הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שוטי החלב...?

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
שלום לכולם,

אני רוצה להעלות את הנושא של חלב לדיון פה לאחר שנחשפתי לאחרונה לחומרים מעניינים של ד"ר אריה אבני וד"ר מקדוגל.
הם מעלים את הטענה שחלב משווק לנו באופן אגרסיבי ומדברים על קורלציה ישירה בין החלב להופעת מחלות רבות. המלצתן הסופית היא לא לגעת במוצרי חלב בכלל!

Marketing Milk and Disease by Dr. McDougall
http://video.google.com/videoplay?docid=-2398866507129480161&hl=en#

הרצאה מצולמת של ד"ר אריה אבני, בין השאר בנושא החלב
http://video.google.com/videoplay?docid=-6008149825107048619#

ההנחה התיאורטית שלי היא מעט פחות קיצונית:
א. עד גיל שנתיים לפחות מומלץ להמנע ממוצרי חלב לחלוטין.
ב. אנשים בעלי רגישויות ללקטוז חייבים להמנע ממוצרי חלב לחלוטין.
ג. באופן כללי נוצר מצב של צריכה עודפת במוצרי חלב בכל האוכלוסיה המערבית, מצב שהגוף לא בנוי אליו ולכן יש לעשות התאמה, ניסוי עצמי או לפחות תיעול עצמי (סתם לדוגמא, שימוש בחלב לאחר אימון וקוטג' לפני שינה בלבד)

הערות:
א. זה בטוח הולך לעלות אז אני אכתוב כאן - יש טענה שסידן מחלב זה גימיק לגמרי. הוא לא בעל ספיגות טובה בגוף ובנוסף מביא לעודף של סידן שכלעצמו פוגע בספיגה של הסידן בגוף. אגב, מקורות טובים לסידן - טחינה משומשום מלא, סרדינים (זה סתם ככה בשליפה).
ב. האם יש לכם מידע חיובי ספציפית בנושא תזונת חלב ופיתוח גוף? הרי שכידוע אימונים עצימים מביאים דרישות תזונתיות מוגברות.

אני יודע שיש בפורום סוג של סגידה לחלב אבל אם תוכלו לרגע לשים את זה בצד ולהיות ענייניים אשמח לפתח פה דיון בנושא, בסך הכל יש כאן אנשים איכותיים וזו הסיבה שבחרתי לפרסם את הנושא דווקא בפורום הזה.

אז יאללה בלאגן... 🤪

א. קראתי את הספר הזה, והד"ר ליצן שעסוק בלקדם סויה בזמן שהוא קוטל את החלב בלי להציג את המחקרים עם הקשר הישיר שיש לו כביכול.

ב. כדי שתוכל לעכל חלב, לא נדרש ממך הרבה. באמת שלא. יש לך כבר את הגנים, רק צריך שהם ימשיכו לעבוד אחרי גיל שנתיים, וזה קורה אצל לא מעט אנשים כפי שאתה רואה.

ג. הקטע עם הסידן לא ממש מעניין.

בשר זה לא בריא יש שם הורמונים
כנ''ל עוף
וכנ''ל דגים
פירות מרוססים אז זה לא בריא
כנל פיצוחים למיניהם זה לא בריא בגלל שהם מרוססים
מים זה לא בריא כי רוב המים מזוהמים באסטרוגן
להסתובב בחוץ זה לא בריא כי יש כל מיני גזים מזיקים הנגרמים משריפת CO
לשחות בים זה לא בריא כי סביר להניח שהמים מזוהמים
לשמוע מוזיקה חזק זה לא בריא כי זה מזיק לאוזניים
להתאמן באופן עצים זה לא בריא כי הגוף נמצא במצב סטרס
למרוח קרמים על הפנים ועל הגוף ועל השיער זה לא בריא משום שיש שם אסטרוגן
לחיות זה לא בריא בכללי ...מתים מזה לא??
הבנת את הרעיון?

כנ''ל עוף
וכנ''ל דגים
הבנת את הרעיון?

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח גדול אחי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

• פותח/ת השרשור
כנ''ל עוף
וכנ''ל דגים
הבנת את הרעיון?

תשמע זה שראית את הסדרה "מה הורג אותנו" והפכת ציני לא מוסיף שום דבר לדיון פה (וכן, אני מסכים שהסדרה לגמרי מגמתית), אני מטבעי סקרן כדי שאוכל להחליט למען עצמי ולא לתת את האחריות הזו לאיזה "גורו".

coldfire, אשמח אם תפרט יותר...לא השתכנעת כתוצאה מניגודים שנאמרו? חוסר במחקרים? מחקרים נוגדים?
תודה !

זה היה לפני הרבה שנים. אני אאלץ לבדוק שוב, אבל לא זכור לי שהוא בכלל מציג מחקרים. מה גם, שאין לו מאיפה כל כך, כי אין כאלה.

תשמע זה שראית את הסדרה "מה הורג אותנו" והפכת ציני לא מוסיף שום דבר לדיון פה (וכן, אני מסכים שהסדרה לגמרי מגמתית), אני מטבעי סקרן כדי שאוכל להחליט למען עצמי ולא לתת את האחריות הזו לאיזה "גורו".

coldfire, אשמח אם תפרט יותר...לא השתכנעת כתוצאה מניגודים שנאמרו? חוסר במחקרים? מחקרים נוגדים?
תודה !
דבר ראשון לא הייתי ציני
דבר שני חחח צודק ראיתי את התוכנית אבל את רוב הדברים ידעתי כבר לפני....

טוב אז ככה,
ראיתי רק את ההרצאה של הדר" השני (ההישראלי) ההרצאה השנייה לא עובדת לי, ויש לי כמה דברים להגיד על ההרצאה:
1) בכל ההרצאה הוא לא הדגים ואילו מחקר\סטסטיקה אחד\אחת על נושא החלב.
2)אני מצטער אבל שאתה מנסה לשכנע אותי למה הטענה שלך נכונה ציטוטים מבראשית לא יעזרו לך וגם לא ההצהרה "ה' ברא אותנו בצילמו אז לא יכול שהוא התכוון שנהיה חולים", זה פשוט מטופש, ואני כותב ביד אחת אז אני לא אפרט למה, כי אתה יכול להביו לבד.
3)הסתמכות על הרמב"ם, ברור שהרמב"ם יגיד שחלב הורג, כי שהוא חי לא היה תהליך כזה שנקרא פיסטור DAH!
4) הרופא הזה כל הזמן ניסה להיות ליצן, מה שמראה שהמטרה העיקרית שלו לא הייתה לשכנע את מאזינים להקשיב לטיעונים שלו, אלא למכור את הספר שלו. תגיד, אתה ספרת כמה פעמים הוא הזכיר את הספר?! זאת לא הייתה הרצאה זה היה תשדיר פירסום.

היו עוד כמה דברים שלא מצאו חן בעייני אבל זה כל מה שאני זוכר כרגע, אני מצטער אבל זה היה ממש בזבוז של 50 דקות מהחיים שלי.

טוב אז ככה,
ראיתי רק את ההרצאה של הדר" השני (ההישראלי) ההרצאה השנייה לא עובדת לי, ויש לי כמה דברים להגיד על ההרצאה:
2)אני מצטער אבל שאתה מנסה לשכנע אותי למה הטענה שלך נכונה ציטוטים מבראשית לא יעזרו לך וגם לא ההצהרה "ה' ברא אותנו בצילמו אז לא יכול שהוא התכוון שנהיה חולים", זה פשוט מטופש, ואני כותב ביד אחת אז אני לא אפרט למה, כי אתה יכול להביו לבד.
3)הסתמכות על הרמב"ם, ברור שהרמב"ם יגיד שחלב הורג, כי שהוא חי לא היה תהליך כזה שנקרא פיסטור DAH!
4) הרופא הזה כל הזמן ניסה להיות ליצן, מה שמראה שהמטרה העיקרית שלו לא הייתה לשכנע את מאזינים להקשיב לטיעונים שלו, אלא למכור את הספר שלו. תגיד, אתה ספרת כמה פעמים הוא הזכיר את הספר?! זאת לא הייתה הרצאה זה היה תשדיר פירסום.

היו עוד כמה דברים שלא מצאו חן בעייני אבל זה כל מה שאני זוכר כרגע, אני מצטער אבל זה היה ממש בזבוז של 50 דקות מהחיים שלי.

זה בדיוק מה שהוא עושה בספר. מסתמך על אלוהים והרמב"ם.

טוב אז ככה,

מסכים לגמרי...בלבול מוח מוחלט

לא ראיתי את הסרטונים עדיין, אבל שתי אבחנות בכ"ז:
1. כל מי שמסתמך על הרמב"ם אני נותן לו קרדיט מראש. רוב הסיכויים שהרמב"ם הזה אחד החכמים ביותר שהיו אי פעם, אם לא החכם מכולם.
2. הגוף יכול להסתגל לחלב, אצל חלק נכבד מהאוכלוסייה. ואז אנחנו 'נשארים' עם האפקטים החיוביים שלו. הילדים שלי התחילו לשתות חלב (באופן מסודר) לפני כחצי שנה, וכיום אפילו הקטנה (בת שש) מעכלת בקלות ליטר. את הגדול יותר צריך להחזיק בכוח שלא יגמור את כל השקיות שאבא סוחב בקושי מהסופר.

לא ראיתי את הסרטונים עדיין, אבל שתי אבחנות בכ"ז:
1. כל מי שמסתמך על הרמב"ם אני נותן לו קרדיט מראש. רוב הסיכויים שהרמב"ם הזה אחד החכמים ביותר שהיו אי פעם, אם לא החכם מכולם.
2. הגוף יכול להסתגל לחלב, אצל חלק נכבד מהאוכלוסייה. ואז אנחנו 'נשארים' עם האפקטים החיוביים שלו. הילדים שלי התחילו לשתות חלב (באופן מסודר) לפני כחצי שנה, וכיום אפילו הקטנה (בת שש) מעכלת בקלות ליטר. את הגדול יותר צריך להחזיק בכוח שלא יגמור את כל השקיות שאבא סוחב בקושי מהסופר.
בלי לתקוף, אלא מסקרנות,
מה כל כך חכם ברמבם? מעבר ללהבין דברים, מה הוא באמת שינה ועשה?
אני לא מפקפק, באמת מעניין אותי

אני קצת מתנדנד עדיין בנושא החלב. יש הרבה אנשים חכמים (אני לא מחשיב את הד"ר מהסרט כי אני לא מכיר את פועלו) שמאוד לא מחבבים חלב ויש להם נימוקים לא רעים בכלל שמגובים בהרבה מחקר. אין ולא יהיה כנראה מחקר שמראה באופן חד משמעי איך שלוק חלב גורם לך למות. ב"מדעי התזונה" הדברים פשוט לא עובדים ככה. הקשרים שמוצאים הם לרוב קורלציות באוכלוסיות (אפידימיולוגיה), ביחד עם מחקרים ספציפיים על אוכלוסיות חולות (כרונס צליאק IBS) ביחד עם מחקרים מולקולרים שמראים עלייה/ירידה במדדים ספציפיים. הרעיון הוא שבסופו של דבר עושים סינתזה לכל המחקר הזה וממליצים על פי הידע שהצטבר אם חלב (במקרה הזה) הוא טוב או לא טוב.
יש לחלב כמה חסרונות:
- חלב גורם לתגובה אינסולינית מאוד חזקה. הרבה יותר חזקה מהמצופה לפי כמות הסוכר (והחלבון) שיש בו.
- יש לאנשים רגישיות ספציפיות ללקטוז או חלבוני חלב. לא תמיד זה ברמה מאוד גבוהה, וחלק מהאנשים לא יודעים את זה אפילו. מאוד קל לבדוק את זה - פשוט מפסיקים לחודש ורואים אם יש שיפור בהרגשה הכללית.
- חלבון הקזאין הוא בעייתי. הוא דומה לגלוטן ושני החברה האלה עושים צרות במערכת העיכול.
- חלב הוא מאכל שתורם לחומציות כללית של התזונה. net acid yielding.

http://crossfitwhole9.com/2009/07/dairy-manifesto/

אני גם ממליץ לכולם לקרוא את:
http://www.ajcn.org/cgi/reprint/81/2/341

בלי לתקוף, אם אתה סקרן תטרח ותקרא קצת. יש אוקיינוס של מידע ומאמרים.
הבן אדם היה מתמטיקאי שהקדים את זמנו, פילוסוף, פוסק, מדען ועוד ועוד.
הנה, תתחיל מכאן ותמשיך הלאה ככל שתסתקרן.

* עריכה-זה לענין הרמב"ם

בלי לתקוף, אם אתה סקרן תטרח ותקרא קצת. יש אוקיינוס של מידע ומאמרים.
הבן אדם היה מתמטיקאי שהקדים את זמנו, פילוסוף, פוסק, מדען ועוד ועוד.
הנה, תתחיל מכאן ותמשיך הלאה ככל שתסתקרן.

* עריכה-זה לענין הרמב"ם
לא מעניינים אותי כל הבולשיט הזה...מעניין אותי נטו, איזה תגלית מדעית/רפואית הוא גילה?
לא אכפת לי מה דעותיו הפילוסופיות,הידע שלו במתמטיקה וכו'
בגלל זה אני לא קורא. כי כולם עסוקים בלפאר אותו.
אני מעוניין לדעת עובדות.
המציא תרופה ל...
גילה גורם מחלה כזה..
וכו'

אני מודה שאיבדתי ענין בלשמוע מה מענין אותך, לא ברוטו ולא נטו....
יופי של דרך להוכיח טענה, גם אני לא מבין מה כ"כ מיוחד ברמב"ם הזה, גם אם נניח שהוא ידע הרבה דברים לפני כולם בתכל"ס מה זה עזר לנו אם הוא לא ניצל את הידע הזה לשום דבר?

יופי של דרך להוכיח טענה, גם אני לא מבין מה כ"כ מיוחד ברמב"ם הזה, גם אם נניח שהוא ידע הרבה דברים לפני כולם בתכל"ס מה זה עזר לנו אם הוא לא ניצל את הידע הזה לשום דבר?

איזה טענה צריך להוכיח? ומה/מה אמור לעזור 'לנו'?

אמרת שהוא החכם בכל הזמנים, להיות חכם לא כזה עוזר. לעשות משהו דווקא כן. אני מכיר הרבה חכמים גדולים- זה לאו דווקא עושה אותם תורמים לאנושות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית