הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כיצד לדעת אם אכלתי מספיק לפני האימון? *אשכול חדש בלי ספאם*

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
אותו הנושא, ואותה השאלה.
האם בשביל להתקדם לא ניתן לדבוק בתפריט שמורכב מדברים פחות שומניים ? (חזה עוף, אורז, יוגורט, ברנפלקס, פסטה) ?

אשמח לשמו עכמה שיותר תשובות ענייניות ולא לפתח שוב ויכוח מיותר בין חברי הפורום.

למה לטחון את זה שוב ושוב? אמרנו לך, מזון הוא אב מזון חיוני, אם בא לך אז תאכל חמאת בוטנים טבעית או אגוזים למיניהם, אורז וחזה עוף, אם זה מה שגורם לך להרגיש טוב עם עצמך, בסה"כ כדי להתקדם אתה תצטרך להגיע לעודף קלורי די גבוה במידה ומדובר על תוכנית עצימה. אני מעדיף לאפשר לעצמי להינות ולאכול מה שבא לי חוץ מאותם דברים מסוימים שציינתי באשכול הקודם.

יש את הריפטואים שימליצו לך לזלול ולהתאמן חזק
יש את הBB שימליצו לך לאכול "נקי" (חזה עוף ואורז)

תעשה מה שבא לך, אם לא הבנת את זה מהפוסט הקודם והמאמר של משה בפורטל יש לך בעיה בהבנת הנקרא

שורה תחתונה תהיה במאזן קלורי חיובי, תדאג ל 2 חלבון 1 שומן לפחות ותתאמן חזק

• פותח/ת השרשור
אז אני אומר שוב שלא הבנתי את זה מהמאמר הקודם, כי לא ידעתי מה נאמר ברצינות ומה בציניות.

אם אני 1.73, תוכניות של 2500 קלוריות תספיק עבורי ?

אז אני אומר שוב שלא הבנתי את זה מהמאמר הקודם, כי לא ידעתי מה נאמר ברצינות ומה בציניות.

אם אני 1.73, תוכניות של 2500 קלוריות תספיק עבורי ?

תלוי מה אתה עושה וכמה אתה שוקל
יכול להיות ש 2500 זה הניטראלי שלך ויכול להיות שזה חיובי או שלילי

אתה צריך לחשב ניטראלי, לקחת +500 קלוריות לרוץ על זה חודש ולראות מה קורה
אם אתה עולה קילו אז תמשיך עד שתתקע
אם לא עלית תוסיף 300-500 קלוריות ותבדוק אחרי חודש
אם ירדת תוסיף 500-1000 קלוריות...

לא מסובך
רק אל תשכח לאכול 0.8 - 1 גרם שומן לכל קילו אחרת יהיה לך קשה לעלות (וחלבון 2) כל שאר הקלוריות תחלק איך שבא לך, ויש עדיפות לחלבון ושומן דווקא ולא לפחמימה (אנבוליק דאייט, ספיחת נוזלים, אינסולין) - כל זה אם אתה רוצה לעלות נקי

אם לא אז תזלול

תקרא את זה לחשב
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

נערך לאחרונה:
אותו הנושא, ואותה השאלה.
האם בשביל להתקדם לא ניתן לדבוק בתפריט שמורכב מדברים פחות שומניים ? (חזה עוף, אורז, יוגורט, ברנפלקס, פסטה) ?

אשמח לשמו עכמה שיותר תשובות ענייניות ולא לפתח שוב ויכוח מיותר בין חברי הפורום.

אני מנסה להבין את השאלה שלך, ולא מצליח. אתה יכול להיות יותר ספציפי? כמות קלוריות? כמה חלבון, כמה שומן וכמה פחמימות? כמה אתה שוקל ומה הגובה? ואשמח לדעת מה יש לך נגד שומן.

בטח שניתן, כדי להתקדם צריך לאכול... גם בשביל לעלות במשקל וגם בשביל להתחזק.
יש לי תקופות שאני במסה ואני פאנאט וגם נדבק לכל מיני תפריטים עם אגוזים שקדים ואוכל "נקי" ודברים קטנים...

בתקופה הזו למשל אני אוכל 3-4 ארוחות ביום, אחד מהם בד"כ תהיה בורקסים/פיצות/טוסטים, אבל עדיין אני מכניס בערך +3K קלוריות ביום ומספיק חלבון... וזה מסתדר לי מצויין.. כמובן שיגידו שעדיף להחליף את הג'אנק בעוד בשר איכותי/חזה עוף וכו', אבל טוב לי עם זה כרגע וזהו... וגם ככה אני אעלה במשקל.

לא תורה מסיני.

מה הקטע שלך עם שומן? מה אתה רוצה להיות עקר? תאכל כמה קלוריות שאתה רוצה וזהו.
אפשר לגדול עם כל מאזן חיובי.

• פותח/ת השרשור
כמה אתה שוקל ומה הגובה?

1.72-1.73 שוקל 70

אני מנסה להבין את השאלה שלך, ולא מצליח. אתה יכול להיות יותר ספציפי? כמות קלוריות? כמה חלבון, כמה שומן וכמה פחמימות? כמה אתה שוקל ומה הגובה? ואשמח לדעת מה יש לך נגד שומן.

הנה כמה עובדות, ואחריהן השאלה בצורה יותר פשוטה.
כרגע אני רוצה להתחזק, לעלות משקלים, לעלות במאסה ובקרוב אתחיל SS.
כרגע הארוחות העיקריות שלי מתבססות על חזה עוף + אורז\פסטה.
השאלה שלי, אם בשביל להשיג את המטרה שלי בצורה יותר יעילה (מהירה \ אפקטיבית) נדרש ממני להפסיק להתבסס על חזה עוף ואורז\פסטה \ גבינת 5% ולחם קל, ולעבור לפיצות, המבורגר בלחמניה עם רטבים, פיתות עם חומוס, או שאני יכול להמשיך בתפריט שלי, בתנאי שיהיו מספיק ארוחות ?

נניח אני אוכל מנה של פסטה, אני אעדיף לאכול עם רוטב עגבניות ולא עם רוטב שמנת. השאלה אם לדעתך,בהתיחס לדוגמא שנתתי, דווקא השמנת תהיה גורם חיוני להשגת המטרה?

משקל 70, גובה 1.72-1.73

חחחחח השמנת לא תהיה גורם חיוני להשגת המטרה... אבל היא תהיה גורם שיעשה תאוכל טעים יותר כנראה 😃

אתה צריך קלוריות בשביל לעלות במשקל... ולהתחזק... אני לא אומר שאתה צריך לאכול כל יום-כל היום ג'אנק פוד, אבל אתה יכול להתבסס על תפריט "נקי" ובמשך היום לאכול חומוס, פסטה עם שמנת וכו'.. לא קריטי.

הדברים האלו פשוט מאכלים דחוסים בקלוריות יחסית לכמות שלהם, ז"א שאם תאכל בערך 3K קלוריות ביום בשביל מסה, ופתאום תדחוף עוד איזה צלחת חומוס שלמה עם פיתה-שתיים (לגיטימי לחלוטין לפעמים חח), אתה פשוט תגדיל את כמות הקלוריות...

• פותח/ת השרשור
במשקל 70 קילו אתה לא צריך לחשוב על יחסים, תאכל כל מה שלא מנסה לאכול אותך

למה אתה אומר את זה?
כי קרוב לודאי שהא.ש שלי לא גבוה במיוחד?

חחחחח השמנת לא תהיה גורם חיוני להשגת המטרה... אבל היא תהיה גורם שיעשה תאוכל טעים יותר כנראה 😃

אתה צריך קלוריות בשביל לעלות במשקל... ולהתחזק... אני לא אומר שאתה צריך לאכול כל יום-כל היום ג'אנק פוד, אבל אתה יכול להתבסס על תפריט "נקי" ובמשך היום לאכול חומוס, פסטה עם שמנת וכו'.. לא קריטי.

הדברים האלו פשוט מאכלים דחוסים בקלוריות יחסית לכמות שלהם, ז"א שאם תאכל בערך 3K קלוריות ביום בשביל מסה, ופתאום תדחוף עוד איזה צלחת חומוס שלמה עם פיתה-שתיים (לגיטימי לחלוטין לפעמים חח), אתה פשוט תגדיל את כמות הקלוריות...

זה מה שניסיתי להבין מהרגע שפתחתי את השירשור, אם במידה ואני אוכל 3000 קלוריות שמתבססות על ארוחות המורכבות מחזה עוף\ פסטה \ אורז\ גבינה לבנה, זה יהיה בסדר באותה המידה אם אותן 3000 קלוריות יבואו ממאכלים אחרים.

נערך לאחרונה:
למה אתה אומר את זה?

זה מה שניסיתי להבין מהרגע שפתחתי את השירשור, אם במידה ואני אוכל 3000 קלוריות שמתבססות על ארוחות המורכבות מחזה עוף\ פסטה \ אורז\ גבינה לבנה, זה יהיה בסדר באותה המידה אם אותן 3000 קלוריות יבואו ממאכלים אחרים.
מה שמשנה בגדול זה הערכים הסופיים, אם אתה אוכל מספיק שומן ומספיק חלבון עם אורז וחזה עוף זה סבבה, ההמלצה המקובלת היא גרם 1 של שומן לכל ק"ג משקל גוף ו1.8 גרם חלבון לק"ג משקל גוף, אפשר גם יותר אבל לא מומלץ לצרוך פחות. הרבה יותר קל ויותר טעים לשלב גם "ג'אנק" בתפריט, רק תלוי איזה "ג'אנק" ולא צריך להגזים, 3000 קלוריות נשמע לי כמו מעט לאדם ששוקל 70 ועושה SS.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה שמשנה בגדול זה הערכים הסופיים, אם אתה אוכל מספיק שומן ומספיק חלבון עם אורז וחזה עוף זה סבבה, ההמלצה המקובלת היא גרם 1 של שומן לכל ק"ג משקל גוף ו1.8 גרם חלבון לק"ג משקל גוף, אפשר גם יותר אבל לא מומלץ לצרוך פחות. הרבה יותר קל ויותר טעים לשלב גם "ג'אנק" בתפריט, רק תלוי איזה "ג'אנק" ולא צריך להגזים, 3000 קלוריות נשמע לי כמו מעט לאדם ששוקל 70 ועושה SS.

יש סיכוי שמישהו כאן יכול לאמוד במספר כמה קלוריות שורפים באימון SS ממוצע ?
אני יודע שהיום בהימון FBW אני שורף 500-600.

יש סיכוי שמישהו כאן יכול לאמוד במספר כמה קלוריות שורפים באימון SS ממוצע ?
אני יודע שהיום בהימון FBW אני שורף 500-600.
זה לא הקלוריות ששורפים בזמן האימון אלא הקלוריות שנשרפות בהתאוששות, שאין דרך שפויה למדוד אותן, לפחות לא כזאת שאני מכיר. 500-600 קלוריות באימון FBW נשמע ממש לא מציאותי. בכל מקרה ההערכה הרווחת היא שבהרבה יותר מאימון בעצימות נמוכה יחסית, יש עדויות מהשטח שמגבות את זה. בגלל זה בSS בדרך כלל פשוט אוכלים הרבה בתוספת חלב, במצבך אני הייתי מתחיל את התוכנית על משהו כמו 3500 ובכל פעם שהאימון נהיה קשה ברמה שבקושי הצלחת לסיים את הסט האחרון הייתי מוסיף עוד איזה 200 קלוריות ביום.

למה אתה אומר את זה?

http://www.kilogram.co.il/1178/האם-קלוריה-שווה-לקלוריה/

תקרא ותקבל את התשובה שלך.

• פותח/ת השרשור
זה לא הקלוריות ששורפים בזמן האימון אלא הקלוריות שנשרפות בהתאוששות, שאין דרך שפויה למדוד אותן, לפחות לא כזאת שאני מכיר. 500-600 קלוריות באימון FBW נשמע ממש לא מציאותי. בכל מקרה ההערכה הרווחת היא שבהרבה יותר מאימון בעצימות נמוכה יחסית, יש עדויות מהשטח שמגבות את זה. בגלל זה בSS בדרך כלל פשוט אוכלים הרבה בתוספת חלב, במצבך אני הייתי מתחיל את התוכנית על משהו כמו 3500 ובכל פעם שהאימון נהיה קשה ברמה שבקושי הצלחת לסיים את הסט האחרון הייתי מוסיף עוד איזה 200 קלוריות ביום.

למה 500-600 נשמע לא מציאותי ? יש לי שעון דופק לא רע בכלל שמדד את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית