כאבים במרפק ימין, כנראה מסקוואט

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
אז לפני אזור השבוע וחצי ראיתי קצת סרטונים של Alan Thrall לפני האימון וראיתי שהוא אמר שבLB Squat המרפקים צריכים להיות כמה שיותר לכיוון הרצפה. כמובן שהלכתי לאימון ויישמתי את זה, ועכשיו אני נמצא במצב שמתרגיל הסקוואט ואחריו כל אימון (ועד כשעתיים אחריו) כואב לי מרפק ימין בצורה קיצונית. רק לפני שלושה ימים באמת הבנתי את הסיבה לזה, וכמובן שהפסקתי לכוון את המרפקים כלפי הרצפה וחזרתי לטכניקה רגילה (שבה המרפקים למעלה וכביכול דוחפים את המוט על אזור הכתפיים), אבל משום מה עדיין כואב לי מהסקוואט ואחריו (ובכללי כל אימון מתחיל מסקוואט).

בכל אופן החלטתי שבאימון מחר אני אדלג על הסקוואט ואתחיל מתרגיל אחר ואראה אם עדיין יש כאבים (כי אני באמת מניח שהמרפק נפצעה ועכשיו יכאב לי מכל דבר שמאמץ אותה) ורציתי להתייעץ מה לדעתכם כדאי לי לעשות אם זה ימשיך לכאוב מחר.

לאחר חיפוש פה בפורום מצאתי את הפוסט הזה שנוצר לפני כמעט 3 שנים: סרטון - סקוואט 130x5- כאב מרפק ממשיך ואני כמעט בטוח שזו בדיוק אותה הבעיה. האם באמת כדאי לי לקחת כורכום במידה והכאב ממשיך מחר? ובכללי כדאי להפסיק את האימונים לגמרי או שמה לעשות בדיוק?
ורק אנסה לתייג את החבר'ה מהפוסט למקרה שהם עדיין אקטיביים פה בפורום: @yujinius @incin

כנראה באמת עשית משהו שאתה לא צריך לעשות ויצרת דלקת במרפק.
יש כאלה שמעידים שכורכום עוזר להם במקרים האלה, וזה ממש לא מזיק לנסות, אז אם אתה רוצה אז תבדוק את העניין
בנוסף אתה יכול לאחוז את המוט בצורה רחבה יותר, לרוב זה עוזר, או לפחות זמנית לעבור ל-High bar.
פעם הבאה תדע לא לנסות טריקים אם זה גורם לך לכאבים

• פותח/ת השרשור
כנראה באמת עשית משהו שאתה לא צריך לעשות ויצרת דלקת במרפק.
יש כאלה שמעידים שכורכום עוזר להם במקרים האלה, וזה ממש לא מזיק לנסות, אז אם אתה רוצה אז תבדוק את העניין
בנוסף אתה יכול לאחוז את המוט בצורה רחבה יותר, לרוב זה עוזר, או לפחות זמנית לעבור ל-High bar.
פעם הבאה תדע לא לנסות טריקים אם זה גורם לך לכאבים
לא ניסיתי טריקים פשוט בסקוואט ספציפית אני מאוד אובססיבי לטכניקה וממש מנסה לשפר את זה כל פעם כמה שאפשר, אבל כנראה שבאמת לא הייתי צריך להקשיב לו (למרות שיש לו שם מאוד גדול). לגבי הלאחוז בצורה רחבה, זה דווקא התחיל מזה כי באחיזה רחבה המרפקים שלי היו כלפי מטה ובמשקלים כבדים כנראה יד ימין 'עזרה' קצת לרגליים. בכל אופן אם באימון של מחר אני רואה שהמרפק ממשיכה לכאוב גם בלי הסקוואט (כי היא כבר פצועה כביכול), אתה ממליץ לי להפסיק להתאמן למשך תקופה מסויימת?

ומצטער על הבורות אבל, איפה אני מזמין כורכום ובאיזה מינות כדאי לקחת?

לא ניסיתי טריקים פשוט בסקוואט ספציפית אני מאוד אובססיבי לטכניקה וממש מנסה לשפר את זה כל פעם כמה שאפשר, אבל כנראה שבאמת לא הייתי צריך להקשיב לו (למרות שיש לו שם מאוד גדול). לגבי הלאחוז בצורה רחבה, זה דווקא התחיל מזה כי באחיזה רחבה המרפקים שלי היו כלפי מטה ובמשקלים כבדים כנראה יד ימין 'עזרה' קצת לרגליים. בכל אופן אם באימון של מחר אני רואה שהמרפק ממשיכה לכאוב גם בלי הסקוואט (כי היא כבר פצועה כביכול), אתה ממליץ לי להפסיק להתאמן למשך תקופה מסויימת?

ומצטער על הבורות אבל, איפה אני מזמין כורכום ובאיזה מינות כדאי לקחת?
הוא דווקא מלמד ממש טוב, ואני יודע בידיוק מה הוא מלמד על המרפקים בסקוואט, אבל לדעתי יישמת לא נכון, כי המרפקים לא צריכים להיות מופנים כלפי מטה, אלא להתיישר עם הגוף בתחתית, והוא גם אומר את זה.
ואתה יכול לקנות בכל בית מרקחת, אבל קנה של חברה טובה, כמו סולגאר או חברה מוכרת בכללי

• פותח/ת השרשור
הוא דווקא מלמד ממש טוב, ואני יודע בידיוק מה הוא מלמד על המרפקים בסקוואט, אבל לדעתי יישמת לא נכון, כי המרפקים לא צריכים להיות מופנים כלפי מטה, אלא להתיישר עם הגוף בתחתית, והוא גם אומר את זה.
ואתה יכול לקנות בכל בית מרקחת, אבל קנה של חברה טובה, כמו סולגאר או חברה מוכרת בכללי
הבנתי, תודה לך.
בכל אופן אם הכאבים ימשיכו מחר גם בלי הסקוואט, אתה ממליץ לי להפסיק להתאמן? ואם כן לכמה זמן?

הוא אמר שבLB Squat המרפקים צריכים להיות כמה שיותר לכיוון הרצפה.
אני לא ראיתי את הסרטון של אלן אבל זו נשמעת עצה מאוד גרועה להוריד מרפקים ב lb כי אתה גם מאבד את ה"מדף" הנוצר על הדלתות האחוריות וגם יש יותר סיכון בלנסות להרים חלק מהמשקל עם הידיים מה שיכול לגרום לכאבי מרפק.
ורק אנסה לתייג את החבר'ה מהפוסט למקרה שהם עדיין אקטיביים פה בפורום: @yujinius @incin
מה שקרה לי אז זה כנראה מה שיש לך עכשיו. אחרי שיפור הטכניקה הכאבים לא הפסיקו, החלטתי לנסות כורכומין כי אין מה להפסיד (הכסף שהוא עולה היה זניח לעומת האפשרות שכאהי המרפק ייפסקו). הכאבים התחילו להיחלש אחרי שבוע-שבועיים שהתחלתי לתסף ואחרי 3-4 שבועות הפסיקו לגמרי, והמשכתי להתאמן כרגיל בלי דילואד, ריסט או משהו.
תכלס - אין לי באמת הוכחה שזה מה שהעביר לי את הכאבים, מצד שני אין לי הסבר אחר איך הם עברו.
הפוסט הזה שנוצר לפני כמעט 3 שנים: סרטון - סקוואט 130x5- כאב מרפק ממשיך
עכשיו אני קולט שהתקדמתי מעט מדי במשקלים מ 2014 :(

• פותח/ת השרשור
מה שקרה לי אז זה כנראה מה שיש לך עכשיו. אחרי שיפור הטכניקה הכאבים לא הפסיקו, החלטתי לנסות כורכומין כי אין מה להפסיד (הכסף שהוא עולה היה זניח לעומת האפשרות שכאהי המרפק ייפסקו). הכאבים התחילו להיחלש אחרי שבוע-שבועיים שהתחלתי לתסף ואחרי 3-4 שבועות הפסיקו לגמרי, והמשכתי להתאמן כרגיל בלי דילואד, ריסט או משהו.
תכלס - אין לי באמת הוכחה שזה מה שהעביר לי את הכאבים, מצד שני אין לי הסבר אחר איך הם עברו.

תודה רבה על התגובה, וכן אחרי הקריאה של הפוסט שלך מהעבר אני גם כמעט בטוח שיש לי את אותה הבעיה שהייתה לך.

הזמנתי עכשיו כורכומין, אתה זוכר במקרה את המינון שהיית לוקח? ומשהו שלא הבנתי עד הסוף, ב3-4 שבועות שלקחו לזה להחלים אצלך המשכת להתאמן כרגיל? זה לא מסוכן ועלול להחמיר את זה?

הזמנתי עכשיו כורכומין, אתה זוכר במקרה את המינון שהיית לוקח?
לקחתי 2 גרם ליום.
ומשהו שלא הבנתי עד הסוף, ב3-4 שבועות שלקחו לזה להחלים אצלך המשכת להתאמן כרגיל? זה לא מסוכן ועלול להחמיר את זה?
כן, המשכתי להתאמן כרגיל (ss אם אני זוכר נכון). אני ממש לא אומר שזה מומלץ וכנראה שזה יכול להחמיר את המצב ובדיעבד הייתי אמור לעשות דילואד, אבל בפועל זה מה שעשיתי.

• פותח/ת השרשור
לקחתי 2 גרם ליום.

כן, המשכתי להתאמן כרגיל (ss אם אני זוכר נכון). אני ממש לא אומר שזה מומלץ וכנראה שזה יכול להחמיר את המצב ובדיעבד הייתי אמור לעשות דילואד, אבל בפועל זה מה שעשיתי.

הבנתי, אז בעיקרון היית ממליץ לי לעשות דילואוד במקום להפסיק להתאמן? ומה זה בידיוק אומר? להוריד משקלים לאזור ה70٪ ולהמשיך משם?

בכל אופן תודה ענקית באמת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית