מידע הוכחה מחקרית ש t3 הוא קטבולי

drayfus

מושעה
762
175
נק' מוניטין:
270
762
175
שלום לכולם.

יש לי איזה ויכוח עם רופא על קטבוליזם בעקבות נטילת הורמון t3.

מי שיש לו מידע רפואי\מחקרי על התופעה מתבקש להעלות לכאן...

הרופא טוען שנטילת ההורמון לא "תפרק שריר" ואנחנו יודעים שבהחלט זה מה שקורה...

לא צריך שום הוכחה, התפקיד של t3 בגוף הוא שריפת אנרגיה.
בגדול הוא לא שורף שריר בגוף בצורה טבעית כי זה לא התפקיד שלו, אבל בתיסוף מוגזם הוא יכול מעט לשרוף, למרות שלא בכמויות מוגזמות

• פותח/ת השרשור
לא צריך שום הוכחה, התפקיד של t3 בגוף הוא שריפת אנרגיה.
בגדול הוא לא שורף שריר בגוף בצורה טבעית כי זה לא התפקיד שלו, אבל בתיסוף מוגזם הוא יכול מעט לשרוף, למרות שלא בכמויות מוגזמות
אני מדבר על קטבוליזם ותעדוף פירוק שריר בעקבות תיסוף ב t3. זה שהוא קשור למיטוכונדריה זה ידע בסיסי..מחפש מחקר רפואי בלבד או הוכחה על עלייה ברמת הקטבוליזם בתיסוף ב t3.

אני מדבר על קטבוליזם ותעדוף פירוק שריר בעקבות תיסוף ב t3. זה שהוא קשור למיטוכונדריה זה ידע בסיסי..מחפש מחקר רפואי בלבד או הוכחה על עלייה ברמת הקטבוליזם בתיסוף ב t3.
זה לא ממש נכון, t3 לא גורם לפירוק מועדף של השריר, הוא פשוט מעלה את שריפת האנרגיה בגוף, ובמידה ואתה לא מספק לגוף מספיק קלוריות אז גם שריר יישרף, אבל אין פה איזה משהו מיוחד מעבר להגברת תהליכי חיטוב.
תסתכל למשל על חולי היפותירואידיזם, הם לא עור ועצמות למרות שיש להם כמות מטורפות בהרבה מקרים של t3 בגוף

T3 אינו מפרק שריר כברירת מחדל.
הוא מעלה את חילוף החומרים הכולל, ומשתנים נוספים יקבעו האם יותר שריר יפורק בעקבות כך או לא.
בין המשתנים שמשפיעים מאוד הן רמות הורמונליות, תזונה ברמות המאקרו והמיקרו, גנטיקה, האם מתבצע שימוש בסטרואידים ועוד.

• פותח/ת השרשור
זה לא ממש נכון, t3 לא גורם לפירוק מועדף של השריר, הוא פשוט מעלה את שריפת האנרגיה בגוף, ובמידה ואתה לא מספק לגוף מספיק קלוריות אז גם שריר יישרף, אבל אין פה איזה משהו מיוחד מעבר להגברת תהליכי חיטוב.
תסתכל למשל על חולי היפותירואידיזם, הם לא עור ועצמות למרות שיש להם כמות מטורפות בהרבה מקרים של t3 בגוף
הבנתי את הדוגמה. אתה יכול לספק מאמר שיתמוך או יסתור את מה שאני מנסה לברר?
T3 אינו מפרק שריר כברירת מחדל.
הוא מעלה את חילוף החומרים הכולל, ומשתנים נוספים יקבעו האם יותר שריר יפורק בעקבות כך או לא.
בין המשתנים שמשפיעים מאוד הן רמות הורמונליות, תזונה ברמות המאקרו והמיקרו, גנטיקה, האם מתבצע שימוש בסטרואידים ועוד.
שוב, המידע הזה הוא נחלת הכלל. השאלה שלי שלא נענתה עד כה האם רמות גבוהות של t3 יבצעו תיעדוף בשפעול תאי שריר על תאי גלוקוז או חלבון?

• פותח/ת השרשור
בברו סיינס תמצא שבילדרים חוששים מאד משימוש מt3 בגלל פירוק השריר המוגבר שהם טוענים שקורה.. אני מחפש לסתור או לאושש את הטענה

• פותח/ת השרשור
אפשר להתחיל לחפש
בשביל זה פתחו פורום שנקרא lbs בו ניתן להסיק שלרוב החברים יהיה ידע משותף גדול מהפרט. ולכן פניתי לפורום. לבצע מחקר עצמאי אני יודע לבצע לבד.
המון בילדרים נוטלים T3, מהסברה שעל חומרים הם לא יפרקו שריר
למה צריך חומרים? הרי אתה אומר שt3 הוא לא קטבולי בהגדרה..

הבנתי את הדוגמה. אתה יכול לספק מאמר שיתמוך או יסתור את מה שאני מנסה לברר?
פתח כל ספר פיזיולוגיה שרשומים בו התפקודים של ההורמון הזה וביניהם איך הוא עובד

שוב, המידע הזה הוא נחלת הכלל. השאלה שלי שלא נענתה עד כה האם רמות גבוהות של t3 יבצעו תיעדוף בשפעול תאי שריר על תאי גלוקוז או חלבון?
כל המשפט הזה לא נכון, כי הגוף בנוי שונה
שריר בנוי מתאים, שמשתמשים בגלוקוז כמקור אנרגיה, ובחלבון לבנייה, ובמקרים של מחסור באנרגיה התא ישתמש גם בחלבון כאנרגיה, אבל לא במוצא ראשון
איבוד השריר נובע בידיוק מאותו מחסור

בברו סיינס תמצא שבילדרים חוששים מאד משימוש מt3 בגלל פירוק השריר המוגבר שהם טוענים שקורה.. אני מחפש לסתור או לאושש את הטענה
לאשש.
לא, אבל בילדרים עובדים בעיקר על פי מה שחברים שלהם או איזה בחור שמנסה להרוויח מהם אומר להם לעשות או לקחת
וליפטרים עובדים לפי מידע מעוגן מחקרית, נכון? לא לפי חבר שלהם שמרים יותר או לפי המאמן שלהם, שבהגדרה הוא בחור שמנסה להרוויח מכך שהוא אומר להם מה לעשות.

לנושא:
Effect of triiodothyronine on mitochondrial energy coupling in human skeletal muscle. - PubMed - NCBI - "these data suggest that T(3) promotes increased thermogenesis in part by promoting mitochondrial energy uncoupling in skeletal muscle"
Thyroid hormones and skeletal muscle — new insights and potential implications - סקירה רחבה על השפעת T3 על השרירים.
The effects of triiodothyronine on energy expenditure, nitrogen balance and rates of weight and fat loss in obese patients during prolonged caloric... - PubMed - NCBI - נמצאה עלייה בחנקן שנמצא בשתן, מה שמעיד על פירוק מסת שריר.
Metabolic effects of triiodothyronine replacement during fasting in obese subjects. - PubMed - NCBI - נמצאה ירידה בחנקן שנמצא בשתן, מה שמעיד על שימור מסת שריר. נעשה על נבדקים בהשמנת יתר.
The effect of triiodothyronine on weight loss and nitrogen balance of obese patients on a very-low-calorie liquid-formula diet. - PubMed - NCBI - ירידה בחנקן שנמצא בשתן, מחקר קצר טווח.

לא השקעתי יותר מדי בבדיקת המתודולוגיה ובכלל בוידוא אמינות כל מחקר. אתה מוזמן לעשות זאת בעצמך.

תיסוף T3 פועל לטוב ולרע, מצד אחד הוא מגביר סינתזת חלבון, מהצד השני הוא מגביר פירוק חלבונים או כמו שאנחנו קוראים לזה "פירוק שריר".
היחס תמיד יהיה יותר לטובת הפירוק מאשר הסינתוז או במילים פשוטות יש אמת בדבר שתיסוף T3 מפרק שריר למתאמן הטבעי, בשתי סיטואציות סינטזת החלבון תגבר או יותר נכון יחס הסינטזה ביחס לפירוק תעלה לטובת הסינטזה והם:
1 - שימוש בחומרים אנבוליים - במחקר שקראתי שאני ינסה למצוא היה מדובר על טסט אנתת בלבד אז מאמין שבחומרים חזקים יותר כמו טרן וכו המשוואה אף תעלה יותר.
2 - שימוש באינסולין.

כמובן שאני לא ממליץ בשום פנים ואופן לאף מתאמן בין אם הוא טבעי או מוזרק להשתמש באינסולין ללא ידע.
בכל אופן בזמן שימוש בT3 יש לעלות את צריכת החלבון אף יותר.

לא יודע על מה אתם מדברים עם כל המחקרים שלכם, לפעמים לא כל דבר צריך להיות מחקרי והגיוני. לי זה רק חיטוב את הצורה, והוסיף שריר.

לא יודע על מה אתם מדברים עם כל המחקרים שלכם, לפעמים לא כל דבר צריך להיות מחקרי והגיוני. לי זה רק חיטוב את הצורה, והוסיף שריר.
צריך ספרות מדעית כי לא כל אחד הוא הדוגמא המושלמת

צריך ספרות מדעית כי לא כל אחד הוא הדוגמא המושלמת
נכון, אבל הספרות המדעית לא תמיד עובדת. כמו הטוענים אי אפשר לעלות מסת שריר ולהתחטב במקביל. מאזן קלורי שלילי וכו', מדעית.. דווקא אני מצליח יפה. בקיצור לא הכל שחור לבן בספורט הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית