הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גירעון קלורי - עזרה בחישוב והבנה

• פותח/ת השרשור Monkey
  • פורסם בתאריך

Monkey

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
היי,
קראתי את המאמרים שפורסמו פה על חישוב גירעון קלורי, וגם קראתי שאלות שנשאלו בפורום, ויש לי בלבול בין כמה דברים אז אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בנושא.
אציין קודם נתונים עליי: אני בת 22, כרגע המשקל של הוא 74, אני בגובה 1.67 .
האחוז שומן שלי בסביבות ה30, אבל אני צריכה לקנות מכשיר חדש כדי לבדוק נתון אמין יותר לכן כרגע לא בהכרח יכולה להסתמך על זה.

לפי נוסחא אחת יצא לי שהRMR שלי הוא 2079.3, ולפי הנוסחא השנייה (לפי אחוז שומן) יצא לי שהRMR שלי הוא 2082.36 - לפי שתי הנוסחאות הRMR דיי שווה (אני כרגע לא רוצה לחשב את הקלוריות עם האימונים שלי, לכן אני לא מתייחסת לEMR, בימים שבהם אתאמן אני אכניס את הקלוריות שהוצאתי כך שאהיה באותו גירעון קלורי באותם ימים שבהם לא אתאמן).
אחר כך עשיתי את הנוסחא של חישוב הגירעון הקלורי ויצא לי: 1531
אז הבנתי שצריך לחסר את ה1531 מהRMR, מה שנראה לי קצת לא הגיוני כי זה משאיר אותי עם ממש מעט קלוריות(548/551). בנוסף קראתי גם שאפשר לחסר פשוט 500 קלוריות אם לא ידוע אחוז השומן המדויק מסך מספר הקלוריות של תחזוקה, ושלא מומלץ להיות בגירעון קלורי מעל 500.
אז לרגע חשבתי שפתרתי את הבלבול שנוצר לי בראש, ואז קראתי את המשפט הבא במאמר שמסביר על החישוב של הגירעון הקלורי, שסותר את מה שכתבתי קודם:
" ישנם מחקרים שאינם תומכים בגירעון של מעל ל- 1000 קלוריות ליום, וזאת בשל ירידה בקצב חילוף החומרים מכ-10% עד 46% [4]. מחקר זה שנוי מעט במחלוקת, מכיוון שאותם המתמודדים גם ירדו במשקל בצורה דרסטית ולכן גם חילוף החומרים שלהם ירד."
אז עכשיו אני בכלל מבולבלת... לא יודעת אם צריך להחסיר את התוצאה 1531 מהRMR שיצא לי, או להחסיר 500 או להחסיר 1000.
אציין שהתחלתי לספור קלוריות לפני שלושה שבועות (עד אז התאמנתי וניסיתי לשמור על תזונה, וכשראיתי שאני מחפפת בשמירה על התזונה החלטתי להיות בבקרה על זה ולספור כל קלוריה), ואכלתי ביום 1200 קלוריות. בזמן הזה של השלושה שבועות ירדתי כ 3.5 קילו. יכול להיות שזה גם ירידה של הרבה נוזלים . העניין הוא שאני רוצה לשמור כמה שיותר על המסת שריר שפיתחתי בחצי שנה האחרונה שאני מתאמנת, ולשרוף כמה שיותר שומן. השאלה היא אם 1200 זה קצת מידי? אני מסתדרת עם הכמות הזאת, אבל אני רוצה לעשות את זה נכון.
אשמח שמישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בבאלגן כי אני באמת מנסה להבין את זה ולא ממש הולך לי.

היי, ברוך הבא לפורום! 😃

אני צריכה לקנות מכשיר חדש כדי לבדוק נתון אמין
יש למכשירים האלה סטייה גדולה מאוד ולא הייתי מסתמך עליהם.

בימים שבהם אתאמן אני אכניס את הקלוריות שהוצאתי כך שאהיה באותו גירעון קלורי באותם ימים שבהם לא אתאמן).
עדיף לחשב את הקלוריות הנשרפות באימון (אפילו בערך) לחבר את כלל האימונים ולחלק לכל השבוע.

אז הבנתי שצריך לחסר את ה1531 מהRMR
פה לא הבנתי 😃
איך הגעת לזה?

בגדול לאחר חישוב ה RMR את צריכה לחסר את הגרעון שלך, זאת אומרת תחסרי 500 ± וזה התפריט.
במקרה שלך הייתי מתחיל על 1500 קלוריות

ולספור כל קלוריה
אין צורך להיות בבקרה מוחלטת, קחי בחשבון שהחישובים האלה הם חישובים כללים ולא מדוייקים ב100%.. סטייה של כמה קלוריות לפה ולשם לא תשנה שום דבר

ואכלתי ביום 1200 קלוריות. בזמן הזה של השלושה שבועות ירדתי כ 3.5 קילו. יכול להיות שזה גם ירידה של הרבה נוזלים
כנראה שמדובר גם בהרבה נוזלים.
בכל מקרה לא הייתי מתחיל על 1200 קלוריות כשה RMR שלך הוא 2000± וזה בלי אימונים.. מה שאומר שהגרעון שלך בפועל הוא 1000 ומעלה

העניין הוא שאני רוצה לשמור כמה שיותר על המסת שריר שפיתחתי בחצי שנה האחרונה
כדי לעשות את זה את צריכה לשמור על תפריט טוב, עם גרעון לא גדול מדי, כמות מספקת של חלבון. ולא פחות חשוב אימונים מתאימים.
מוזמנת לכתוב גם את תוכנית האימון שלך אם צריכה התייעצות

• פותח/ת השרשור
היי, ברוך הבא לפורום! 😃
תודה!😃

יש למכשירים האלה סטייה גדולה מאוד ולא הייתי מסתמך עליהם.

חשבתי לקנות את מד שומן מסוג קליפר (דיגיטלי או ידני), האם הם גם עם סטייה גדולה מאד?

עדיף לחשב את הקלוריות הנשרפות באימון (אפילו בערך) לחבר את כלל האימונים ולחלק לכל השבוע.

העניין הוא שאם אפספס אימון, אז הוצאת הקלוריות שלי תהיה פחות מהחישוב הראשוני, אז לא עדיף לחשב צריכה לפי הוצאה יומית?

פה לא הבנתי 😃
איך הגעת לזה?
במאמר הייתה הנוסחא הזאת לחישוב הגירעון המקסימלי:
"הנוסחה פשוטה וקלה וקובעת: 69 כפול מספר הקילוגרמים שמוגדרים בגופנו כשומן. התוצאה שנקבל תביא אותנו למספר הקלוריות המקסימלי שאנו יכולים לחסר ממאזן התחזוקה/נטרלי שלנו מבלי לאבד שריר."
אז אם עושים 0.3 (30 אחוז שומן חלק 100) כפול המשקל שלי שהוא 74 כפול 69 יוצא 1531.8.

כדי לעשות את זה את צריכה לשמור על תפריט טוב, עם גרעון לא גדול מדי, כמות מספקת של חלבון. ולא פחות חשוב אימונים מתאימים.
מוזמנת לכתוב גם את תוכנית האימון שלך אם צריכה התייעצות

אני לא יודעת ממש איך לתאר תוכנית אימונים עדיין, אבל אני אנסה בכל זאת:
אני מתאמנת מאוגוסט עם מאמן פרטי. בחודשים הראשונים עשיתי בעיקר אימוני אירובי, ועכשיו אני עושה רק אימוני כח - שלוש אימונים בשבוע, משתדלת שזה יהיה יום כן יום לא. באימונים אני מתקדמת טוב, אני רואה שיפור בכח ואני גם עולה משקלים בקצב דיי טוב.

תרגילים באימון:
1. מתח עם גומיה ועזרה של המאמן - משולב עם חזרות שליליות
2.pull over - עכשיו אני מרימה 15 קילו, 3 סטים, 8-10 חזרות
3.לחיצת חזה במשקל חופשי - 12.5 קילו, 3 סטים, 10 חזרות
4.לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד - כרגע 8-9 קילו, 3 סטים, 10 חזרות
5.לאנ'צים עם משקולות - כרגע 10 קילו, 3 סטים, 10 חזרות
6.סקווטים עם מוט - 12.5 לכל צד, 3 סטים, 10 חזרות
7. תרגילים ליד אחורית במכשיר - אני לא יודעת כמה קילו, אבל אני בערך במשקולת האמצעית של המכשיר, בין 2-3 סטים, 10 חזרות
8. תרגילים ליעד אחורית במכשיר או במשקולות - במכשיר אותו דבר כמו ביד האחורית, אם במשקולת אז 7 קילו, 3 סטים, 10 חזרות,
9. תרגילי בטן - כל אימון זה משתנה, לפעמים זה בשילוב של משקולות ולפעמים לא.
10. פעם-פעמיים בשבוע משלבים באימון הליכון מת - ריצה על הליכון כבוי 20 שניות, ואז מנוחה קצרה ואז שוב ריצה , בין 5-10 חזרות.
11.בנוסף אני משתדלת ללכת לאימון ברגל, כך שיוצא לי הלוך+חזור ביחד - 6 ק"מ, הליכה לא מהירה (4.8-5.8 קמ"ש). לפעמים לא יוצא לי לעשות הליכה לאימון, אז זה בין הליכה אחת לשלוש בשבוע.

עכשיו המאמן רוצה שנעבוד יותר חזק על הרגליים, אז זה כנראה ישתנה מעט מבחינת הרגליים.
עובדת בכל אימון בהתחלה על ידיים/חזה (מתח עם גומייה, כי עוד לא מצליחה לבד, ועם עזרה של המאמן ובשילוב חזרות שליליות),

לגבי החלבון - אני אוכלת הרבה חלבונים ביום, כולל אבקת חלבון של iso 100, פעמיים ביום.

נערך לאחרונה:
חשבתי לקנות את מד שומן מסוג קליפר (דיגיטלי או ידני), האם הם גם עם סטייה גדולה מאד?
צריך לדעת להשתמש בהם, וגם אז יש סטיה אבל זה יותר סביר - ותמיד אפשר לראות ככה בעיקר את כיון ההתקדמות שזה מה שחשוב

העניין הוא שאם אפספס אימון, אז הוצאת הקלוריות שלי תהיה פחות מהחישוב הראשוני, אז לא עדיף לחשב צריכה לפי הוצאה יומית?
לא קריטי אם זה משהו חד פעמי, בגלל שהחישוב הוא לא מדויק בכל מקרה מה שחשוב זה כלל התהליך ולא ברמת היום הבודד

אז אם עושים 0.3 (30 אחוז שומן חלק 100) כפול המשקל שלי שהוא 74 כפול 69 יוצא 1531.8.
שזה אותו דבר כמו להוריד 500 קלוריות מ2000
זה לא אומר שאת צריכה להוריד 1500, אלא שמפה את מתחילה

תרגילים באימון:
1. מתח עם גומיה ועזרה של המאמן - משולב עם חזרות שליליות
2.pull over - עכשיו אני מרימה 15 קילו, 3 סטים, 8-10 חזרות
3.לחיצת חזה במשקל חופשי - 12.5 קילו, 3 סטים, 10 חזרות
4.לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד - כרגע 8-9 קילו, 3 סטים, 10 חזרות
5.לאנ'צים עם משקולות - כרגע 10 קילו, 3 סטים, 10 חזרות
6.סקווטים עם מוט - בין 7 וחצי קילו ל12.5 (יכול להיות שאני טועה כאן במשקל) לכל צד, 3 סטים, 10 חזרות
7. תרגילים ליד אחורית במכשיר - אני לא יודעת כמה קילו, אבל אני בערך במשקולת האמצעית של המכשיר, בין 2-3 סטים, 10 חזרות
8. תרגילים ליעד אחורית במכשיר או במשקולות - במכשיר אותו דבר כמו ביד האחורית, אם במשקולת אז 7 קילו, 3 סטים, 10 חזרות,
9. תרגילי בטן - כל אימון זה משתנה, לפעמים זה בשילוב של משקולות ולפעמים לא.
10. פעם-פעמיים בשבוע משלבים באימון הליכון מת - ריצה על הליכון כבוי 20 שניות, ואז מנוחה קצרה ואז שוב ריצה , בין 5-10 חזרות.
11.בנוסף אני משתדלת ללכת לאימון ברגל, כך שיוצא לי הלוך+חזור ביחד - 6 ק"מ, הליכה לא מהירה (4.8-5.8 קמ"ש). לפעמים לא יוצא לי לעשות הליכה לאימון, אז זה בין הליכה אחת לשלוש בשבוע.
אני לא בטוח שזה האימון הכי נכון לך..אבל סה"כ זה נראה לא רע (חוץ מכמות החזרות לסט שלדעתי אפשר להוריד)

לגבי החלבון - אני אוכלת הרבה חלבונים ביום, כולל אבקת חלבון של iso 100, פעמיים ביום.
לא בהכרח שזה מספיק, את צריכה לשמור על לפחות פי 2 ממשקל גוף.
לדוגמא בחורה ששוקלת 60 קילו צריכה לצרוך לפחות 120 גרם חלבון (בסקופ אבקת חלבון יש 25 גרם +\-)

• פותח/ת השרשור
צריך לדעת להשתמש בהם, וגם אז יש סטיה אבל זה יותר סביר - ותמיד אפשר לראות ככה בעיקר את כיון ההתקדמות שזה מה שחשוב
אוקיי, רק רוצה לדעת לפני שאני קונה, יש עדיפות לדיגטלי או לידני? או לדגם מסוים שאתה מכיר שכדאי לרכוש?
לא קריטי אם זה משהו חד פעמי, בגלל שהחישוב הוא לא מדויק בכל מקרה מה שחשוב זה כלל התהליך ולא ברמת היום הבודד

שזה אותו דבר כמו להוריד 500 קלוריות מ2000
זה לא אומר שאת צריכה להוריד 1500, אלא שמפה את מתחילה
אז פה הייתה האי הבנה שלי, חשבתי שצריך להחסיר את התוצאה מהתוצאה של התחזוקה. עכשיו זה נשמע יותר הגיוני.
אם לא לקחתי כאן בחשבון את הEMR, היית ממליץ לי לאכול יותר בהנחה שאני מתאמנת כח 3 פעמים בשבוע, ומשלבת בדר"כ גם הליכות?
אם כן, כמה כדאי?
אני לא בטוח שזה האימון הכי נכון לך..אבל סה"כ זה נראה לא רע (חוץ מכמות החזרות לסט שלדעתי אפשר להוריד)
אשמח לדעת למה זה לא בטוח אימון נכון בשבילי, אם יש לך הצעות לשיפור אז גם אשמח לשמוע.
לא בהכרח שזה מספיק, את צריכה לשמור על לפחות פי 2 ממשקל גוף.
לדוגמא בחורה ששוקלת 60 קילו צריכה לצרוך לפחות 120 גרם חלבון (בסקופ אבקת חלבון יש 25 גרם +\-)

אני צורכת עוד חלבונים במהלך היום חוץ מהשייק (100 גרם קוטג' בבוקר, 155 גרם חזה עוף בצהריים).
אני משתמשת באפליקציית MyFitnessPal שמראה כמה חלבון, שומן ופחמימה אני צורכת, אז ממה שראיתי אני צורכת בממוצע כ140 גרם חלבון ביום, אבל ממה שאני מבינה כאן זה לא מספיק, אז אתחיל להוסיף עוד קצת.

רק אציין שממש מעריכה את העזרה! מצטערת אם שוב הפלתי עלייך מיליון שאלות

אוקיי, רק רוצה לדעת לפני שאני קונה, יש עדיפות לדיגטלי או לידני? או לדגם מסוים שאתה מכיר שכדאי לרכוש?
לא מכיר מספיק
@White Walker מכיר אולי?

בהנחה שאני מתאמנת כח 3 פעמים בשבוע, ומשלבת בדר"כ גם הליכות?
אם כן, כמה כדאי?
לאימון כוח הייתי מחשב כ200 קלוריות בערך אז זה 600 קלוריות
להליכות תחשבי קילומטרים * משקל גוף = הקלוריות שנשרפות
תחברי את התוצאה אם ה600 של הכוח.
ואת התוצאה הזאת תחלקי ב7 (ימים..) ככה תדעי כמה להוסיף לכל יום

*ראיתי עכשיו שכתבת כמה הולכת יצא לי תוספת של 200 קלוריות ליום (לפי 12 קילומטר בממוצע בשבוע)

אשמח לדעת למה זה לא בטוח אימון נכון בשבילי, אם יש לך הצעות לשיפור אז גם אשמח לשמוע.
מצד אחד בגלל שאת עם מאמן בד"כ יותר קל להיכנס ככה לשגרה ולהתמיד באימונים שזה תמיד עדיף על לא להתאמן בכלל.

מצד שני כמות החזרות שאת עושה גדולה מדי לדעתי, והייתי מתמקד יותר בתרגילים המורכבים (סקוואט, דדליפט בנץ ופרס)

רק אציין שממש מעריכה את העזרה! מצטערת אם שוב הפלתי עלייך מיליון שאלות
בכייף, שמח לעזור 😃

• פותח/ת השרשור
לא מכיר מספיק
@White Walker מכיר אולי?
אממ לא, אבל אני אסתכל ואקרא על זה, תודה:)

מצד אחד בגלל שאת עם מאמן בד"כ יותר קל להיכנס ככה לשגרה ולהתמיד באימונים שזה תמיד עדיף על לא להתאמן בכלל.

מצד שני כמות החזרות שאת עושה גדולה מדי לדעתי, והייתי מתמקד יותר בתרגילים המורכבים (סקוואט, דדליפט בנץ ופרס)
בדיוק אימון קודם הוא אמר לי שהוא הולך לשנות לי קצת את האימונים ולהכניס לי יותר אימוני רגליים(סקוואט, דדליפט וכו')
הוא משנה לי את זה בהתאם להתקדמות

אממ לא, אבל אני אסתכל ואקרא על זה, תודה:)
White Walker הוא אחד המנהלים כאן, תייגתי אותו כי אולי הוא יוכל לענות

בדיוק אימון קודם הוא אמר לי שהוא הולך לשנות לי קצת את האימונים ולהכניס לי יותר אימוני רגליים(סקוואט, דדליפט וכו')
הוא משנה לי את זה בהתאם להתקדמות
תעדכני את התוכנית החדשה שלך כשתיהיה

• פותח/ת השרשור
White Walker הוא אחד המנהלים כאן, תייגתי אותו כי אולי הוא יוכל לענות

תעדכני את התוכנית החדשה שלך כשתיהיה
חח סליחה, חשבתי שזה קישור לשם של מותג של מוצר, יצאתי סתומה
ואעדכן:)
בגדול לאחר חישוב ה RMR את צריכה לחסר את הגרעון שלך, זאת אומרת תחסרי 500 ± וזה התפריט.
במקרה שלך הייתי מתחיל על 1500 קלוריות
ראתי עכשיו על סוגי הגירעון הקלורי (קטן, בינוני וגדול), וכתוב שם שאם עושים את הגירעון הקלורי הגדול בצורה נכונה אפשר לרדת יותר מהר מבלי לפגוע במסת שריר, אבל למה בכל זאת המלצת לי להתחיל ב1500? האמת שזה גם מה שהמאמן שלי המליץ לי מההתחלה, אבל הייתי רוצה להבין באמת למה (אין לי בעיה לעבוד יותר קשה אם צריך, אבל כן חשוב לי לא לפגוע בגוף/בשריר).
upload_2017-4-7_16-30-3.png

קבצים מצורפים

• upload_2017-4-7_16-27-25.png
    upload_2017-4-7_16-27-25.png
    KB 10.2 · צפיות: 100
ראתי עכשיו על סוגי הגירעון הקלורי (קטן, בינוני וגדול), וכתוב שם שאם עושים את הגירעון הקלורי הגדול בצורה נכונה אפשר לרדת יותר מהר מבלי לפגוע במסת שריר, אבל למה בכל זאת המלצת לי להתחיל ב1500? האמת שזה גם מה שהמאמן שלי המליץ לי מההתחלה, אבל הייתי רוצה להבין באמת למה (אין לי בעיה לעבוד יותר קשה אם צריך, אבל כן חשוב לי לא לפגוע בגוף/בשריר).
בתןר התחלה, את תרדי במשקל גם על גרעון של 500.. ככל שיורדים גם חילוף החומרים נפגע מעט (לא משנה כמה נכון החיטוב) וגם המשקל יורד וצריך להגדיל את הגרעון.. בסופו של דבר כנראה שתגיעי ל1200 קלוריות ביום אבל אם תתחילי משם כנראה שלא תגיעי ליעד אלא את עלולה להתקע במשקל מאוד מהר.

ממליץ לך לקרוא את המאמר לחיטוב מהפורטל קילוגרם www.kilogram.co.il
יש שם המון ידע שיוכל לעזור 😃

• פותח/ת השרשור
בתןר התחלה, את תרדי במשקל גם על גרעון של 500.. ככל שיורדים גם חילוף החומרים נפגע מעט (לא משנה כמה נכון החיטוב) וגם המשקל יורד וצריך להגדיל את הגרעון.. בסופו של דבר כנראה שתגיעי ל1200 קלוריות ביום אבל אם תתחילי משם כנראה שלא תגיעי ליעד אלא את עלולה להתקע במשקל מאוד מהר.

ממליץ לך לקרוא את המאמר לחיטוב מהפורטל קילוגרם www.kilogram.co.il
יש שם המון ידע שיוכל לעזור 😃
קראתי את שני המאמרים מהאתר על החיטוב, משם הבאתי את הציטוט
השאלה היא אם בגירעון קלורי לא אתקע, כי רשום במאמר שגם בגירעון קלורי בינוני ניתן להיתקע. אז למה לא להתחיל מ1200 ולרדת משם? אני מבולבלת כי במאמר אחד ממליצים על גירעון קלורי בינוני, ובמאמר אחר אומרים שגירעון קלורי גדול גם עובד טוב ומהר מבלי לאבד מסת שריר

קראתי את שני המאמרים מהאתר על החיטוב, משם הבאתי את הציטוט
השאלה היא אם בגירעון קלורי לא אתקע, כי רשום במאמר שגם בגירעון קלורי בינוני ניתן להיתקע. אז למה לא להתחיל מ1200 ולרדת משם? אני מבולבלת כי במאמר אחד ממליצים על גירעון קלורי בינוני, ובמאמר אחר אומרים שגירעון קלורי גדול גם עובד טוב ומהר מבלי לאבד מסת שריר

את עלולה להתקע, או לאבד שריר בגלל תוכנית אימונים לא מספיק חזקה בינתיים.
תמיד כדאי להתחיל חלש ולהגביר מאשר להתחיל חזק מדי ולפספס.
מה גם שאני לא רואה סיבה לסבול עם 1200 קלוריות כשאת יכולה לרדת עם יותר קלוריות

• פותח/ת השרשור
את עלולה להתקע, או לאבד שריר בגלל תוכנית אימונים לא מספיק חזקה בינתיים.
תמיד כדאי להתחיל חלש ולהגביר מאשר להתחיל חזק מדי ולפספס.
מה גם שאני לא רואה סיבה לסבול עם 1200 קלוריות כשאת יכולה לרדת עם יותר קלוריות
אוקיי, האמת שזה גם מה שהמאמן שלי אומר, פשוט אני דיי בן אדם עקשן אז רציתי לבדוק בעצמי את הכל.
מאמינה שאתם יודעים טוב יותר ממני אז אקשיב לכם ומקווה להשתפר:)
תודה ממש!

אוקיי, האמת שזה גם מה שהמאמן שלי אומר, פשוט אני דיי בן אדם עקשן אז רציתי לבדוק בעצמי את הכל.
מעולה! אל תפסיקי לבדוק

בכייף 😃

אם את עדיין סקרנית ליותר ממה שאמרתי, יש המון מאמרים בפורטל, והמון מחקרים בתת פורום מחקרים בתזונה ואימונים.

בפורטל תקראי את זה למשל:

מדוע גירעון קלורי גדול מידי יכול לפגוע באיבוד השומן - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

Back
למעלה תחתית