הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לאיזה רופא לפנות בשביל לקבל סטרואידים?

TommyHaas

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
אני מתאמן בחדר כושר כבר 15 שנה. מתקרב לגיל 30. בשנים האחרונות אני נפצע בלי סוף וחוטף דלקות על ימין ועל שמאל כמעט בכל חלק בגוף שאני מאמן. ניסיתי לעשות הפסקות ארוכות וכל פעם כשחוזר להתאמן שוב נפצע. אני מרגיש שפשוט הגוף שלי נחלש באופן קיצוני לעומת פעם ולא מצליח להתאושש מאף פעילות ספורטיבית סבירה, לא מדבר על לדחוק 120 קילו או דדליפט של 180 כמו שהייתי עושה בתחילת שנות ה20 שלי.
האם לדעתכם שימוש בסטרואידים אנבוליים, שימוש סביר ומינימלי, לא לצורך פיתוח גוף של באדיבילדר, יוכל לעזור לי בהתאוששות ובמניעה של דלקות? אני מרגיש שכל הגוף שלי כבר שחוק ומפורק וכל פעם כשמתאמן זה כאילו אני נותן גז על ניוטרל. פשוט אין לי רעיון אחר איך לשקם אותו חוץ ממשהו מבחוץ שיעזור לי לעלות מסת שריר או לפחות לשמור על הקיים.
השאלה שלי היא האם הכיוון שלי נכון ואם כן לאיזה רופא עליי לפנות בנושא שגם מבין בתחום כמו שצריך?

תודה רבה מראש לעוזרים

• פותח/ת השרשור
טסטוסטרון גבוה יותר עוזר בצבירה ושימור של מסה שריר גדולה יותר, מסת שריר גדולה יותר=פחות עומס על המפרקים. פחות עומס על המפרקים=פחות פציעות. באיזה חלק אני טועה?

מסת שריר גבוהה יותר = יותר כוח = יותר משקלי עבודה = יותר עומס על מפרקים.
לא נראה לי שהשוואות אלו נכונות. אין שום קשר לרמת טסט ותדירות פציעות או זמני ריפוי מפציעות.

• פותח/ת השרשור
שני אנשים זהים לגמרי שלא מתאמנים, הראשון בעל x טסטוסטורן, יהיה חלש יותר מבחינה פיזית מאדם בעל x2 טסטוסטורן. אתה מסכים איתי? בלי בכלל לערב נושא של חדר כושר ומשקלי עבודה.

טסטוסטרון גבוה יותר עוזר בצבירה ושימור של מסה שריר גדולה יותר, מסת שריר גדולה יותר=פחות עומס על המפרקים. פחות עומס על המפרקים=פחות פציעות. באיזה חלק אני טועה?
בעיקר בחלק של הקשחת סיבי קולגן

לא נורא, אפשר ללמוד
בגדול הפתרון שלך לא טוב משלל סיבות
פציעות שכאלה לא מצריכות שימוש בסטרואידים אנדרוגניים-אנאבוליים

• פותח/ת השרשור
איך הגעתי לרעיון הזה? כל פעם בטלויזיה כשמדברים על סטרואידים בהקשר של ספורטאים מזכירים כאלה שחוזרים אחרי פציעות קשות תוך זמן החלמה קצר במיוחד באורח פלא ואומרים שכנראה היו מעורב שימוש בחומרים. בתור אחד שקשור לטניס שמעתי את זה אינספור פעמים על נדאל שהגוף שלו מולחם בכל איבר אפשרי ואחרי כל פציעה הוא פתאום חוזר לעצמו כאילו הוא רק התחיל את הקריירה בלי אף זכר לפציעה.

אתה משווה את עצמך לספורטאי עילית?
אתה יודע מה ההשלכות של שימוש בסטרואידים? גם אם זה "רק" להחלמה מפציעות?
ומי ערב לך שתחלים? או שלא תמשיך להיפצע בעתיד?
אמ;לק עבורך הוא - לא, זה לא הפתרון

• פותח/ת השרשור
מבין. אין ספק שאין לי ממש מושג מה לעשות עם המצב שלי בגלל זה יורה לכל כיוון שנשמע לי הגיוני. תודה על כל פנים על התשובות

בתור מישהו שמסיים השנה את העשור הרביעי לחייו, אני יכול לומר שאכן יש שחיקה גדולה יותר מבעבר, ההתאוששות פחות טובה מאשר בשנים עברו, אבל עדיין הגיל עצמו אינו סיבה לכל הדלקות שאתה חווה. אני יכול לשער שהן נגרמות כתוצאה מתזונה לקויה, לחץ, מחסור בשינה איכותית או כל הגורמים ביחד.
כמו שהציעו, פנה לרופא המשפחה ובקש לעשות בדיקות דם. חפש את הסמנים לדלקתיות בגוף. אם הם גבוהים, תוכל לבצע מספר שינויים באורח החיים ולראות איך הם משפיעים עליך.

מצטרף להמלצה שמעלי. אני גם התחלתי להתאמן בגיל מאוחר (36) לפני כשנה ללא שום ניסיון קודם באימונים. מבצע 3 אימוני כוח אינטנסיביים בשבוע,עולה במשקלים,מתאושש מצויין מאימון לאימון ומרגיש חזק יותר מאשר לפני כמה שנים. לדעתי במקרה שלך הבעיה היא לא הגיל ולכן עצתי לך לא להזניח ולפנות לבדיקות מקיפות. תסמיני החולשה האלה הם בחלק מהמקרים איתותי אזהרה לבעיות רציניות יותר.

• פותח/ת השרשור
אעשה באמת בדיקות דם מקיפות ואראה אם יש שמה רמזים לבעיה. תודה חברים
איזה ערכים הכי חשוב לבדוק בבדיקות דם בשביל לגלות מדוע הגוף פציע? שאדע מה לבקש מהרופא משפחה הוא בדרכ פשוט נותן לי כל מה שאני מבקש בלי שיש לו מושג יותר מדי

בצע בדיקות מקיפות, לרבות:
ספירת דם כללית ומבדלת
כימיה בדם וגלוקוז, כולל A1c
פרופיל שומנים וכולסטרול
תפקודי כבד
תפקודי כליה
תפקודי בלוטת התריס
פרופיל הורמונלי מלא: טסט טוטאל, טסט פרי, SHBG, אסטרוגן, פרוגסטרון, DHEA, Igf-1, קורטיזול, פרולקטין, Free Androgen Index, אלבומין

יש סבירות גבוהה שאת הבדיקות ברשימה המפורטת שדניאל כתב תוכל לקבל רק דרך אנדוקרינולוג, לפחות בקופת חולים מכבי.

• פותח/ת השרשור
חזרו התשובות מהבדיקות הכלליות והכל נראה בגדר הנורמה. טסטוסטרון יצא 28.33 nmol/L , באופן מוזר זה דווקא יותר ממה שהיה לי בגיל 22 ב25 אחוז אז ככה שכנראה הבעיה לא טמונה שם....חסר כיוון לגמרי כרגע...

חזרו התשובות מהבדיקות הכלליות והכל נראה בגדר הנורמה. טסטוסטרון יצא 28.33 nmol/L , באופן מוזר זה דווקא יותר ממה שהיה לי בגיל 22 ב25 אחוז אז ככה שכנראה הבעיה לא טמונה שם....חסר כיוון לגמרי כרגע...
לא הבנת שטסט טוטאל לא אינדיקציה בלעדית??? תעלה את כל תוצאות הבדיקות
מה הרמות אנדרוגניות חופשיות?? פרולקטין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית