הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שלום לכולם ! מישהו יודע מה ההבדל בין חתירה אופקית לFACE PULL מבחינת שרירים שעובדים?

כולל כל הסינרג'יסטים ואיזה מסובבי כתף?
אני מניח שבFP יש יותר עבודה של כתף אחורית לעומת שילוב של כל הכתף בUR
הEXTERNAL ROTATORS עובדים בשני המקרים
כופפי מרפק גם עובדים
ההבדל העיקרי שאני רואה הוא שFP יותר ידידותי לכתף

ההבדל העיקרי שאני רואה הוא שFP יותר ידידותי לכתף
לא כל כך מדויק. דווקא facepulls יותר מסוכן לכתף בגלל בעיה של צביטה, וצריך להקפיד בו על החזקה נמוכה של המרפקים.
ההבדל העיקרי הוא השריר שמחזיק את רוב העומס. בחתירה השריר הוא הרחב גבי (לטיסימוס דורסי), ב-facepulls הוא הטרפז האמצעי.
כמובן שכל השרירים עובדים בשני התרגילים, באחוזים כאלה או אחרים.

נ.ב. הועבר לפורום אימונים.

לא כל כך מדויק. דווקא facepulls יותר מסוכן לכתף בגלל בעיה של צביטה, וצריך להקפיד בו על החזקה נמוכה של המרפקים.
ההבדל העיקרי הוא השריר שמחזיק את רוב העומס. בחתירה השריר הוא הרחב גבי (לטיסימוס דורסי), ב-facepulls הוא הטרפז האמצעי.

נ.ב. הועבר לפורום אימונים.
Upright row זו תנועה שצובטת את הrotator cuff לא משנה מה
לא מסתדר לי שהיא פחות מסוכנת מfp
תוכל להרחיב?

• פותח/ת השרשור

מה הסיבה שיש צביטה בface pull?

Upright row זו תנועה שצובטת את הrotator cuff לא משנה מה
לא מסתדר לי שהיא פחות מסוכנת מfp
תוכל להרחיב?
אתה צודק במאה אחוז. משום מה היה נדמה לי שדובר על חתירה מהרצפה ולא על חתירה בעמידה.
אפשר לקבל איזה תמונה או סרטון לאיך לעשות נכון ?
לא מצאתי משהו מדויק, והסרטון של עומר איסף גם לא הכי נכון. תדמיין שאתה עושה דאבל בייספס (של הבילדרים) ותנמיך את המרפקים ב-15 ס"מ - זה המצב הנכון שבו מסיימים את המשיכה.
מה הסיבה שיש צביטה בface pull
אם מחזיקים את המרפקים גבוהים, ומושכים לאחור, סוגרים את עצם הזרוע (היומרוס) אל הסוקט של הכתף, וגידי מסובבי הכתף נצבטים שם.

בUPRIGHT ROW כמעט בלתי אפשרי לא לצבוט את הכתף
בגלל זה עדיף FACE PULLS
נכון. אפשר להימנע אם דואגים תמיד לזוית קטנה מ-90 מעלות בין הזרוע לגוף, וכמובן התרגיל נהיה פחות יעיל.
ובחתירה אופקית יש גם צביטה ? או שזה קורה רק בתנועת האקסטרנל רוטיישן?
צביטה תקרה אם הזרוע גבוהה מדי וגורמת לעצם הזרוע להתחכך החלק העליון של מפרק הכתף. זה יכול לקרות בחתירה בעמידה, בפייספולס, בהרחקות כתפיים, בפרס בדאמבלים ובבנץ'. התרגיל היחיד שיימנע מהסכנה הזו הוא הפרס עם מוט, כי המוט דואג לכך שהידיים נשארות מקדימה ולא בורחות לצדדים, ובנוסף - בשיא הגובה הטרפזים מבצעים שארג וגורמים לעצם השכם לפתוח את מפרק הכתף.

אז איך אפשר לעבוד על כתף אחורית ללא צביטה בכלל?
עד איזה זווית לעלות עם הזרוע?
למה לטרוח בכלל לעבוד על כתף אחורית? היא עובדת קשה מאד במתח, בחתירה ובכל משיכה אפשרית.
אם אתה מתעקש, תעלה עד בערך 60 מעלות, בדיוק כמו שממליצים בבנץ'.

למה לטרוח בכלל לעבוד על כתף אחורית? היא עובדת קשה מאד במתח, בחתירה ובכל משיכה אפשרית.
שמע אני עושה הרבה חתירות לצוואר עם חבל ולעולם זה לא עשה לי כאבים בכתף ויש לי את הכתפיים הכי בעיתיות בפורום
וכתף אחורית לא עובדת מספיק בחתירה רגילה שהמרפק צמוד לגוף וממש לא מספיק במתח
להיפך , מהפחד שתיפצע אם תעבוד עליה אתה בסוף באמת תיפצע פשוט כי לא עבדת עליה

שמע אני עושה הרבה חתירות לצוואר עם חבל ולעולם זה לא עשה לי כאבים בכתף ויש לי את הכתפיים הכי בעיתיות בפורום
וזה הוכחה למה בדיוק?
וכתף אחורית לא עובדת מספיק בחתירה רגילה שהמרפק צמוד לגוף וממש לא מספיק במתח
אחלה. אז גם אני אנקוט באותה צורת דיון: היא כן, והיא ממש כן.

• פותח/ת השרשור

תודה רבה על התגובה
אז בעצם כל פעם שהכתף עוברת את ה60 מעלות יש צביטה בכתף? בכל תרגיל?

תודה רבה על התגובה
אז בעצם כל פעם שהכתף עוברת את ה60 מעלות יש צביטה בכתף? בכל תרגיל?
לא, זה אמצעי זהירות לתרגילים מסוימים

וזה הוכחה למה בדיוק?

אחלה. אז גם אני אנקוט באותה צורת דיון: היא כן, והיא ממש כן.
אחלה , אתה מוזמן לעשות מתח, להגיע לכשל ואחרי זה תרגיל מבודד לכתף האחורית ולהגיד לי אם הכשל שלך במתח משפיע על התרגיל
חוץ מזה שהיא חייבת עבודה מבודדת -זה כמו שלא תבודד בייספס ותצפה שהוא יגדל ממתח וחתירה.
בלי קשר שלא לעבוד על הכתף האחורית זה מתכון לפציעות כי צריך פרופורציה בין הכתף קדמית והאחורית

אחלה , אתה מוזמן לעשות מתח, להגיע לכשל ואחרי זה תרגיל מבודד לכתף האחורית ולהגיד לי אם הכשל שלך במתח משפיע על התרגיל
חוץ מזה שהיא חייבת עבודה מבודדת -זה כמו שלא תבודד בייספס ותצפה שהוא יגדל ממתח וחתירה.
בלי קשר שלא לעבוד על הכתף האחורית זה מתכון לפציעות כי צריך פרופורציה בין הכתף קדמית והאחורית
אני לא מבודד בייספס ויש לי בייספס מאד פרופורציונלי, ואני לא עובד על כתף אחורית כמו שאני לא עובד על קדמית. הכל בסדר ופרופורציונלי אצלי.
ואגב, ממש מעניין אותי איך אתה יודע מאיפה בא הכשל אצלך, אם זה מהרחב גבי, מהכתף, מהבייספס, מהטרייספס שם עובד שם, מהטרפזים או מהמעויינים. ספר לי איך אתה מבדיל. או שאולי התכוונת שהיכולת שלך לבצע תרגיל מבודד לכתף האחורית לא מושפעת מאם עשית מתח לפני כן או לא? זה בכלל קורע.

אני לא מבודד בייספס ויש לי בייספס מאד פרופורציונלי, ואני לא עובד על כתף אחורית כמו שאני לא עובד על קדמית. הכל בסדר ופרופורציונלי אצלי.
ואגב, ממש מעניין אותי איך אתה יודע מאיפה בא הכשל אצלך, אם זה מהרחב גבי, מהכתף, מהבייספס, מהטרייספס שם עובד שם, מהטרפזים או מהמעויינים. ספר לי איך אתה מבדיל. או שאולי התכוונת שהיכולת שלך לבצע תרגיל מבודד לכתף האחורית לא מושפעת מאם עשית מתח לפני כן או לא? זה בכלל קורע.
הכשל מהרחב גבי כי הוא בעיקר עובד וגם הבייספס מתעייף לא מעט אבל הכתף האחורית בקושי עובדת וכן תנסה את מה שאמרתי ותראה שזה לא כזה משפיע (קצת משפיע מן הסתם כי בכל זאת יש קצת עבודה של הכתף האחורית+ תשישות של הגוף מהמתח)

הנקודה שלי זה : אף אחד לא נפצע ממשיכה עם ידיים פתוחות לצדדים אם הוא עבד עם משקל סביר , אין סיבה לא לעשות את התרגיל הזה והכתף הקדמית עובדת הרבה יותר בלחיצות ממה שהאחורית עובדת במשיכות כמו מתח או חתירה שהמרפקים צמודים לגוף ואין לי כוח למצוא לך סימוכין לזה כל אחד שמתאמן מספיק זמן מבין את זה,

אגב חתירה עם מרפקים ב 45 מעלות סטייל בנצ באחיזה רחבה בהחלט תערב את הכתף האחורית לא מעט אבל יש מקום להוסיף בידודים אליה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית