הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון פוטנציאל בפאוורליפטינג קשור בגובה

• פותח/ת השרשור Asquats
  • פורסם בתאריך

Asquats

משתמש מתחיל
19
7
נק' מוניטין:
111
19
7
האם הפוטנציאל שלך בפאוורליפטינג יותר טוב עם מבנה גוף נמוך כמו של אדי קון או מבנה גוף גבוה וארוך יותר כמו בריאן שאו?

אני מסכים בגלל זה אני מחשיב את אדי קון לאחד הליפטרים הטובים בכל הזמנים בגלל משקל הגוף הנמוך שלו יחסית והמספרים האסטרונומים שהוא הגיע אליהם בתקופתו
נראה לי שהתכוונת לאדי הול והוא לא

מי זה? אד קואן אולי?
צודק, טעות שלי אסף

אבל אל תשכח שאדי שוקל 180~
הוא קוביה...
שכחת לציין את המשקל של הליפטרים האלה, מתאמן ממוצע שמושך לא שוקל כמוהם קילו, וכמובן שהמשקל גוף שלהם הוא הפקטור הכי משמעותי בשיאים שלהם.
אין בעיה,
קונסטנטין קונסטנטינוב 1.91
שיא כל הזמנים 426 דדליפט בעד 140.

אד קואן אכן הפאוורליפטר הכי טוב בכל הזמנים, היה 1.68.
כמה אד קואן אתם מכירים?

הנקודה היא שלהגיד "אני גבוה, זה חסרון" זה תירוץ מנותק מהמציאות.

אין בעיה,
קונסטנטין קונסטנטינוב 1.91
שיא כל הזמנים 426 דדליפט בעד 140.

אד קואן אכן הפאוורליפטר הכי טוב בכל הזמנים, היה 1.68.
כמה אד קואן אתם מכירים?

הנקודה היא שלהגיד "אני גבוה, זה חסרון" זה תירוץ מנותק מהמציאות.
להביא מקרי קיצון של ליפטרים מהשורה הראשונה זה אחלה, אבל לא מכוון למה שאני התכוונתי.
ככלל - אדם עם מוטת ידיים ארוכה עושה מרחק ארוך יותר בבנץ׳, ככה שככל שעולות החזרות כך עולה גם המאמץ.
אדם גבוה את רגליים ארוכות מרים את המוט גבוה יותר, זאת עובדה, המרחק שהמוט עובר ארוך יותר.

להביא מקרי קיצון של ליפטרים מהשורה הראשונה זה אחלה, אבל לא מכוון למה שאני התכוונתי.
ככלל - אדם עם מוטת ידיים ארוכה עושה מרחק ארוך יותר בבנץ׳, ככה שככל שעולות החזרות כך עולה גם המאמץ.
אדם גבוה את רגליים ארוכות מרים את המוט גבוה יותר, זאת עובדה, המרחק שהמוט עובר ארוך יותר.
והאם אמרתי שלא כך הדבר?
ידיים ארוכות=טווח תנועה ארוך יותר בבנץ' פרס. אכן.
מה שאני כיוונתי בנושא זה שהדבר לא מונע ממך להיות ליפטר פחות טוב. ממש לא.

ולעומת זאת מוטת ידיים ארוכה עושה מרחק קצר יותר בדדליפט.

בדרך כלל, אצל אדם ללא בעיות התפתחות, אורך הטורסו שווה פלוס מינוס לאורך הרגליים.
בנוסף, ידיים ארוכות=רגליים ארוכות והפוך..

אם יש לך טורסו קצר, א גם הידיים וגם הרגליים שלך יהיו ארוכות. אם הטורסו ארוך אז גם הידיים וגם הרגליים יהיו קצרות.

נ.ב קצר/ארוך הכוונה באופן יחסי. קשה לי להאמין שמישהו שהוא 190 יהיה בעל אורך רגליים כמו של מישהו שהוא 170.

הבנו שאתה גבוה, אל תדאג.

עשרת הטוטאלים הגבוהים בעולם נעשו על ידי אנשים גבוהים (חוץ מזאהיר) וזה בלי לדבר בכלל על סטרוננגמן ששם השיאנים והמקומות הראשונים תמיד גבוהים (אני אפילו לא מצליח לחשוב על מתחרה נמוך שנמצא ברמה גבוהה בלי קשר לטופ של הטופ). אז אני לא מבין ממש מה השאלה. לאדם גבוה יותר רוב הפעמים גם יהיה פוטנציאל להיות חזק יותר מאדם נמוך ממנו.

• פותח/ת השרשור
עשרת הטוטאלים הגבוהים בעולם נעשו על ידי אנשים גבוהים (חוץ מזאהיר) וזה בלי לדבר בכלל על סטרוננגמן ששם השיאנים והמקומות הראשונים תמיד גבוהים (אני אפילו לא מצליח לחשוב על מתחרה נמוך שנמצא ברמה גבוהה בלי קשר לטופ של הטופ). אז אני לא מבין ממש מה השאלה. לאדם גבוה יותר רוב הפעמים גם יהיה פוטנציאל להיות חזק יותר מאדם נמוך ממנו.
נמוך או לא הסיכוי שתהיה שיאן עולם נמוך ביותר. גם אם הפוטנציאל גבוה יותר לנמוכים או לגבוהים אין לך מה לעשות לגבי הגובה והמוטות ידיים שלך. אז יש לך שתי ברירות לבכות לגבי זה שאם היית יותר נמוך או יותר גבוה היה לך יותר קל והיית יותר חזק או שתתאמן הכי טוב שאתה יכול ותשיג את כל מה שאתה יכול. זה צריך לספק אותך להיות הכי טוב שאתה יכול להיות.

כמו שDDT אמר, השקעה לאורך שנים מגמדת את החסרונות שאתה מתחיל איתם.

החסרון היחיד של גבוהים הוא שהם צריכים לאכול המון בשביל למלא את המסגרת שלהם.

נתנו כאן הרבה דוגמאות ואני יכול לתת עוד ועוד ועוד לגבי גבוהים שהתבכיינו על פרופורציות וחסרון בהרמה מסויימת ועבדו קשה הרבה שנים והגיעו למספרים מעולים.

עובדתית מי שיותר גבוה יכול לשאת יותר מסת שריר וזה מה שיגרום לו להיות חזק יותר. כמובן שאני מתבסס פה על זה שכל האנשים בSHW פשוט הרי אדם, אתה לא רואה מישהו 1.70 ששוקל 170 ומרים ברמה של SHW. היתרון הזה הוא פשוט מיותר להשוואה כי זה לא חכמה פשוט. אבל זה לא שלנמוכים אין מקום בפווארליטינג, הם פשוט לא יהיו SHW, ובכל קטג' משקל שתהיה בה ככל שתהיה נמוך יותר יש לך פוטנציאל להיות חזק יותר כי עבור אותו מ.ג וא"ש הנמוך בעל יותר מסת שריר. העניין הוא לשאוף להגיע לקטג' המשקל שמתאימה לאנשים בגובה שלך. לצורך הדוגמא אני 1.74, ולכן הקטג' שתהיה אידיאלית עבורי בעוד כמה שנים טובות כנראה תהיה 100 או 110, כי שם אוכל להיות מסיבי וחטוב ואז אהיה בעל הפוטנציאל להיות הכי חזק בקטג' הזאת, ולעלות ל125 או 140 יגרור עליה בעיקר בשומן בלי יותר מדי מסה ולכן כנראה שלא תתרום לי להתחזק מדי ואז אהיה חלש יותר ביחס לקטג'.
ובעניין של מנופים כל דבר יגרום לך להיות טוב במשהו אחר. למשל אם תהיה בעל ידיים ארוכות זה יהיה לך מעולה לדדליפט אבל חרא ללחיצות. זה לא שיש פרופורציות שהן אידיאליות לקרב 3 ממש

franco columbu נמוך והיה לו גם גוף מפחיד וגם משקלים מכובדים מאוד.
f2365f51a362426dbe983ef7395b0867.png

הוא היה מרים אפילו יותר מארנולד.

ועוד דוגמה למישהו נמוך ואחד החזקים שראיתי:

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית