הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Barbell Row - טכניקה + שאלה לגבי ביל סטאר

matanyoef

משתמש מתחיל
192
11
נק' מוניטין:
14
192
11
שלום לכם,
אני רוצה שתגידו לי בבקשה אם אני מבצע את התרגיל נכון.

ראיתי את התנועות של Scott Herman איך שהוא מבצע את התרגיל.
* מהסוף של הסרטון עד ההתחלה זה משקל קל עד כבד (ההתחלה משקל כבד).

בנוסף, ארצה לשאול אתכם לגבי הריסט שבתכנית של ביל סטאר.
לפי התכנית של ביל סטאר אני אמור לעשות ריסט של כ-70-80 אחוז מהמשקל RM5 (ניקח את סקוואט שזה 85 קילו ל-5 חזרות).
אני אמור להרים בשבוע הרביעי את המשקל RM5 שלי. חישבתי את המשקל של הסקוואט לפי 80 אחוז ולא לפי 70 אחוז ככה שזה יוצא 68 קילו מ80 אחוז.

אני עשיתי חישובים עד לשבוע הרביעי וזה לא יוצא 85 קילו כמו שאני אמור להרים (חישבתי לפי 10 אחוז).
ב-70 אחוז אם הייתי עושה אז זה כן היה יוצא בשבוע הרביעי את ה85 קילו.
מה לעשות?

תודה רבה מראש לעוזרים!

לגבי החתירה - התנועה בסדר, תשתדל לסובב אגן ולהקשית גב תחתון טיפה יותר. רק הראש חופשי מדי, זז מדי, וגבוה מדי. תנעל את הראש והצוואר בהמשך לגוף.
לגבי הליניארית - מאיפה הבאת 70-80 אחוז? קח את משקל העבודה, תוריד ממנו 10 קילו, שים במשקל של השבוע הראשון ותתקדם בקפיצות של 2.5 קילו בשבוע. תוך 4-5 שבועות תגיע בחזרה למשקל הקודם ומשם תשבור שיאים.

• פותח/ת השרשור
לגבי החתירה - התנועה בסדר, תשתדל לסובב אגן ולהקשית גב תחתון טיפה יותר. רק הראש חופשי מדי, זז מדי, וגבוה מדי. תנעל את הראש והצוואר בהמשך לגוף.
לגבי הליניארית - מאיפה הבאת 70-80 אחוז? קח את משקל העבודה, תוריד ממנו 10 קילו, שים במשקל של השבוע הראשון ותתקדם בקפיצות של 2.5 קילו בשבוע. תוך 4-5 שבועות תגיע בחזרה למשקל הקודם ומשם תשבור שיאים.

אני בכוונה סיבבתי את הראש כדי לראות את עצמי במראה. אני אנעל את עצמי בפעם הבאה.

באתר ישראלבודי (מותר להזכיר את האתר הזה?) רשום ככה שצריך לקחת את המשקל RM5 ולהוריד ממנו 70-80 אחוז (ריסט)

היי,
מה לעשות לגבי הריסט לפי מה שרשמתי בתגובה למעלה?

תודה ושבוע טוב 😃

באתר ישראלבודי (מותר להזכיר את האתר הזה?) רשום ככה שצריך לקחת את המשקל RM5 ולהוריד ממנו 70-80 אחוז (ריסט)
מותר להזכיר, אסור לדבר רק על הזמנות מחו"ל ועל חומרים אסורים:)
ולגבי הריסט תעשה כמו שאמרו לך. תוריד 10-15 קילו ותתקדם בחמש קילו עד שתעבור את המשקל שנתקעת בו.

• פותח/ת השרשור
מותר להזכיר, אסור לדבר רק על הזמנות מחו"ל ועל חומרים אסורים:)
ולגבי הריסט תעשה כמו שאמרו לך. תוריד 10-15 קילו ותתקדם בחמש קילו עד שתעבור את המשקל שנתקעת בו.

תודה רבה על התשובה.
במידה ויש לי כשל באחד האימונים A,B אז מה קורה באימון C מבחינת העלייה במשקלים?

• פותח/ת השרשור
אתה חוזר שוב על כל האימונים של השבוע.

באימון C מעלים משקל בשלושת התרגילים. במידה והצלחתי בהם ובאימונים הקודמים AוB לא הצלחתי אז אני עושה אותם משקלים או שמעלה לשבוע הבא?

באימון C מעלים משקל בשלושת התרגילים. במידה והצלחתי בהם ובאימונים הקודמים AוB לא הצלחתי אז אני עושה אותם משקלים או שמעלה לשבוע הבא?
האימון האחרון הוא האימון הקובע. הצלחה בו תוביל לעלייה במשקלי עבודה לפי התכנית. למרות שאם לא הצלחת את האימון התאוששות אני בספק אם תצליח את השלישי...

• פותח/ת השרשור
האימון האחרון הוא האימון הקובע. הצלחה בו תוביל לעלייה במשקלי עבודה לפי התכנית. למרות שאם לא הצלחת את האימון התאוששות אני בספק אם תצליח את השלישי...

אוקיי. המון תודה חבר!
שבת שלום 😃

• פותח/ת השרשור

יש לי עוד 2 שאלות ברשותך:
1. במידה ואני לא יכול לבצע את אחד או יותר האימונים בשבוע אז מה עושים?
2. יש מישהו בשם זיו שהיה עושה את התכנית עם תרגילי עזר וזה נראה ככה:
אימון A -
סקוואט לפי התבנית
בנץ' פרס לפני התבנית
פנדלאי רואו לפי התבנית
יד אחורית + יד קדמית תרגיל אחד לכל אחד

אימון B -
סקוואט התאוששות לפי התבנית
אוברהד פרס לפי התבנית
דדליפט לפי התבנית
הנפות לצדדים

אימון C -
סקוואט לפני התבנית
בנץ' פרס לפי התבנית
פנדלאי רואו לפי התבנית
יד אחורית + יד קדמית תרגיל אחד לכל אחד

זה טוב להוסיף תרגילי עזר?
ואם כן, על איזה תרגיל אתה ממליץ לי ליד קדמית ואחורית?

תודה רבה ושבוע טוב!

1. לא משנה מה תעשה, אל תדלג על שבועות. פיספסת אימון? אם זה אימון התאוששות אז זה עוד אפשרי להמשיך אם עברת את האימון עצימות איכשהו.
אם דילגת על שאר האימונים תצטרך לעשות את השבוע שוב.
דילגת על שבוע? תעשה שוב את השבוע שלפניו ותמשיך משם.
2. אתה יכול להוסיף איזה תרגיל שאתה רוצה לידיים (חוץ מלחיצה צרפתית). רק שים לב שאיך שאתה מרגיש שכבר קשה לך להתקדם וההתאוששות נפגעת, תוריד אותם מיד!

• פותח/ת השרשור
1. לא משנה מה תעשה, אל תדלג על שבועות. פיספסת אימון? אם זה אימון התאוששות אז זה עוד אפשרי להמשיך אם עברת את האימון עצימות איכשהו.
אם דילגת על שאר האימונים תצטרך לעשות את השבוע שוב.
דילגת על שבוע? תעשה שוב את השבוע שלפניו ותמשיך משם.
2. אתה יכול להוסיף איזה תרגיל שאתה רוצה לידיים (חוץ מלחיצה צרפתית). רק שים לב שאיך שאתה מרגיש שכבר קשה לך להתקדם וההתאוששות נפגעת, תוריד אותם מיד!

יש לי עוד שאלה שקשורה לתרגילי עזר.
השבוע אימונים שלי נראה ככה:
יום ראשון, שלישי וחמישי - ריצה (לפי האימונים של ריצת 2000 באתר), כפיפות בטן ושכיבות שמיכה שאותם אני מבצע לפי האפליקציות Push Ups, Sit Ups.
יום שני, רביעי ושישי - תכנית 5x5.

זה לא יותר מדי אם אני אוסיף גם יד קדמית ואחורית?
את הריצה והשכיבות שמיכה והבטן אני חייב להתאמן למבחן כלשהו שיש לי

תודה רבה על תשובתך!

יש לי עוד שאלה שקשורה לתרגילי עזר.
השבוע אימונים שלי נראה ככה:
יום ראשון, שלישי וחמישי - ריצה (לפי האימונים של ריצת 2000 באתר), כפיפות בטן ושכיבות שמיכה שאותם אני מבצע לפי האפליקציות Push Ups, Sit Ups.
יום שני, רביעי ושישי - תכנית 5x5.

זה לא יותר מדי אם אני אוסיף גם יד קדמית ואחורית?
את הריצה והשכיבות שמיכה והבטן אני חייב להתאמן למבחן כלשהו שיש לי

תודה רבה על תשובתך!
היית צריך לציין את זה בהתחלה. הנפח של התכנית לא מתאים לכל התוספות שציינת.
תבצע תכנית אחרת כמו ab או אפילו fbw עם נפח נמוך מאוד ולאחר שתסיים את המבחן כושר תלך על תכנית כח בצורה אופטימלית.

• פותח/ת השרשור
היית צריך לציין את זה בהתחלה. הנפח של התכנית לא מתאים לכל התוספות שציינת.
תבצע תכנית אחרת כמו ab או אפילו fbw עם נפח נמוך מאוד ולאחר שתסיים את המבחן כושר תלך על תכנית כח בצורה אופטימלית.

החלטתי לעשות כפיפות בטן ושכיבות שמיכה באימון B וביום שבת.
האם עדיין זה בעיה?

החלטתי לעשות כפיפות בטן ושכיבות שמיכה באימון B וביום שבת.
האם עדיין זה בעיה?
כן, כפיפות בטן מפריעות לעיתים לסקאווט.
תעשה תכנית יותר קלילה שתשלב בה גם את הריצה כמו שצריך ואז תחזור להרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית