הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המיתוסים ב- "כוח יחסי" - מאמר חדש.

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
יש מצב כלשהו שעלייה מ90 קילו ל130 קילו סקוואט לא תשפר את הניתור? אם יש לך יותר כוח לנצל אותו באותה מאית שנייה, איך זה משנה כמה מאסת עלית?

כי אתה צריך לקפוץ עם יותר משקל? Fucking duh?

לא, הוא אומר שזה לא יקרה שתעלה 40 קילו בסקוואט אם תנסה לשמור על אותה מאסה.
אני מתייחס למה שהוא אומר פה

זה אפשרי לעלות בכוח רק ע"י שיפור יכולת ספציפית או תזמון בתרגיל מסוים. ההתקדמות הזו יכולה שלא להיתרגם לתחומים אחרים. לכן, אם אתה מצליח להתקדם בסקוואט מ90ק"ג ל130ק"ג אבל לא עולה במסת השריר בזמן התהליך יתכן שלא תרוץ או תקפוץ טוב יותר. לעומת זאת, התקדמות בכוח ועלייה במסת השריר יחדיו בהחלט עשויה להיות מתורגמת לתחומים אחרים מכיוון שהשרירים הגדולים הללו גם מייצרים יותר כוח כשקופצים,רצים, או כל דבר אחר.

זה אפשרי לעלות בכוח רק ע"י שיפור יכולת ספציפית או תזמון בתרגיל מסוים. ההתקדמות הזו יכולה שלא להיתרגם לתחומים אחרים. לכן, אם אתה מצליח להתקדם בסקוואט מ90ק"ג ל130ק"ג אבל לא עולה במסת השריר בזמן התהליך יתכן שלא תרוץ או תקפוץ טוב יותר. לעומת זאת, התקדמות בכוח ועלייה במסת השריר יחדיו בהחלט עשויה להיות מתורגמת לתחומים אחרים מכיוון שהשרירים הגדולים הללו גם מייצרים יותר כוח כשקופצים,רצים, או כל דבר אחר.
כי התנועה עצמה של הסקוואט לא זהה לתנועה של הריצה או הניתור אבל מפעילה חלק נכבד מהשרירים שעובדים שם, ככה שאם רק השתפרת בסקוואט ולא הוספת שריר באיזור הזה יש סיכוי שהתנועה שבה רצית להשתפר לא תשתפר, לעומת זאת אם תוסיף מסת שריר לאותו איזור אז התנועה הרצויה תשתפר מכיוון שהשרירים שמפעילים אותה גדלו.

כי כשאתה מעלה תסקואוט בלי לעלות במשקל אתה פשוט מחזק את התנועה הספציפית הזאת (סקוואט) ולא מתחזק באופן כללי, ומהסיבה הזאת לא תקפוץ גבוה יותר.
אני מאמין שהוא מדבר פה על אנשים שהם כבר בעלי רמת אתלטיות גבוהה.

• פותח/ת השרשור

וזה עוד אחרי שהסברתי לך במסנג'ר. רציני, יש לך בעיית הבנה.

איזה בולשיט. איזה דרך יותר טובה לשפר יכולות אתלטיות מלעשות סקוואט ולהתחזק? הטיעון שסקוואט לא מתורגם לתנועות אחרות ממש מצחיק

עודד צודק (כנראה קרא מישהוא אחר שכתב את זה ) .
בטווח הקצר בן אדם שיעלה כח בלי משקל ישפר את היכולות יותר מבן אדם שהעלה גם מסת שריר .
אבל זה דיון תאורתי אז זה לא שווה הרבה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית