הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון שיא ישראל, 195 קילו דחיקה

Seth Able

משתמש משקיע
4,116
118
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
30,686
4,116
118
פבל קולוסובסקי שבר הערב את שיא ישראל בדחיקה ובקרב 2 (השיא הקודם, 190 קילו גם היה שלו).

הנה הסרטון:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
לגבי העניין של מבנה גוף, אני חושב שבד"כ (וקצת באופן מפתיע) חבר'ה גבוהים מניפים אחוז יחסית גבוה מהדחיקה שלהם, כי ההנפה היא יותר תלויית משיכה ולגבוהים יש פאזה שניה מעט ארוכה יותר שמאפשרת להאיץ יותר את המוט.

זה לא תלוי רק בגובה, אלא גם בפרופרוציות. לא תהיה משיכה ארוכה יותר אם הרגליים קצרות.

אגב, קשה לי להאמין שהטכניקה זה הבעיה אצלו. ראיתי אותו בלא מעט אימונים, וגם הסרטון הזה מוכיח שיש לו textbook form, כמו ששיקו אמר.

אגב, בשם הסקרנות, הוא הרי נותן פה סקוואט קדמי של קרוב ל 200 קילו. באימון, ללא קלין, זה אומר שהסקוואט הקדמי (והאחורי כמובן) שלו יהיה הרבה מעל 200?

מוזר, אלא אם לא הבנו אחד ת'שני. הרי הוא נותן קלין + דחיקה, ו 'על הדרך' עולה עם המשקל הזה.
ההגיון אומר שאם רק ישים על עצמו משקל מהראק יהיה לו קל יותר. לא?

• פותח/ת השרשור
אולי יותר מהמקסימום שהם בדקו, וזה בוודאי לא היה בתנאי תחרות. אני די בטוח שבכל המקרים האלה (שהם די נדירים סה"כ) אם במקום להתחרות באותו היום היו עושים מקסימום בפרונט סקוואט (עם כל הpeaking וכו' שעשו לתחרות) הפרונט סקוואט היה יוצא יותר מהקלין שעשו.

Like Kurlovich, Yuri Zakharevich apparently is between the two extremes of the examples cited. His best front squat was 250 kgs, done at the time of his best clean of 265 kgs

Alexander Kurlovich (12), said he witnessed Pisarenko miss a squat of 260 kgs in training; only to clean and jerk it 5 days later. According to Taranenko, "if he (Pisarenko) had to stop at the bottom of a clean, he would not be able to get up"

תווים.

אולי יותר מהמקסימום שהם בדקו, וזה בוודאי לא היה בתנאי תחרות. אני די בטוח שבכל המקרים האלה (שהם די נדירים סה"כ) אם במקום להתחרות באותו היום היו עושים מקסימום בפרונט סקוואט (עם כל הpeaking וכו' שעשו לתחרות) הפרונט סקוואט היה יוצא יותר מהקלין שעשו.

גם זה, וגם (ואני כמובן שואל כהדיוט גמור בתחום הזה) האם זה מחויב שהמגבלה האפקטיבית של משקולן תהיה זהה בין החלקים של הקלין, הסקוואט, והדחיקה? הרי אולי אצל מישהו (כמו פבל לדוגמא) הסקוואט קל יחסית ומה שמגביל אותו זה אלמנט אחר בתרגיל..

• פותח/ת השרשור

אני מכיר את המקרים האלה, אני חושב שהם נכנסים תחת הקטגוריות שאמרתי, גם תזכור שלעשות איזה סקוואט באימון זה מאוד שונה מכניסה משמעותית בתחרות חשובה, ספורטאים טובים מוציאים מעצמם את המקסימום בזמנים האלה (וזה לא אומר שבסיטואציה דומה לא היה לו את הכוח לעשות FS למשקל). לגבי מה שכתוב על פיסרנקו, אני יכול להעיד ממקור ראשון שלעצור בתחתית הקלין זה רעיון רע :(

כן, אני מבין מה אתה אומר. אבל אני גם רואה את ההיגיון בלקום עם יותר ממה שאתה יכול לעשות פרונט סקוואט. ה-stretch reflex שם אמור להיות הרבה יותר אלים, כי אתה לא יורד עם המשקל בשליטה.

אני גם יכול להעיד על זה שבפעמים המעטות שעשיתי קלין מלא, היה לי יותר קל לקום מאותו המשקל עם פרונט סקוואט. למרות שהרגשה לא אומרת כלום.

פשוט מדהים, ספורטאי ענק! ואם כבר ענייננו בהפרשים בין ההנפות לדחיקות, יש למישהו הסבר למה במשקלים הנמוכים (נניח עד 100 קילו דחיקה) ההפרש בין ההנפה לדחיקה של המשקולן הממוצע הוא בסביבות ה-20 קילו וכשמתקדמים למשקלים ומגיעים כבר ל-100 הנפה ההפרש גדל לסביבות ה-30 קילו? וברמות הגבוהות זה כבר נהיה 40 ו-50 קילו?

• פותח/ת השרשור
כי ההפרש הוא באחוזים, לא בערכים מוחלטים. בד"כ מניפים בסביבות ה80% מהדחיקה. תחשב, זה מסתדר יפה.

למה הוא נכנס לתחרות עם משקל גוף שכזה? לא היה עדיף לו לעלות בעוד כמה קילוגרמים
86 קילו זה רחוק מאוד מ94
בכל מקרה פשוט אדיר עוצמתי בטירוף וחזק ביותר!!!! תמיד מדהים אותי לראות משקולנים! זה הספורט שאני נותן לו הכי הרבה כבוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית