הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פוטנציאל בפאוורליפטינג קשור בגובה

• פותח/ת השרשור Asquats
  • פורסם בתאריך

Asquats

משתמש מתחיל
19
7
נק' מוניטין:
111
19
7
האם הפוטנציאל שלך בפאוורליפטינג יותר טוב עם מבנה גוף נמוך כמו של אדי קון או מבנה גוף גבוה וארוך יותר כמו בריאן שאו?

זה לא תלוי רק בגובה, זה תלוי בעיקר ביחסים בין חלקי הגוף השונים.
תיאורטית אנשים גבוהים יותר יש להם פוטניצאל להיות גדולים יותר ולכן חזקים יותר, אבל זה תלוי מאוד בגנטיקה בסופו של דבר

הדדליפטים הכי כבדים בעולם נעשו על ידי מרימים גבוהים.
רק הופך את ההישג שלהם לגדול יותר.
לאדם גבוה לדדלפט יותר קשה, ודרך אגב - גם להסקביט (לפעמים זה מרגיש לי כאילו אני יורד במעלית עד שאני מגיע לבור) ובטח שבנץ׳ (צריך משקפת כדי לראות את המוט כשהוא למעלה עם הידיים הארוכות שלי).

לאדם גבוה לדדלפט יותר קשה, ודרך אגב - גם להסקביט (לפעמים זה מרגיש לי כאילו אני יורד במעלית עד שאני מגיע לבור) ובטח שבנץ׳ (צריך משקפת כדי לראות את המוט כשהוא למעלה עם הידיים הארוכות שלי).

אתה מבין שטווח התנועה שלך בבנצ' גדול סך הכל ב5 ס''מ מטווח התנועה של אדם 180 אבל בהתאם השריר שלך באופן טבעי ארוך יותר עם פוטנציאל להיות גדול יותר ?
הלוחצים והמושכים החזקים ביותר כולם נושקים ל2 מטר.

נקודה נוספת שהיא יותר חשובה מגובה זה יחס טורסו רגליים ואורך זרועות.

יש אנשים כמו מייקל פלפס עם רגליים יחסית קצרות וטורסו מאד ארוך ויש אנשים עם רגליים ארוכות וטורסו קצר, וזה דיי משנה את המנופים ואת הטכניקה

אתה מבין שטווח התנועה שלך בבנצ' גדול סך הכל ב5 ס''מ מטווח התנועה של אדם 180 אבל בהתאם השריר שלך באופן טבעי ארוך יותר עם פוטנציאל להיות גדול יותר ?

יש אנשים כמו מייקל פלפס עם רגליים יחסית קצרות וטורסו מאד ארוך ויש אנשים עם רגליים ארוכות וטורסו קצר, וזה דיי משנה את המנופים ואת הטכניקה

אני מבחינה גנטית אכלתי אותה מכל הכיוונים - רגליים ארוכות, טורסו קצר - מוטת ידיים ארוכה בקטע מפגר.

אני מבחינה גנטית אכלתי אותה מכל הכיוונים - רגליים ארוכות, טורסו קצר - מוטת ידיים ארוכה בקטע מפגר.

אתה יודע מה זה לדדלפט עם 190 סנטימטר? עד שאני מרים את המוט אנשים לידי מסיימים 3 סטים 🫤

לאנשים גבוהים יש מוטות ידיים ארוכות יותר, בגלל זה סביר יותר להניח שתראה בחור גבוה ורזה עם דדליפט טוב מאשר בחור בגובה ממוצע ורזה עם דדליפט טוב.
מצד שני, מוטות ידיים ארוכות זה מקשה בלחיצות.

בסופו של יום הכל חאטרה ברטה, בכל גוף אפשר למצוא פגמים שיפריעו לליפטינג.
מה שמפריד ליפטר טוב מליפטר בינוני זה התמדה לארוך שניםץ ומשמעת.
ראיתי בתקופת הליפטינג שלי אנשים באים והולכים כל שני וחמישי (גם בפורום תראה את זה) בניהם גם "פריקים גנטיים".
אתה יכול להיות מבורך גנטית כמה שתרצה, אבל אם יש לך חשיבה של לוזר ואתה לא ממושמע מספיק לעשות מה שצריך לאורך זמן אתה תהיה סתם עוד אחד.

מצד שני אם אתה נמוך יותר, טווח התנועה קצר יותר.
@Ori.S
טווח התנועה קצר יותר, אבל עם זאת גם שרירים קצרים יותר ושלד קטן יותר שמלכתחילה מהווה בסיס קטן יותר למסת שריר, כך שאני חושב שזה מתקזז פחות או יותר. במבחן המציאות כנראה אדם בגובה 1.60 יגיע לפוטנציאל כוח נמוך יותר מאדם אחר בגובה 1.80, אבל אולי עם רטיו יותר גבוה.

*מה שאולי גורם לחשוב אחרת, הוא שאנשים נמוכים בקטגוריות משקל מוגבלות כנראה יהיו בעלי יתרון בגלל יחס מסת שריר.

אדי הול (500 ק"ג דדליפט) 1.91
קיריל סריצ'ב (335 ק"ג בנץ' RAW) גובה 1.98
והרשימה עוד ארוכה

אדי הול (500 ק"ג דדליפט) 1.91
קיריל סריצ'ב (335 ק"ג בנץ' RAW) גובה 1.98
והרשימה עוד ארוכה

שכחת לציין את המשקל של הליפטרים האלה, מתאמן ממוצע שמושך לא שוקל כמוהם קילו, וכמובן שהמשקל גוף שלהם הוא הפקטור הכי משמעותי בשיאים שלהם.

• פותח/ת השרשור
שכחת לציין את המשקל של הליפטרים האלה, מתאמן ממוצע שמושך לא שוקל כמוהם קילו, וכמובן שהמשקל גוף שלהם הוא הפקטור הכי משמעותי בשיאים שלהם.
אני מסכים בגלל זה אני מחשיב את אדי קון לאחד הליפטרים הטובים בכל הזמנים בגלל משקל הגוף הנמוך שלו יחסית והמספרים האסטרונומים שהוא הגיע אליהם בתקופתו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית