ייעוץ דדליפט ועובי המוט

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
יש לי במכון מוט אחד שהוא די דק יחסית לשני (שניהם שוקלים 20 קילו עד כמה שאני יודע) ועם הדק הרבה יותר קל לעשות דדליפט.
עדיף לעשות איתו?

ועוד שאלה - היום עשיתי סקוואט, נחתי איזה 6-7 דקות בין סט לסט ועשיתי 5-3-3, מה יכולה להיות הסיבה? :\

לא מספיק שינה/לא מספיק אוכל/חוסר ריכוז/חוסר אנרגיה/טכניקה לא טובה, רק אתה יודע מה הסיבה באמת.

יש לי במכון מוט אחד שהוא די דק יחסית לשני (שניהם שוקלים 20 קילו עד כמה שאני יודע) ועם הדק הרבה יותר קל לעשות דדליפט.
עדיף לעשות איתו?
המוט העבה והמוט הדק לא שוקלים אותו הדבר. אני מניחה שהמוט הסטנדרטי הוא דווקא הדק מביניהם, מעטים המקומות שמחזיקים מוט נשים, ולכן אתה יכול להשתמש בו כמובן. אם אתה לא בטוח פשוט תמדוד את ההיקף שלו ותחשב את הקוטר. הקוטר של מוט גברים אולימפי הוא 28מ"מ, מוט נשים הוא 22מ"מ. אם יש לך מוט עבה יותר, הוא יכול לעזור לך כשתרצה לעבוד על האחיזה, ביום בו זה יהיה הגורם המגביל שלך.

ועוד שאלה - היום עשיתי סקוואט, נחתי איזה 6-7 דקות בין סט לסט ועשיתי 5-3-3, מה יכולה להיות הסיבה? :\
אתה חלש 😛?
מיליון סיבות. כמו שציינו מעליי.

יש מצב טוב שהמוט העבה כן שוקל כמו הרגיל (יכול להיות שאפילו פחות). יצא לי לראות בחדרי כושר מוטות שעשו אותם קצת יותר עבים מהסטנדרט בשביל לכפר על חומרים מאיכות נמוכה.

לא הייתי רוצה להתאמן עם מוטות כאלו...
מקווה שלא זה המקרה. בג'ייז פלייס בקריות יש מיליון מוטות עבים, ורק שניים דקים סטנדרטים, אולי למכון שהוא מתאמן בו יש את אותה האימפוטנציה.

• פותח/ת השרשור
המוט הדק מתעקם כבר כששמים עליו 110 קילו (בסקוואט היי באר לדוגמה).
אני לא רואה את זה בד"כ בסרטונים...

אצלנו בטכניון יש 3 מוטות דקים יותר (כנראה הסטנדרטיים) ואחד עבה יותר ודווקא חשבתי שהם אמורים לשקול אותו הדבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית