הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר האם יש סיבים שונים שעובדים ברחב גבי

• פותח/ת השרשור yoni200
  • פורסם בתאריך

yoni200

מושעה
74
1
נק' מוניטין:
1
74
1
ידוע שהרחב גבי עושה פשיטה וקירב של הכתף..
השאלה שלי היא האם כשאתה עושה תנועת פשיטה בכתף (פול אובר ) עובדים ברחב גבי שרירים שלא עובדים כשאתה עושה קירוב כתף (פולי עליון אחיזה רחבה )
או שתמיד מדובר באותם סיבי שרירים בדיוק ?

ברחב גבי לא, אי אפשר "לבחור סיבים" כתלות בתנועה זה פשוט לא נכון.

ההבדל יהיה בשרירים הסינרגיסטיים שמסייעים

• פותח/ת השרשור
ברחב גבי לא, אי אפשר "לבחור סיבים" כתלות בתנועה זה פשוט לא נכון.

ההבדל יהיה בשרירים הסינרגיסטיים שמסייעים
אז אתה אומר שזה לא משנה אם אני עושנ פשיטה או קירוב זה עובד על אותם שרירים ברחב גבי?

הרחב גבי מתעגן ב-2 מקומות: בחלק הקרוב של הזרוע ושולט בתנועה שלה במרחב ביחד עם עוד שרירים, ובחלק התחתון של השכמה, וככה מקרב את השכמה למרכז הגוף.
זה למה כשאתה עושה מתח, או כל תרגיל גב אחר, חשוב שהשכמה תהיה מכווצת, אחרת אתה עובד רק על חלק מהשירים.
ובגלל נקודת החיבור עם היד, מתח רחב מאוד הוא פחות יעיל ממתח צר יחסית, וזה בגלל שהיד זזה פחות, וטווח התנועה קטן יותר

אז אתה אומר שזה לא משנה אם אני עושנ פשיטה או קירוב זה עובד על אותם שרירים ברחב גבי?
כן... ההבדלים הם טווחי תנועה ומישורי תנועה, לא סיבים שונים

אז בעצם מספיק לעשות רק פול אובר וזה יעבוד ויעשה את רחב גבי גול ויפה אפילו בלי מתח ?
זה אחלה תרגיל למסה של הגב, אבל קשה להבטיח שזה יספיק
בנוסף הייתי מוסיף מתח יותר לבריאות הכתף, ובגלל העובדה שהוא רב מפרקי, מה שיעזור לפתח יותר שרירים בכללי

Back
למעלה תחתית