הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב בזמן שהגוף לא סיים להתפתח

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
@yogevnn
@Mike

ראיתי שרשור דומה אבל לא כלל רפרנסים או מאמרים

האם לדעתכם לעשות חיטוב (לא קיצוני, ולא לתקופה ארוכה, קילוגרמים בודדים וממצב התחלתי של 14-16 אחש) בתקופה שהמוח ושאר הגוף עדיין לא סיימו להתפתח (<21) יפגע בהתפתחות של המוח ושאר הגוף בצורה כלשהי?

אני יכול להעיד מהניסיון האישי שלי, שבגיל 15-16 הגעתי למשקל עודף ועשיתי "דיאטה" לא חכמה, שהורדתי בה 15 קג.
אני חושב (לא בטוח) שהמוח התפתח סה"כ בסדר. אולי כמה תאים מתו.. לא משהו רציני.

כל עוד אתה לא מגיע למצבי קיצון המוח יתפתח בסדר גמור, הגוף מתעדף אנרגיה למוח, ככה שאין לך מה לדאוג
זה אולי ישפיע במידה מסויימת על התפתחות בשאר הגוף, אבל קשה מאוד להצביע על האיפה

אני לא רואה שום בעיה עם זה, כל עוד אתה תקבל את כל הנוטריאנטים שאתה צריך ולא תיהיה בתת תזונה אז אין משהו שמונע ממך להיות בגירעון קלורי.

הרבה בני נוער נמצאים בתת תזונה (חלקם גם סובל מעודף משקל זה לא סותר) אני מניח שזה הרבה יותר חמור מאשר גירעון קלורי קל.

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה לא מגיע למצבי קיצון המוח יתפתח בסדר גמור, הגוף מתעדף אנרגיה למוח, ככה שאין לך מה לדאוג
זה אולי ישפיע במידה מסויימת על התפתחות בשאר הגוף, אבל קשה מאוד להצביע על האיפה
יש מאמרים בנושא?
מעניין על איפה זה יכול להשפיע ובאיזה מידה

@kotzer בהנחה שההורמונים בגיל הזה בשיא לא עדיף לבנות שריר במקום לחטב?
אני בהחלט מסכים שזה עדיף, אבל לגבי השאלה האם זה מזיק להתפתחות המוח זה כנראה לא פוגע
יש מאמרים בנושא?
מעניין על איפה זה יכול להשפיע ובאיזה מידה
קצת קשה למצוא מחקרים בנושא כי מן הסתם מחקרים מזיקים על ילדים אי אפשר לבצע, אבל אני אחפש משהו

• פותח/ת השרשור
אני בהחלט מסכים שזה עדיף, אבל לגבי השאלה האם זה מזיק להתפתחות המוח זה כנראה לא פוגע

קצת קשה למצוא מחקרים בנושא כי מן הסתם מחקרים מזיקים על ילדים אי אפשר לבצע, אבל אני אחפש משהו
אם יש רצון לחזור לאח"ש קצת יותר נמוך ולהמשיך את המסה משם זה גם חשוב
זה לא רק מסה בראבק, לא כולם אוהבים להיות על אחש גבוה הרבה זמן

אם יש רצון לחזור לאח"ש קצת יותר נמוך ולהמשיך את המסה משם זה גם חשוב
זה לא רק מסה בראבק, לא כולם אוהבים להיות על אחש גבוה הרבה זמן
לא אמרתי אחוז שומן גבוה, אמרתי להימנע ממניעת חומרי תזונה
אם אתה שמן אז לגוף שלך יש מספיק מצבורי אנרגיה כדי לפצות על מחסור בחומרי תזונה
אבל אם אתה כבר באחוז שומן רגיל יחסית, משהו שהגוף שלך רגיל אליו גם אם תאכל מעט יחסית, אז זה כבר משנה את התמונה, וזה אומר שהגוף שלך יתקשה יותר עם מחסור בחומרי תזונה

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי אחוז שומן גבוה, אמרתי להימנע ממניעת חומרי תזונה
אם אתה שמן אז לגוף שלך יש מספיק מצבורי אנרגיה כדי לפצות על מחסור בחומרי תזונה
אבל אם אתה כבר באחוז שומן רגיל יחסית, משהו שהגוף שלך רגיל אליו גם אם תאכל מעט יחסית, אז זה כבר משנה את התמונה, וזה אומר שהגוף שלך יתקשה יותר עם מחסור בחומרי תזונה
סביבות 14-13 אחש, כבר כמה שנים, מכוון לכיוון ה10+-
פשוט לא רוצה לפגוע בתהליכים שקורים בגוף והתפתחותו..
בגלל זה מתלבט, כרגע אין התקדמות כי אין רפרנסים/מאמרים, אשמח אם תוכל לעזור 😃

סביבות 14-13 אחש, כבר כמה שנים, מכוון לכיוון ה10+-
פשוט לא רוצה לפגוע בתהליכים שקורים בגוף והתפתחותו..
בגלל זה מתלבט, כרגע אין התקדמות כי אין רפרנסים/מאמרים, אשמח אם תוכל לעזור 😃
13-14 אחוז זה לא רע (אם רואים את הצורה הכללית של הקוביות), ואין סיבה ממש להרזות מעבר, זה משהו שדורש עבודה והתמדה, ובשלב הזה לא הייתי ממליץ לך
דברים נקודתיים לא תמצא לרוב בתחום מחקרי הספורט, לרוב מה שלא יכול להכניס כסף לא ייחקר יותר מדי
לרוב אתה צריך ללכת לפי ראיות בשטח, ופחות הסברים מדעיים מפורטים

• פותח/ת השרשור
13-14 אחוז זה לא רע (אם רואים את הצורה הכללית של הקוביות), ואין סיבה ממש להרזות מעבר, זה משהו שדורש עבודה והתמדה, ובשלב הזה לא הייתי ממליץ לך
דברים נקודתיים לא תמצא לרוב בתחום מחקרי הספורט, לרוב מה שלא יכול להכניס כסף לא ייחקר יותר מדי
לרוב אתה צריך ללכת לפי ראיות בשטח, ופחות הסברים מדעיים מפורטים
קשה עד בלתי אפשרי למצוא ראיות בשטח על חיטובים קטנים כאלה שפגעו בצורה כלשהי (לא בהכרח משמעותית) בהתפתחות של מוח/גוף..

קשה עד בלתי אפשרי למצוא ראיות בשטח על חיטובים קטנים כאלה שפגעו בצורה כלשהי (לא בהכרח משמעותית) בהתפתחות של מוח/גוף..
משמעותית אתה לא תראה הבדל גדול, כנראה זה יהיה הבדל שלא היית יכול לדעת שיש
אני חושב שזה משפיע יותר בקטע של ביטוי גנים לשנים המאוחרות יותר, מבחינת פוטנציאל (תיאוריה שלי)
אבל אני רואה שאתה נחוש לעשות את זה ואני לא אמא שלך, תעשה מה שבא לך בסופו של דבר, אני רק יכול לייעץ לך מה כדאי ומה לא

• פותח/ת השרשור
משמעותית אתה לא תראה הבדל גדול, כנראה זה יהיה הבדל שלא היית יכול לדעת שיש
אני חושב שזה משפיע יותר בקטע של ביטוי גנים לשנים המאוחרות יותר, מבחינת פוטנציאל (תיאוריה שלי)
אבל אני רואה שאתה נחוש לעשות את זה ואני לא אמא שלך, תעשה מה שבא לך בסופו של דבר, אני רק יכול לייעץ לך מה כדאי ומה לא
אז האלטרנטיבה היחידה זה ניטראלי? (בשביל לא לפגוע בהתפתחות בכל צורה שהיא) ולרדת בטווח הארוך באחש

אז האלטרנטיבה היחידה זה ניטראלי? (בשביל לא לפגוע בהתפתחות בכל צורה שהיא) ולרדת בטווח הארוך באחש
זו גם אופציה
אני הייתי הולך על מסה נקייה, כי תכלס זה יהיה נייטרלי בפועל בגוף מתבגר

לא קראתי הכל, קצת קצר בזמן
אבל אם להתייחס לעניין המרכזי, תנודות קלות במשקל ובאחוז שומן (קצת למעלה; קצת למטה) בגיל ההתבגרות אינן כה קריטיות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית