הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט תזונה לחיטוב בבסיס צבאי (21)

Protien96

מושעה
42
0
נק' מוניטין:
0
42
0
טוב אז כרגע אני במסה אבל עוד חודש מתחיל חיטוב וכבר מעכשיו אני רוצה לדעת את התפריט שלי.

אני בקרבי עם יציאות של פעם בשבועיים מה שאומר שהאוכל שלי 95% ממנו זה מהבסיס. בתקופת המסה הייתי אוכל פשוט מלא פחמימה מה שלא חסר בצהל ואת החלבון והקלוריות החסרות משלים מגיינר.

בנוגע לחיטוב אני דואג.. חלבון אשלים פשוט דרך אבקת חלבון ואולי משהו מהבית כמו אגוזים או משהו בסגנון אבל מה עם שאר האוכל? כי כידוע לכם רוב האוכל בצבא זה פחמימה שזה אורז, פתיתים וכו' ובחיטוב צריך להיות על ממש קצת פחמימה הרבה חלבון ומאזן קלוריות שלילי.

אז איך זה יסתדר לי? אשמח לייעוץ.

פחמימות - בחיטוב אני אוהב לצרוך בעיקר מפרכיות, מכיוון שמאד נוח וקל לחשב את כמות הפחממות שאתה מכניס.
ברוב הסוגים, פירכית אחת באיזור ה-7גר' פחמימה.

מאמין שבשק"ם יש פירכיות ואם לא, אתה יכול להביא מהבית כמה חבילות.
הבעיה בפחממות של הצבא (לפחות ככה היה אצל) שהן היו מפוצצות שמן ואז השקילה של הכמות לא רלוונטית בכלל- לכן שווה להיזהר.

רעיונות לחלבון ושומן- טונה, קוטג, יוגורטים דלי שומן (מהשק"ם), אבקת חלבון (כמו שציינת), שמן זית, שקדים, אולי צ'יה להוסיף קצת בשביל האומגות.

אם יהיו עוד רעיונות אעדכן.

• פותח/ת השרשור
פחמימות - בחיטוב אני אוהב לצרוך בעיקר מפרכיות, מכיוון שמאד נוח וקל לחשב את כמות הפחממות שאתה מכניס.
ברוב הסוגים, פירכית אחת באיזור ה-7גר' פחמימה.

מאמין שבשק"ם יש פירכיות ואם לא, אתה יכול להביא מהבית כמה חבילות.
הבעיה בפחממות של הצבא (לפחות ככה היה אצל) שהן היו מפוצצות שמן ואז השקילה של הכמות לא רלוונטית בכלל- לכן שווה להיזהר.

רעיונות לחלבון ושומן- טונה, קוטג, יוגורטים דלי שומן (מהשק"ם), אבקת חלבון (כמו שציינת), שמן זית, שקדים, אולי צ'יה להוסיף קצת בשביל האומגות.

אם יהיו עוד רעיונות אעדכן.

איך אני אמור להתקיים מפירכיות טונה ביצים קוטג אגוזים ואבקת חלבון?זה ממש קצת.

איך אני אמור להתקיים מפירכיות טונה ביצים קוטג אגוזים ואבקת חלבון?זה ממש קצת.

איך הבנת מההודעה שלי שהתכוונתי שעל זה אתה צריך להתקיים ? בבקשה תסביר לי ...

נתתי לך עוד רעיונות לדברים זמינים שאפשר לקחת.
הגיונית אם עשית מסה בצבא אז חיטוב אמור להיות קל יותר מהבחינה הזו.

כמה עלית במסה ? כמה נקיה היא הייתה ?
כמה אתה שוקל ? מה הגובה ? מה המטרה בחיטוב ? bmr+rmr (כולל כל האירובי שעושים בצבא) ?
כמה חלבון צרכת ביום במסה ?

לפי התגובה שלך נראה לי אתה צריך ללכת לכיוון של בנית תפריט מסודר.

• פותח/ת השרשור
איך הבנת מההודעה שלי שהתכוונתי שעל זה אתה צריך להתקיים ? בבקשה תסביר לי ...

נתתי לך עוד רעיונות לדברים זמינים שאפשר לקחת.
הגיונית אם עשית מסה בצבא אז חיטוב אמור להיות קל יותר מהבחינה הזו.

כמה עלית במסה ? כמה נקיה היא הייתה ?
כמה אתה שוקל ? מה הגובה ? מה המטרה בחיטוב ? bmr+rmr (כולל כל האירובי שעושים בצבא) ?
כמה חלבון צרכת ביום במסה ?

לפי התגובה שלך נראה לי אתה צריך ללכת לכיוון של בנית תפריט מסודר.

ניסיתי מסה כמה שיותר נקייה אבל צבא.. אז יצא מלוכלכת.

האירובי שעושים בצבא משתנה יש שבןעות שלא עושים כלום ויש שבוע שהולכים פה וקם 20 ק"מ (כשיש פעלויות מבצעיות).

Bmr 1847
21
1.78
75 קילו
16% שומן בערך
רוצה להגיע לאזור ה8%

אשמח לעזרה בבניית תפריט צבאי.

אבקת חלבון יש לי לקנות (כדהגיינר יסתיים ואתחיל חיטוב).
אומגה3 מהבית בכדורים.
וישלי אפשרות לקנות משהו ב 120 שקל פעם בחודש לדןגמא אגוזי מלך.
מישהו?

יש לך שגרה כלשהי?(אתה תיהיה בקו בתקופת החיטוב או תרגיל?), יש לך נגישות לחדר כושר, ואם כן כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן ובאיזה מתכונת?
בכל מקרה מה שהייתי ממליץ באופן כללי בצבא כאשר אתה רוצה לרדת במשקל זה להגביל מאוד את הפחמימות שאתה צורך (לדוגמא להגביל 2 ארוחות בלבד מנת פחמימה וגם היא לא גדולה ) מכיוון שהאוכל בצבא (ברוב המקומות לפחות) מלא בשמן וקשה להעריך את הקלוריות שאתה צורך באמת...

מבחינת חלבון יש לך את האבקה שתשמש אותך להשלים את הכמות שאתה צריך, יש לך בבוקר ובערב גבינה\קוטג' וביצים ללא הגבלה ובצהריים מנה בשרית (וגם טונה ללא הגבלה בחלק מהמקומות או אם אתה מקורב לאנשים הנכונים). אז אתה יכול להרכיב שלד של תפריט שתראה שאתה מצליח להגיע לכמות חלבון מספקת ואז להוסיף את הפחמימות בארוחות של לפני ואחרי האימון (שוב, זה רק המלצה ויכול להיות שאם תתן לי עוד פרטים אוכל לנסות לעזור יותר) ואז לדאוג קצת לשומן ממקור איכותי (להביא איתך אגוזים זה פיתרון טוב).

מקווה שהצלחתי קצת לעזור, תנסה לתת עוד מידע על עצמך ואם אתה מצליח לבנות תפריט מסויים תעלה אותו בפוסט נפרד לקבלת חוות דעת.

*חייב להגיד שלפי הנתונים לא נראה שיש עליך "מספיק" בשר ואולי לא כדאי להיכנס לגרעון קלורי כל כך מהר

• פותח/ת השרשור
יש לך שגרה כלשהי?(אתה תיהיה בקו בתקופת החיטוב או תרגיל?), יש לך נגישות לחדר כושר, ואם כן כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן ובאיזה מתכונת?
בכל מקרה מה שהייתי ממליץ באופן כללי בצבא כאשר אתה רוצה לרדת במשקל זה להגביל מאוד את הפחמימות שאתה צורך (לדוגמא להגביל 2 ארוחות בלבד מנת פחמימה וגם היא לא גדולה ) מכיוון שהאוכל בצבא (ברוב המקומות לפחות) מלא בשמן וקשה להעריך את הקלוריות שאתה צורך באמת...

מבחינת חלבון יש לך את האבקה שתשמש אותך להשלים את הכמות שאתה צריך, יש לך בבוקר ובערב גבינה\קוטג' וביצים ללא הגבלה ובצהריים מנה בשרית (וגם טונה ללא הגבלה בחלק מהמקומות או אם אתה מקורב לאנשים הנכונים). אז אתה יכול להרכיב שלד של תפריט שתראה שאתה מצליח להגיע לכמות חלבון מספקת ואז להוסיף את הפחמימות בארוחות של לפני ואחרי האימון (שוב, זה רק המלצה ויכול להיות שאם תתן לי עוד פרטים אוכל לנסות לעזור יותר) ואז לדאוג קצת לשומן ממקור איכותי (להביא איתך אגוזים זה פיתרון טוב).

מקווה שהצלחתי קצת לעזור, תנסה לתת עוד מידע על עצמך ואם אתה מצליח לבנות תפריט מסויים תעלה אותו בפוסט נפרד לקבלת חוות דעת.

*חייב להגיד שלפי הנתונים לא נראה שיש עליך "מספיק" בשר ואולי לא כדאי להיכנס לגרעון קלורי כל כך מהר

טוב קודם כל תודה שענית.
אז ככה, אני עוד חודשיים מסיים קו ומתחיל תקופת אימון פה ושם יהיה שבועות בשטח אבל לרוב אנחנו בבסיס ויש גישה לחדר כושר באימון וגם בקו. מבחינת אימון זה AB ו 4 פעמים בשבוע. אבל הבעיה והדאגה שלי זה התפריט תזונה לא האימונים.

מהבית אני יכול להביא טונות,אבקת חלבון, אומגה3. השלמת חלבון מהמזון זה כנראה כמו שאמרת בשר ביצים וכו'

מה עם שאר התפריט אבל? לא ממש הבנתי איך לסדר אותו עם אוכל צבאי ופה אני צריך ייעוץ.

לגבי ה"חסר בשר" יש פה אשכול עם תמונות שלי מוזמן לראות ולתת חוות דעת כרגע אני מתלבט עם לתת עוד חודש מסה או להתחיל חיטוב כי כבר מתחיל הקיץ ואני עם % שומן דו ספרתי.

הערכת אחוז שומן כולל שאלה האם להתחיל חיטוב (21)

טוב קודם כל תודה שענית.
אז ככה, אני עוד חודשיים מסיים קו ומתחיל תקופת אימון פה ושם יהיה שבועות בשטח אבל לרוב אנחנו בבסיס ויש גישה לחדר כושר באימון וגם בקו. מבחינת אימון זה AB ו 4 פעמים בשבוע. אבל הבעיה והדאגה שלי זה התפריט תזונה לא האימונים.

מהבית אני יכול להביא טונות,אבקת חלבון, אומגה3. השלמת חלבון מהמזון זה כנראה כמו שאמרת בשר ביצים וכו'

מה עם שאר התפריט אבל? לא ממש הבנתי איך לסדר אותו עם אוכל צבאי ופה אני צריך ייעוץ.

לגבי ה"חסר בשר" יש פה אשכול עם תמונות שלי מוזמן לראות ולתת חוות דעת כרגע אני מתלבט עם לתת עוד חודש מסה או להתחיל חיטוב כי כבר מתחיל הקיץ ואני עם % שומן דו ספרתי.

הערכת אחוז שומן כולל שאלה האם להתחיל חיטוב (21)

לגבי בניית תפריט אם אתה לא מסתדר אתה יכול להעזר באיש מקצוע ואם אתה רוצה להרכיב בעצמך אז תעזר בעצות של חברי הפורום ובמאמרים בפורטל ואז תעלה לפה לקבלת חוות דעת. (יש מאמר בפורטל ספציפי לחיטוב אתה מוזמן לחפש), והסתכלתי על התמונות ואתה אמנם לא באחוז שומן הכי נמוך בעולם אבל אני אישית לא רואה טעם להתחיל חיטוב ממצב כזה, הייתי ממליץ שתנסה לעלות יותר "נקי" ויותר לאט ולצבור עוד קצת מסת שריר לפני שאתה נכנס לגרעון קלורי אבל כמובן שזאת החלטה שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית