים כאלה או אחרים.
נ.ב. הועבר לפורום אימונים.
אפשר לקבל איזה תמונה או סרטון לאיך לעשות נכון ?וצריך להקפיד בו על החזקה נמוכה של המרפקים.
אתה צודק במאה אחוז. משום מה היה נדמה לי שדובר על חתירה מהרצפה ולא על חתירה בעמידה.Upright row זו תנועה שצובטת את הrotator cuff לא משנה מה
לא מסתדר לי שהיא פחות מסוכנת מfp
תוכל להרחיב?
לא מצאתי משהו מדויק, והסרטון של עומר איסף גם לא הכי נכון. תדמיין שאתה עושה דאבל בייספס (של הבילדרים) ותנמיך את המרפקים ב-15 ס"מ - זה המצב הנכון שבו מסיימים את המשיכה.אפשר לקבל איזה תמונה או סרטון לאיך לעשות נכון ?
אם מחזיקים את המרפקים גבוהים, ומושכים לאחור, סוגרים את עצם הזרוע (היומרוס) אל הסוקט של הכתף, וגידי מסובבי הכתף נצבטים שם.מה הסיבה שיש צביטה בface pull
בUPRIGHT ROW כמעט בלתי אפשרי לא לצבוט את הכתףובחתירה אופקית יש גם צביטה ? או שזה קורה רק בתנועת האקסטרנל רוטיישן?
נכון. אפשר להימנע אם דואגים תמיד לזוית קטנה מ-90 מעלות בין הזרוע לגוף, וכמובן התרגיל נהיה פחות יעיל.בUPRIGHT ROW כמעט בלתי אפשרי לא לצבוט את הכתף
בגלל זה עדיף FACE PULLS
צביטה תקרה אם הזרוע גבוהה מדי וגורמת לעצם הזרוע להתחכך החלק העליון של מפרק הכתף. זה יכול לקרות בחתירה בעמידה, בפייספולס, בהרחקות כתפיים, בפרס בדאמבלים ובבנץ'. התרגיל היחיד שיימנע מהסכנה הזו הוא הפרס עם מוט, כי המוט דואג לכך שהידיים נשארות מקדימה ולא בורחות לצדדים, ובנוסף - בשיא הגובה הטרפזים מבצעים שארג וגורמים לעצם השכם לפתוח את מפרק הכתף.ובחתירה אופקית יש גם צביטה ? או שזה קורה רק בתנועת האקסטרנל רוטיישן?
למה לטרוח בכלל לעבוד על כתף אחורית? היא עובדת קשה מאד במתח, בחתירה ובכל משיכה אפשרית.אז איך אפשר לעבוד על כתף אחורית ללא צביטה בכלל?
עד איזה זווית לעלות עם הזרוע?
שמע אני עושה הרבה חתירות לצוואר עם חבל ולעולם זה לא עשה לי כאבים בכתף ויש לי את הכתפיים הכי בעיתיות בפורוםלמה לטרוח בכלל לעבוד על כתף אחורית? היא עובדת קשה מאד במתח, בחתירה ובכל משיכה אפשרית.
אם אתה מתעקש, תעלה עד בערך 60 מעלות, בדיוק כמו שממליצים בבנץ'.
וזה הוכחה למה בדיוק?שמע אני עושה הרבה חתירות לצוואר עם חבל ולעולם זה לא עשה לי כאבים בכתף ויש לי את הכתפיים הכי בעיתיות בפורום
אחלה. אז גם אני אנקוט באותה צורת דיון: היא כן, והיא ממש כן.וכתף אחורית לא עובדת מספיק בחתירה רגילה שהמרפק צמוד לגוף וממש לא מספיק במתח
לא, זה אמצעי זהירות לתרגילים מסוימים↑
למה לטרוח בכלל לעבוד על כתף אחורית? היא עובדת קשה מאד במתח, בחתירה ובכל משיכה אפשרית.
אם אתה מתעקש, תעלה עד בערך 60 מעלות, בדיוק כמו שממליצים בבנץ'.
תודה רבה על התגובה
אז בעצם כל פעם שהכתף עוברת את ה60 מעלות יש צביטה בכתף? בכל תרגיל?
אחלה , אתה מוזמן לעשות מתח, להגיע לכשל ואחרי זה תרגיל מבודד לכתף האחורית ולהגיד לי אם הכשל שלך במתח משפיע על התרגילוזה הוכחה למה בדיוק?
אחלה. אז גם אני אנקוט באותה צורת דיון: היא כן, והיא ממש כן.
אני לא מבודד בייספס ויש לי בייספס מאד פרופורציונלי, ואני לא עובד על כתף אחורית כמו שאני לא עובד על קדמית. הכל בסדר ופרופורציונלי אצלי.אחלה , אתה מוזמן לעשות מתח, להגיע לכשל ואחרי זה תרגיל מבודד לכתף האחורית ולהגיד לי אם הכשל שלך במתח משפיע על התרגיל
חוץ מזה שהיא חייבת עבודה מבודדת -זה כמו שלא תבודד בייספס ותצפה שהוא יגדל ממתח וחתירה.
בלי קשר שלא לעבוד על הכתף האחורית זה מתכון לפציעות כי צריך פרופורציה בין הכתף קדמית והאחורית
הכשל מהרחב גבי כי הוא בעיקר עובד וגם הבייספס מתעייף לא מעט אבל הכתף האחורית בקושי עובדת וכן תנסה את מה שאמרתי ותראה שזה לא כזה משפיע (קצת משפיע מן הסתם כי בכל זאת יש קצת עבודה של הכתף האחורית+ תשישות של הגוף מהמתח)אני לא מבודד בייספס ויש לי בייספס מאד פרופורציונלי, ואני לא עובד על כתף אחורית כמו שאני לא עובד על קדמית. הכל בסדר ופרופורציונלי אצלי.
ואגב, ממש מעניין אותי איך אתה יודע מאיפה בא הכשל אצלך, אם זה מהרחב גבי, מהכתף, מהבייספס, מהטרייספס שם עובד שם, מהטרפזים או מהמעויינים. ספר לי איך אתה מבדיל. או שאולי התכוונת שהיכולת שלך לבצע תרגיל מבודד לכתף האחורית לא מושפעת מאם עשית מתח לפני כן או לא? זה בכלל קורע.