הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמני מנוחה והיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
יש מחקרים נוגדים .. חלק טוענים לדוגמא שזמני מנוחה של 1-2 דקות טובה יותר להפרשה של הורמונים אנאבולים וגם טובה יותר לזרימת דם מוגברת. ויש מחקרים שהראו שאלה שנחו יותר עלו קצת יותר במסת שריר.
ההגיון אומר שיותר מנוחה שווה יותר משקל על המוט, האם זה יתפרש ליותר גדילה לעומת זמני מנוחה קצרים יותר? . מישהו מכיר מחקרים מוכחים שיכולים פחות או יותר לתת תשובה?.
תודה..

אני מהפלאפון ואין לי כוח להביא את הקישור אבל תסתכל בפורום מחקרים אני חושב שזה היה משה שפרסם שם מחקר על זמני מנוחות
הם לא משמעותיים
אל תקשיב לבילדר השכונתי שאומר שאם נחת יותר מ3 דקות הלך האימון

לא קריטי, תנוח כמה שאתה צריך על מנת להתאושש לסט הבא כך שתצליח להשלימו לפי התוכנית.
מה שכן, בתרגילי העזר לא הייתי נח יותר מדי, זה לא כמו בתרגילים המורכבים (בנץ׳, סקוואט ודדליפט לדוגמא) שצריך לנוח הרבה כדי להכנס לסט בצורה טובה.

יש מחקרים נוגדים .. חלק טוענים לדוגמא שזמני מנוחה של 1-2 דקות טובה יותר להפרשה של הורמונים אנאבולים וגם טובה יותר לזרימת דם מוגברת. ויש מחקרים שהראו שאלה שנחו יותר עלו קצת יותר במסת שריר.
ההגיון אומר שיותר מנוחה שווה יותר משקל על המוט, האם זה יתפרש ליותר גדילה לעומת זמני מנוחה קצרים יותר? . מישהו מכיר מחקרים מוכחים שיכולים פחות או יותר לתת תשובה?.
תודה..
לעלייה אקוטית בהורמונים כאלו ואחרים בזמן פעילות אין חשיבות קריטית במקרה זה. המחקר כיום מראה שכמות הנפח היא החשובה להיפרטרופיה. כלומר, במידה ומנוחות קצרות מדי יאלצו אותך להוריד הרבה משקל / לעשות פחות חזרות בסט הבא, סך הנפח בתרגיל יפחת ולכן פחות היפרטרופיה בהשוואה למנוחה ארוכה יותר שתאפשר יותר נפח.

• פותח/ת השרשור
לעלייה אקוטית בהורמונים כאלו ואחרים בזמן פעילות אין חשיבות קריטית במקרה זה. המחקר כיום מראה שכמות הנפח היא החשובה להיפרטרופיה. כלומר, במידה ומנוחות קצרות מדי יאלצו אותך להוריד הרבה משקל / לעשות פחות חזרות בסט הבא, סך הנפח בתרגיל יפחת ולכן פחות היפרטרופיה בהשוואה למנוחה ארוכה יותר שתאפשר יותר נפח.

תודה על התשובה המנומקת.
זה מוביל אותי לשאלה הבאה של איך אני יודע איזה נפח צריך, אבלנאפתח אשכול חדש בשביל זה, אשמח אם תענה בו.

תודה על התשובה המנומקת.
זה מוביל אותי לשאלה הבאה של איך אני יודע איזה נפח צריך, אבלנאפתח אשכול חדש בשביל זה, אשמח אם תענה בו.
שאלת המיליון דולר, בגדול זה משתנה ממתאמן למתאמן בהתאם לכמה קריטריונים - רמת\וותק המתאמן, מטרות, גנטיקה, אורח חיים (תזונה\התאוששות) וכו'. הרעיון הוא לעבוד עם תוכנית שהנפח בה יאפשר לך להתקדם - ככל שאתה מתאמן מתקדם יותר "הטווח שגיאה" יותר קטן, כדי להעזר בחבר'ה פה כדי לדעת כמה נפח אתה צריך אני מציע לך לפתוח פוסט חדש ולפרסם קצת נתונים על עצמך (משקל גוף, משקלי עבודה, מטרות וכו')

• פותח/ת השרשור
שאלת המיליון דולר, בגדול זה משתנה ממתאמן למתאמן בהתאם לכמה קריטריונים - רמת\וותק המתאמן, מטרות, גנטיקה, אורח חיים (תזונה\התאוששות) וכו'. הרעיון הוא לעבוד עם תוכנית שהנפח בה יאפשר לך להתקדם - ככל שאתה מתאמן מתקדם יותר "הטווח שגיאה" יותר קטן, כדי להעזר בחבר'ה פה כדי לדעת כמה נפח אתה צריך אני מציע לך לפתוח פוסט חדש ולפרסם קצת נתונים על עצמך (משקל גוף, משקלי עבודה, מטרות וכו')
תודה על התשובה. השאלה היא האם משקלי עבודה הוא לא יותר מדד לכח ? אם הנפח והתרגילים שלי גבוהה יותר ואני עולה במשקל זה לא מדד מספיק טוב לעליה במסת שריר?

תודה על התשובה. השאלה היא האם משקלי עבודה הוא לא יותר מדד לכח ? אם הנפח והתרגילים שלי גבוהה יותר ואני עולה במשקל זה לא מדד מספיק טוב לעליה במסת שריר?
כוח והיפרטרופיה הם חברים טובים, מן הסתם מתוכנית שמטרתה העיקרית היא היפרטרופיה אתה לא תצפה לשיפור במשקלי עבודה כמו שתצפה מאיון כוח וכמובן שיש פקטורים נוספים אבל חייב להיות אלמנט כלשהו של שיפור בתוכנית שלך וזה יהיה המדד מבחינתך. עלייה במשקל לא מהווה מדד מספיק טוב כי גם בלי להתאמן אפשר לעלות במשקל...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית