הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מידע סוגי דיאטות למיניהן- מה ההבדל

גבריאל ד

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אני כרגע בתקופת חיטוב.
אני חייב להבין משהו בנושא התזונה...אשמח לתשובה מקצועית.
קראתי על כל מיני סוגים של דיאטות...
יש דיאטה שהיא דלה בפחמימות ועשירה בחלבון ושומן.
עכשיו לפי מה שקראתי במדריך לחיטוב...ירידה במשקל תלויה בגרעון הקלורי.
אז מה זה משנה אם אני יאכל רק פחמימה או רק שומן או רק חלבון העיקר להיות בגרעון קלורי לא?
הרי כל קלוריה שווה לקלוריה!
האם העובדה שאני לא מכניס פחמימה לגוף תורמת יותר בשריפת השומן?

תודה לעונים

תשנה את הכותרת לאחת עניינית

בכל מקרה, מה זה משנה אם תבנה בית עם רק עץ או רק בטון או רק זכוכית, בסופו של דבר הכי חשוב שתהיה בניה, לא?
זו הדרך הכי טובה שיש לי להסביר איך הדברים קורים בגוף
חלבונים פחמימות ושומנים משחקים כולם חלק חשוב בהרכב הגוף, הרי אתה בכל זאת בנוי ממשהו, לא מאוויר, ואותו משהו הוא שלושת המרכיבים האלה (בהגדרה כללית מאוד), ומים כמובן.
הגירעון הקלורי משמש בשביל שלגוף יהיה מחסור באנרגיה, ולכן הוא יצטרך להשתמש בשומן שיש בגוף, שהוא מחסן אנרגיה מצוין, כדי לתדלק את כל תפקודי הגוף.
אבל חוץ מאנרגיה, אתה גם צריך חומרי בניין, כדי לתקן נזקים שנוצרים במהלך האימון, "בלאי טבעי" של הגוף ולכל מה שהגוף צריך

• פותח/ת השרשור
אז אם אני מבין נכון:
אפשר להגיד שדיאטה עם תפריט מאוזן ( חלבונים,פחמימה,שומן) שהגירעון הקלורי בה הוא 500 קלוריות, אפקטיבית או בריאה יותר מדיאטת דלת פחמימה שהגירעון הקלורי בה הוא גם כן 500 קלוריות? הרי עם התפריט המאוזן הגוף מקבל את כל המרכיבים מהם הוא בנוי...

אז אם אני מבין נכון:
אפשר להגיד שדיאטה עם תפריט מאוזן ( חלבונים,פחמימה,שומן) שהגירעון הקלורי בה הוא 500 קלוריות, אפקטיבית או בריאה יותר מדיאטת דלת פחמימה שהגירעון הקלורי בה הוא גם כן 500 קלוריות? הרי עם התפריט המאוזן הגוף מקבל את כל המרכיבים מהם הוא בנוי...
זה לא בידיוק זה
כל עוד אתה מספק לגוף שלך מספיק חומרי בניה, כלומר מספיק חלבון ושומן, זה לא משנה ממש מאיפה מגיע הגירעון, אם זה משומן, פחמימה, או אפילו חלבון, כל עוד אתה מקבל את המינימום ההכרחי

ושוב, תשנה את הכותרת, אחרת הדיון ינעל

• פותח/ת השרשור
מה היתרונות של דיאטה דלת פחמימה? קראתי במאמרים פה שבדיאטה מסוג זה רואים תוצאות מהר מאד
אם לצורך העניין ה RMR שלי הוא 2,000 קלוריות ואני עושה דיאטה דלה בפחמימה ואכלתי באותו יום 2,000 קלוריות מחלבון ומשומן (בלי פחמימה)
האם אני ישיג את המטרה שלי שהיא חיטוב?

מה היתרונות של דיאטה דלת פחמימה? קראתי במאמרים פה שבדיאטה מסוג זה רואים תוצאות מהר מאד
אם לצורך העניין ה RMR שלי הוא 2,000 קלוריות ואני עושה דיאטה דלה בפחמימה ואכלתי באותו יום 2,000 קלוריות מחלבון ומשומן (בלי פחמימה)
האם אני ישיג את המטרה שלי שהיא חיטוב?
היתרון היחיד שלה היא שפחמימות סופחות נוזלים, אז ברגע שאתה מצמצם פחמימות אתה מאבד מעט נוזלים וזה נותן מראה קצת יותר "יבש", אבל את לא יורד בשומן, וברגע שתאכל פחמימות הנוזלים יחזרו, ככה שזה בעיקר קוסמטי (במידה ואתה על נייטרלי, אם תהיה בגירעון אז בנוסף גם תאבד שומן על הדרך)
יש אנשים גם שיגיבו לזה יותר טוב ויהיה להם קל יותר להתמיד בחיטוב אם הגירעון יגיע בעיקר מפחמימות, אבל לרוב החיסרון העיקרי הוא הרגשת עייפות ושינויים במצב הרוח, ככה שלרוב האנשים דיאטה דלת פחמימות תהיה יותר חיסרון מיתרון

• פותח/ת השרשור
אחלה תשובה
תודה רבה
עשית לי סדר בראש

Back
למעלה תחתית