הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב עליון

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
יש לי כאב גב בערך באזור הזה (זה לא כאב נקודתי, זה בכל האזור הזה של הגב)

עכשיו הקטע הוא שהכאב הוא לא ממש כאב , זאת אומרת זה לא כאב של דקירה או משהו בסגנון, זה יותר מרגיש כמו עייפות ואי נוחות של האיזור הזה בגב.
אני מרגיש את הכאב בעיקר כשאני יושב עם גב עגול ליותר מכמה דקות, כשאני מיישר את הגב יש הקלה אבל זה לא עובר לגמרי.
כשאני קם בבוקר אני לא מרגיש את הכאב בכלל אבל במהלך היום אני מתחיל להרגיש אותו, הקטע שאני לא בדיוק יודע איך לתאר את הכאב, זו תחושה שמזכירה שריר תפוס אבל לא ממש (וגם אם זה היה שריר תפוס אז זה בטח היה עובר כבר כי אני מרגיש את הכאבים האלה כבר חודש פחות או יותר אבל למרות זאת כשאני מנסה קצת למתוח את האזור אני מרגיש הקלה קלה)
חשוב לציין שיש לי עקמת קלה(10°) אבל היא מותנית (משמע בגב תחתון) אז זה לא נראלי קשור כי זה לא האזור ששם נמצאת העקמת.
חשוב גם לציין שהכאב הזה סוג של נעלם כשאני מבצע פעילות גופנית, זאת אומרת שבריצה ובאימונים הכאב לא מורגש ולא מפריע, הוא יותר מפריע כשאני סתם יושב או עומד להרבה זמן.
עוד דבר שחשוב לציין הוא שהייתה לי הפסקה מהאימונים לפחות או יותר 3 חודשים (הכוונה לגמרי, לא עשיתי ריצות ולא חדרכ) ובמהלך ההפסקה התחלתי להרגיש את הכאבים, ועכשיו כשחזרתי להתאמן כמו שרשמתי במהלך האימון הכאב לא מורגש ממש והוא לא מפריע למהלך האימון.)
מישהו יודע מה עושים עם העניין? מישהו הרגיש כאב כזה פעם?

תודה מראש על העזרה וחג שמח.

נערך לאחרונה:
היי.
נשמע כמו בעיה על רקע יציבה או ארגונומית , הגוף מתעייף בעיקר בסתם ישיבה או עמידה בגלל שאינו מצוי במנח הטבעי לו , דבר הגורר פעילות שרירית מאומצת גם במצבים של מנוחה ותחושה של עייפות או שריפה על רקע מאמץ , דבר כזה דורש הסתכלות וייעוץ ארגונומי או תנועתי . לא עניין נדיר ובהחלט יש מה לעשות עם זה.

• פותח/ת השרשור
היי.
נשמע כמו בעיה על רקע יציבה או ארגונומית , הגוף מתעייף בעיקר בסתם ישיבה או עמידה בגלל שאינו מצוי במנח הטבעי לו , דבר הגורר פעילות שרירית מאומצת גם במצבים של מנוחה ותחושה של עייפות או שריפה על רקע מאמץ , דבר כזה דורש הסתכלות וייעוץ ארגונומי או תנועתי . לא עניין נדיר ובהחלט יש מה לעשות עם זה.
יש משהו שאני יוכל לעשות כרגע עד שאני יקבע תור? (אני כנראה יצטרך לחכות איזה חודש וחצי חודשיים עד שאני ילך לרופא כי יש לי עוד מעט צו ראשון ואני לא רוצה שיירשם לי שיש לי כאבים שלא יעשו לי בעיות עם זה)
אולי מתיחות יעזרו? אם כן אולי תוכל לתת לי כמה מתיחות או איזה סרטון של מתיחות שיוכלו לעזור?
ולדעתך כדאי להמשיך לרוץ ולהתאמן כרגיל? או להוריד עומס?
ואתה חושב שמסאג יכול לעזור לכאב מהסוג הזה? כי כשאני מעסה קצת את המקום אני מרגיש הקלה.
תודה רבה על העזרה.

נערך לאחרונה:
אתה יכול לבקש הפניה מהרופא משפחה לפיזיותרפיה , או לגשת באופן פרטי.
כאבים בשכמה לא אמורים להשפיע על הפרופיל שלך.
מתיחות יעזרו ,קצת קשה לי לדעת על מה להמליץ מבלי להבין מה הליקוי. יכול לבקש שיצלמו אותך עומד או יושב משני כיוונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית