הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לאיזה רופא לפנות בשביל לקבל סטרואידים?

TommyHaas

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
אני מתאמן בחדר כושר כבר 15 שנה. מתקרב לגיל 30. בשנים האחרונות אני נפצע בלי סוף וחוטף דלקות על ימין ועל שמאל כמעט בכל חלק בגוף שאני מאמן. ניסיתי לעשות הפסקות ארוכות וכל פעם כשחוזר להתאמן שוב נפצע. אני מרגיש שפשוט הגוף שלי נחלש באופן קיצוני לעומת פעם ולא מצליח להתאושש מאף פעילות ספורטיבית סבירה, לא מדבר על לדחוק 120 קילו או דדליפט של 180 כמו שהייתי עושה בתחילת שנות ה20 שלי.
האם לדעתכם שימוש בסטרואידים אנבוליים, שימוש סביר ומינימלי, לא לצורך פיתוח גוף של באדיבילדר, יוכל לעזור לי בהתאוששות ובמניעה של דלקות? אני מרגיש שכל הגוף שלי כבר שחוק ומפורק וכל פעם כשמתאמן זה כאילו אני נותן גז על ניוטרל. פשוט אין לי רעיון אחר איך לשקם אותו חוץ ממשהו מבחוץ שיעזור לי לעלות מסת שריר או לפחות לשמור על הקיים.
השאלה שלי היא האם הכיוון שלי נכון ואם כן לאיזה רופא עליי לפנות בנושא שגם מבין בתחום כמו שצריך?

תודה רבה מראש לעוזרים

אני מתאמן בחדר כושר כבר 15 שנה. מתקרב לגיל 30. בשנים האחרונות אני נפצע בלי סוף וחוטף דלקות על ימין ועל שמאל כמעט בכל חלק בגוף שאני מאמן. ניסיתי לעשות הפסקות ארוכות וכל פעם כשחוזר להתאמן שוב נפצע. אני מרגיש שפשוט הגוף שלי נחלש באופן קיצוני לעומת פעם ולא מצליח להתאושש מאף פעילות ספורטיבית סבירה, לא מדבר על לדחוק 120 קילו או דדליפט של 180 כמו שהייתי עושה בתחילת שנות ה20 שלי.
האם לדעתכם שימוש בסטרואידים אנבוליים, שימוש סביר ומינימלי, לא לצורך פיתוח גוף של באדיבילדר, יוכל לעזור לי בהתאוששות ובמניעה של דלקות? אני מרגיש שכל הגוף שלי כבר שחוק ומפורק וכל פעם כשמתאמן זה כאילו אני נותן גז על ניוטרל. פשוט אין לי רעיון אחר איך לשקם אותו חוץ ממשהו מבחוץ שיעזור לי לעלות מסת שריר או לפחות לשמור על הקיים.
השאלה שלי היא האם הכיוון שלי נכון ואם כן לאיזה רופא עליי לפנות בנושא שגם מבין בתחום כמו שצריך?

תודה רבה מראש לעוזרים
שום רופא אח או אחות יתנו לך סטרואידים לאימון בחדר כושר בגלל שאתה "מרגיש שחוק וחלש " נקרא לזה ככה . תיהיה הגיוני אחי אם זה היה כל אחד היה יכול ללכת ולבקש טסט מהרופא

• פותח/ת השרשור
אני כבר לא מדבר על זה שהסטרואידים יעזרו לי בחדר כושר אלא באופן כללי הגוף שלי נפצע ממש מכל פעילות הכי קטנה כמו ריצה קלה שאחרי זה הברכיים כואבות לי כמה ימים, לסחוב שקיות מהסופר שגורם לי לכאבים במרפקים של הידיים כי יש לי שם דלקות. אני מרגיש שכאילו כל השנים האלה בחדר כושר שחקו לי את כל הסחוסים והגידים לרמה שהיום אפילו אם אפסיק שנה להתאמן עדיין יהיו לי כאבים. לטסטוסטרון אין יכולת לסייע למצב הזה?

משהו בתכנון האימונים שלך כנראה ממש לקוי + יש מצב שאתה סובל ממשהו בכלל הגוף שבכלל לא קשור לחד"כ.
תראה רופא ותגיד לו מה אתה מרגיש, על הדרך אולי תשלח כאן את תכנית האימונים שלך ונוכל לייעץ לך.
מה שיכול לסייע לדלקות לא חמורות במיוחד זה אולי תרופות כמו איבופרופן\ארקוקסיה וכד', אבל אל תראה זאת כהמלצה לשימוש בשבילך כי יש סיכוי שהמצב שלך קצת יותר מורכב.

• פותח/ת השרשור
לא חושב שיש קשר לתוכנית אימונים מפני שאני כרגע מתאמן לא יותר מ3 פעמים בשבוע אימון כולל של הגוף ומרים משקלים הכי מינימליים שיש בכל התרגילים ביחס לכוח האמיתי שלי. בטוח לא משהו שאמור לפצוע אדם מן השורה. אני מרגיש שפשוט העצמות שלי זזות על פארש כאילו אין סחוסים בין העצמות אני אפילו שומע רעשי חריקה בכתפיים במרפקים בברכיים, משהו שלא היה לי עד לפני שנה שנתיים והכל הלך חלק.
הרגשה כאילו הגוף מתנוון לו משבוע לשבוע. בגלל זה חשבתי שסטרואידים יוכלו לגרום לעלייה במסה ולהורדת העומס על המפרקים

• פותח/ת השרשור
איזה רופא? האורתופד בקופה דוחף לי תרופות נגד דלקת שלא עוזרות ואומר לי להפסיק לעשות פעילות.

אתה בכלל יודע מה מביא עימו שימוש בסטרואידים? עזוב שניה את המטרה שלך, שהיא מאוד לא רלוונטית, של הפחתת פציעות.
פשוט רד מהעניין.

גש לרופא ובקש לבדוק רמות טסטוסטרון (בדיקת דם). במידה והתוצאה תהיה בקו התחתון של הנורמה, בקש הפניה לאנדוקרינולוג, הוא יוכל במידת הצורך לירשום לך טיפול בטסטוסטרון.

איזה רופא? האורתופד בקופה דוחף לי תרופות נגד דלקת שלא עוזרות ואומר לי להפסיק לעשות פעילות.
יש לך דלקות אז אתה מקבל תרופות אנטי דלקתיות ומנוחה, הגיוני. מה שמוזר שזה לדבריך קורה בכל מיני חלקים בגוף, אמרת זאת לאורתופד?
בכ"מ, אם אתה לא מרוצה מהטיפול, או שאתה רואה שתקופת מנוחה+כדורים [מה שהאורתופד אמר] לא עזרה לך - גש לאורתופד אחר עם זיקה רבה יותר לספורט, או שתחזור אליו ותגיד לו שהטיפול לא עבד.

אולי @Michael Pichenuk יכול להוסיף משהו...

נערך לאחרונה:
הסטרואיד היחיד שניתן לקבל בקופות החולים הוא טסטוסטרון וזה גם לאחר בדיקות ומימצאים שיש לך מחסור בהורמון.
וגם אם ייתנו לך המינון שתקבל הוא מאוד נמוך.
בגילאים האלו אכן יש דעיכה של ההורמון ולדעתי עשוי להיות קשר גם לפציעות.

הסטרואיד היחיד שניתן לקבל בקופות החולים הוא טסטוסטרון וזה גם לאחר בדיקות ומימצאים שיש לך מחסור בהורמון.
וגם אם ייתנו לך המינון שתקבל הוא מאוד נמוך.
בגילאים האלו אכן יש דעיכה של ההורמון ולדעתי עשוי להיות קשר גם לפציעות.
איך בדיוק דעיכה קשורה לפציעות?
אנשים עם רמת טסט גבוה לא נפצעים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית