הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה שלום חברים, לא הייתי פעיל המון זמין ורוצה לקבל ייעוץ.

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
היי!
עברתי כמה וכמה דברים בשנה וחצי האחרונות ולכן הפסקתי להתאמן.
לפני שנה וחצי הייתי נראה כמו בתמונה מס' 1 במשקל 65
היום אני שוקל 65 אך נראה אחרת לגמרי כמו בתמונה מס' 2

אחרי שהסתכלתי על ההבדלים התבאסתי נורא... אבל לא הייתה ברירה, בשנה וחצי הזו לא התאמנתי והפסקתי לאכול נורמלי, לא הקפדתי על כ- 120 גרם חלבון ליום (ספק אם 60-70).

בכל אופן רציתי לדעת אם אתם חושבים שעם חזרה לתזונה נכונה ואימונים אוכל לחזור למבנה הזה "בקלות" ? (זיכרון שריר וכאלה).

בנוסף, אני מאד מאד מאד חלש. הלכתי להתאמן בפעם הראשונה ובלחיצת חזה במוט שמתי פלטות של 10 קילו בכל צד (40 סה"כ עם המוט)
בקושי הצלחתי לסיים 4 סטים של 8...... לאחר מכן המשכתי עם האימון "סתם" מה שיכולתי, כי היה לי ממש קשה.

אני מניח שזה בגלל אורח חיים לקוי ותזונה מאד מאד לקויה השאלה אם אוכל לחזור לשייפ יחסית במהירות אם אכנס לתזונה נכונה צ'יק צ'ק?

התמונות להבדלים:

לפני שנה וחצי:
1סססס.jpg

היום:
2סססס.jpg

מאחר וכבר תקופה אני משער שאני אוכל אוכל "חרא" - עוגות שטויות וממש לא מספיק חלבון.
חשבתי להתחיל על תפריט נייטרלי מדוייק למשקל 65 עם כמות חלבון עצבנית (נניח 2 עד 2.2 לקילו) ולמלאות את השאר בחצי-חצי של פחמימה-שומן (או אפילו 70/30)

אני אשמח לשמוע דעתכם , ולמומחים בינינו - כמה זמן נראה לכם שאפשר לחזור לשייפ הזה....?

אשמח גם לקבל דיעות לגבי אחוזי השמן של לפני ועכשיו.... לדעת לאן אני אמור להגיע חזרה.

תודה רבה!!!

הייתי הולך על תפריט נייטרלי חוזר להתתאמן כמו שצריך ואחכ נכנס למסה.
המצב שלך סביר מאוד למה שאתה מתאר.
מבחינת א"ש היית בסביבות 10 אולי פחות.
אני מאמין שעכשיו אתה בסביבות 14-15%

בתור מישהו שעבר משהו דומה, רק בקנה מידה קטן-זה נורא קשה מנטלית. לעשות דברים שעשית פעם עם חצי מהמשקלים, והמחשבה של ללכת לאחור כל כך הרבה מבאסת מאוד. אני חזרתי די מהר, מאחל לך המון בהצלחה ובעיקר-אל תתן לזה לבאס אותך יותר מידי.

תן בראש ותראה את מה שהיית פעם כמשהו ממריץ ומדרבן ולא כמשהו מוריד, יש גם תקופות כאלה לפעמים.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות. מנסה להמשיך אך המשקלי עבודה בקושי זזים ומתעייף נורא מהר.
האם יש קשר בין התהליך למשקלי עבודה?

נניח ברגע שאחזור לאותם משקלי עבודה של פעם סביר להניח שאחזור לאותו שייפ? או שיש סיכוי שעם חזרה לאימונים אפשר לחזור לשייפ דומה גם אם לא עולים לאותם משקלי עבודה?

תודה על התגובות. מנסה להמשיך אך המשקלי עבודה בקושי זזים ומתעייף נורא מהר.
האם יש קשר בין התהליך למשקלי עבודה?

נניח ברגע שאחזור לאותם משקלי עבודה של פעם סביר להניח שאחזור לאותו שייפ? או שיש סיכוי שעם חזרה לאימונים אפשר לחזור לשייפ דומה גם אם לא עולים לאותם משקלי עבודה?
אתה צריך להפריד בין שייפ למשקלי עבודה. שייפ קשור לתזונה שלך בעיקר ואילו משקלי העבודה יהיו קשורים לאימון בעיקר.

אתה צריך להפריד בין שייפ למשקלי עבודה. שייפ קשור לתזונה שלך בעיקר ואילו משקלי העבודה יהיו קשורים לאימון בעיקר.
מפתיע אותי שאתה רושם כזה דבר.
גם שייפ וגם משקלי עבודה קשורים לאימונים ולתזונה, למשל - לא משנה כמה אימון יהיה אפקטיבי, אי אפשר יהיה להתקדם במשקלים ללא תזונה נכונה.
ולא משנה כמה התזונה תיהיה מוקפדת, ללא תוכנית טובה זה לא באמת שווה.

אי אפשר יהיה להתקדם במשקלים ללא תזונה נכונה.
זה חצי אמת, אפשר להתקדם בגבול מסויים גם בגירעון קלורי \ ניטראלי.
זה כמובן תלוי רמת המתאמן ויכולת ההתאוששות שלו, אבל אין פה שחור ולבן.

ללא תוכנית טובה זה לא באמת שווה.
זה נכון, אם נוציא מהמשוואה גנטיקה טובה.
אבל זה לא תירוץ.

מפתיע אותי שאתה רושם כזה דבר.
גם שייפ וגם משקלי עבודה קשורים לאימונים ולתזונה, למשל - לא משנה כמה אימון יהיה אפקטיבי, אי אפשר יהיה להתקדם במשקלים ללא תזונה נכונה.
ולא משנה כמה התזונה תיהיה מוקפדת, ללא תוכנית טובה זה לא באמת שווה.
תסתכל על זה בצורה כזו:
שייפ: 80% תזונה 20% אימון.
משקלים: 20% תזונה 80% אימון.
העובדות הם שאתה מתחזק בניטרלי (התזונה מסתפקת בעיקר בחלבון)
אתה מתחטב בגלל משחק של תזונה ופחות משנה איזה תכנית תעשה. מה שכן משנה זה שהנפחים יותאמו למה שעשית לפני כדי לא לפגוע בשריר שצברת.
מצוטט את ההודעה שלי. הדגשתי את הבעיקר!!

• פותח/ת השרשור
בעצם אתם אמורים שבמצב הנוכחי אם אחזור לתזונה נכונה שמתבססת על נניח 2-2.2 גרם חלבון למשקל גוף (סביבות 140 גרם נניח)
קצת פחמימה ושומן איכותי, ללא קשר למשקלי העבודה - השייפ יתכוונן לכיוון הנכון באמצעות הגנטיקה וזכרון שריר?

מציין כי אני לא בנאדם רעב לעולם, גם בתקופות הטובות הייתי מגיע לאט לאט עולה למשקלי עבודה בלי יותר מדי פחמימה, כמה שיותר חשבון כדי לשמר את השריר.

לדוגמא - אני שם כרגע פלטות של 10 כל צד בלחיצת חזה (40 סה"כ) לעומת לפני שנה וחצי שנתיים בהם הייתי באותו משקל אך בשייפ ההוא - הייתי שם 30 ק"ג כל צד (70 סה"כ).

שאלתי בעצם היא - אם אחזור לתזונה שציינתי למעלה, אוכל לחזור לשייפ טוב נניח ב-3 חודשים גם אם לא אוכל לחזור לאותם משקלי עבודה? (אני לא רואה את זה קורה מאחר ואני חלש מאד מאד מאד).

יכול לחזור לפנאטיות של תזונה 4-5 ארוחות מחולקות כמו שצריך זו לא הבעיה המרכזית.

תודה על התגובות חברים.

בעצם אתם אמורים שבמצב הנוכחי אם אחזור לתזונה נכונה שמתבססת על נניח 2-2.2 גרם חלבון למשקל גוף (סביבות 140 גרם נניח)
קצת פחמימה ושומן איכותי, ללא קשר למשקלי העבודה - השייפ יתכוונן לכיוון הנכון באמצעות הגנטיקה וזכרון שריר?

מציין כי אני לא בנאדם רעב לעולם, גם בתקופות הטובות הייתי מגיע לאט לאט עולה למשקלי עבודה בלי יותר מדי פחמימה, כמה שיותר חשבון כדי לשמר את השריר.

לדוגמא - אני שם כרגע פלטות של 10 כל צד בלחיצת חזה (40 סה"כ) לעומת לפני שנה וחצי שנתיים בהם הייתי באותו משקל אך בשייפ ההוא - הייתי שם 30 ק"ג כל צד (70 סה"כ).

שאלתי בעצם היא - אם אחזור לתזונה שציינתי למעלה, אוכל לחזור לשייפ טוב נניח ב-3 חודשים גם אם לא אוכל לחזור לאותם משקלי עבודה? (אני לא רואה את זה קורה מאחר ואני חלש מאד מאד מאד).

יכול לחזור לפנאטיות של תזונה 4-5 ארוחות מחולקות כמו שצריך זו לא הבעיה המרכזית.

תודה על התגובות חברים.
הבעיה שלך כרגע זה מסת שריר נמוכה. אם רק תשמור על תזונה ולא תעלה במשקלים אז אתה תאבד אחוזי שומן אך לא תגיע לאותה כמות שריר.
מבחינת מסת שריר אתה חייב להסתכל על המשקלי עבודה לפחות בהתחלה עם התחשבות גדולה בתזונה, אתה מבין ששריר שדחק 70 לא יהיה באותו נפח של שריר שדוחק 40.

תתחיל נייטרלי ולאכול מסודר.
אתה כנראה תגדל קצת ותרד קצת שומן ונוזלים בתקופה הזאת.
אחר כך תתחיל מסה

• פותח/ת השרשור
לפי ההיכרות שלי עם הגנטיקה והגוף מזה שנים אני יודע שעם דל פחמימה/שומן וחלבון מדוייק
אני אתחטב מהר מאד (יורד במשקל במהירות). השאלה אם הירידה הזו בשילוב עם האימונים שהם בעצימות הרבה יותר נמוכה מבעבר אוכל להכנס לשייפ דומה או שהפעם בגלל הנזק יהיה עליי ממש להכנס לנייטרלי עד איזון כוח ואז מסה ואז לחטב..

בכל אופן, מניח שבמנוחה שורף כ- 1600 קלוריות. נוסיף לזה יום אימון נניח 2000

אם אשלב שלושה אימונים בשבוע ABC (עבד לי טוב מאז ומתמיד)
בימי אימון 2000 , בימי מנוחה 1600
המבוססים על 50/25/25
לטובת חלבון/פחמימה/שומן

נשמע בסדר?

תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית