הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל החתירה

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
אשמח לעזרתכם בנוגע לתרגיל החתירה (bent over row), מבצע עם מוט, כרגע נמצא בתוכנית הביל סטאר.

1. הבנתי שיש שני סוגים: חתירה רגילה וחתירה בסגנון פנדליי. בתוכנית הבילסטאר, איזו חתירה מתאימה?

2. מבחינת נעליים, אפשר להישאר עם נעליי הרמת משקולות? או כמו בדדליפט יחפים או אולסטאר?

3. לגבי הטכניקה, האם כל חזרה של המוט למטה הוא צריך לגעת בריצפה?

4. שאני מביא את המוט אליי, לאן בדיוק הוא צריך להגיע ? אל אמצע הבטן?

5. לגבי אחיזה ורוחב הידיים, אומרים שזה צריך להיות כמו בבנץ' פרס, הגיוני? בבנץ' אני עושה אחיזה די רחבה אז אותו אחיזה גם פה?

תודה לעוזרים !

1. הבנתי שיש שני סוגים: חתירה רגילה וחתירה בסגנון פנדליי. בתוכנית הבילסטאר, איזו חתירה מתאימה?

מה שנוח לך.
בחתירה רגילה יש הרבה מאוד עבודה איזומטרית של זוקפי הגו בגלל שהמוט לא נוגע בקרקע אז ההתקדמות קצת קשה יותר.
לדעתי עדיף בסגנון פנדליי.

2. מבחינת נעליים, אפשר להישאר עם נעליי הרמת משקולות? או כמו בדדליפט יחפים או אולסטאר?

מה שנוח לך.

ב BOR רגיל לא, בסגנון פנדליי כן.

החלק העליון של הבטן.

5. לגבי אחיזה ורוחב הידיים, אומרים שזה צריך להיות כמו בבנץ' פרס, הגיוני? בבנץ' אני עושה אחיזה די רחבה אז אותו אחיזה גם פה?

תחזיק באותו הרוחב שבו אתה עושה מתח.

אשמח לעזרתכם בנוגע לתרגיל החתירה (bent over row), מבצע עם מוט, כרגע נמצא בתוכנית הביל סטאר.

תודה לעוזרים !
1. פנדליי.
2. הרמת משקולות נותנות זוית טובה יותר לגו אם אתה מצליח להשאיר אותו מוקשת. אם לא, נעליים שטוחות.
3. בפנדליי כן.
4. תלוי באנתרופומטריה שלך. יכול להגיע בין הטבור לחזה, לרוב יגיע לבטן העליונה.
5. כן. הגיוני. אותו רוחב של הבנץ'.

• פותח/ת השרשור
מה שנוח לך.
בחתירה רגילה יש הרבה מאוד עבודה איזומטרית של זוקפי הגו בגלל שהמוט לא נוגע בקרקע אז ההתקדמות קצת קשה יותר.
לדעתי עדיף בסגנון פנדליי.

מה שנוח לך.

ב BOR רגיל לא, בסגנון פנדליי כן.

החלק העליון של הבטן.

תחזיק באותו הרוחב שבו אתה עושה מתח.

תודה רבה.

לגבי הנגיעה ברצפה, מה שתמיד עשיתי זה להשאיר את המוט באוויר, אבל קראתי במדריך באתר קילוגרם שכל חתירה לא משנה מאיזה סוג חייבת להסתיים שהיא נוגעת בריצפה.. זה שגוי?
לגבי האחיזה, שאתה אומר מתח אתה מתכוון מתח pull ups?
בפנדליי בעצם ההבדל הוא שהמוט נוגע בריצפה, וצריך להרים את המוט מהר אל הגוף?
1. פנדליי.
2. הרמת משקולות נותנות זוית טובה יותר לגו אם אתה מצליח להשאיר אותו מוקשת. אם לא, נעליים שטוחות.
3. בפנדליי כן.
4. תלוי באנתרופומטריה שלך. יכול להגיע בין הטבור לחזה, לרוב יגיע לבטן העליונה.
5. כן. הגיוני. אותו רוחב של הבנץ'.

תודה רבה!

לגבי הנגיעה ברצפה, מה שתמיד עשיתי זה להשאיר את המוט באוויר, אבל קראתי במדריך באתר קילוגרם שכל חתירה לא משנה מאיזה סוג חייבת להסתיים שהיא נוגעת בריצפה.. זה שגוי?
לא בכזאת
Barbell Bent-over Row

לגבי האחיזה, שאתה אומר מתח אתה מתכוון מתח pull ups?
כן

בפנדליי בעצם ההבדל העיקרי הוא שהמוט נוגע בריצפה, וצריך להרים את המוט מהר אל הגוף?
לא.
אתה לא רוצה להשתמש בבאונס ואתה גם לא רוצה לטרוק את המוט חזק על הקרקע בעודך אוחז בו כי זה לא הדבר הכי טוב.
לקראת סוף החזרה שחרר קצת מהאחיזה אבל לא ברמה שהמוט ייפול, קצת לפני הטריקה.
כמו בדדליפט, המוט מונח לגמרי ואז אתה מבצע שוב חזרה כשאתה שומר על טכניקה נכונה וגב,בטן וכל שאר הירקות.
(במילים אחרות, לא לעשות touch and go)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית