הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוגיית האוכל והדת בצבא

• פותח/ת השרשור Khabib
  • פורסם בתאריך

Khabib

משתמש פעיל
827
359
נק' מוניטין:
509
827
359
הולמס פלייס
יצא לי לסגור את כל פסח בבסיס, ביום ראשון תפסו אותי עם חמץ בשטח הבסיס והביאו לי ריתוק 14 יום, עכשיו אין לי בעיה עם הריתוק כי עברתי על החוק ביודעין , יש לי בעיה עם זה שאוכלוסייה גדולה צריכה להתאים את עצמה לאוכלוסייה מסוימת מתוך הסיבות ״תכבד מה קרה״ ״כי כאן זו מדינת היהודים״, למה אני לא מקבל אוכל ביום כיפור?(חדר אוכל ושק״ם סגור) נכון שזה יכול להישמע בכייני אבל הבעיה המרכזית זה לא שכל האוכל שאנחנו אוכלים בפסח זה תפוחי אדמה או שאין אוכל ביום כיפור , זה הכפייה הדתית על חלק גדול מהציבור. מתי ישתנה הסטטוס קוו הזה?

גם כשיהיה פה צבא מקצועי וממשלה ליברלית לדעתי עדיין יהיו חוקים כאלו בצבא.
רוב האנשים נמנעים מחמץ בפסח, תמיד יהיה אחד שיחרוג מהסביבה, לקפל מערכת שלמה בשביל בודדים זה לא קל.
תשחרר גבר

הסטטוס קוו ישתנה עוד כמה עשרות שנים כשהחרדים יתרבו ויהפכו לאוכלוסיה השולטת פה ולא תהיה לנו ברירה אלא לעזוב לחו"ל

אחד הדברים המרכזיים שבגללם אני שונא את צה"ל היא הכפיה הדתית הזאת. אני זוכר שבתקופת השירות שלי גם יצא לי להחביא חמץ כי פשוט לא הייתה דרך אחרת לאכול לחם בחג (שלא להזכיר חדרי אוכל סגורים בכיפור). זה בזיון. זה מוריד את החשק לשרת ככל הנראה להרבה אנשים ומוריד מכוחה הפוטנציאלי של הצבא. אני מטבעי בנאדם אנטי דתי וההתחשבות המינימאלית בי אמורה להיות לאפשר לי לחיות לא לפי חוקי ההלכה בזמן שאני בצבא. ועוד לא התחלתי לדבר על "פריווילגיות" למיניהם כמו פתור זקן מטעמי דת ובולשיטים אחרים בסגנון. התוצאה היא שהיום גם אחרי כמעט 3 שנים מהשחרור שלי, במקום לספר על חוויות מהצבא אני מספר למלש"בים עד כמה היה לי חרא בגלל קטעים כאלה וממליץ להם להשתמט.
הסטטוס קוו ישתנה עוד כמה עשרות שנים כשהחרדים יתרבו ויהפכו לאוכלוסיה השולטת פה ולא תהיה לנו ברירה אלא לעזוב לחו"ל
זה למה כדאי להקדים תרופה למכה ולברוח כבר עכשיו או בשנים הקרובות.

אחד הדברים המרכזיים שבגללם אני שונא את צה"ל היא הכפיה הדתית הזאת. אני זוכר שבתקופת השירות שלי גם יצא לי להחביא חמץ כי פשוט לא הייתה דרך אחרת לאכול לחם בחג (שלא להזכיר חדרי אוכל סגורים בכיפור). זה בזיון. זה מוריד את החשק לשרת ככל הנראה להרבה אנשים ומוריד מכוחה הפוטנציאלי של הצבא. אני מטבעי בנאדם אנטי דתי וההתחשבות המינימאלית בי אמורה להיות לאפשר לי לחיות לא לפי חוקי ההלכה בזמן שאני בצבא. ועוד לא התחלתי לדבר על "פריווילגיות" למיניהם כמו פתור זקן מטעמי דת ובולשיטים אחרים בסגנון. התוצאה היא שהיום גם אחרי כמעט 3 שנים מהשחרור שלי, במקום לספר על חוויות מהצבא אני מספר למלש"בים עד כמה היה לי חרא בגלל קטעים כאלה וממליץ להם להשתמט.

זה למה כדאי להקדים תרופה למכה ולברוח כבר עכשיו או בשנים הקרובות.
האזרחות האוסטרית בדרך

• פותח/ת השרשור
גם כשיהיה פה צבא מקצועי וממשלה ליברלית לדעתי עדיין יהיו חוקים כאלו בצבא.
רוב האנשים נמנעים מחמץ בפסח, תמיד יהיה אחד שיחרוג מהסביבה, לקפל מערכת שלמה בשביל בודדים זה לא קל.
תשחרר גבר
אנחנו ממש לא בודדים, בלי קשר גם אם היינו בודדים המערכת לא יכולה לכפות עלינו את זה , אתם רוצים לא לאכול חמץ? אל תאכלו, אתם רוצים לא לאכול בכיפור? אל תאכלו , תעזבו אותנו בשקט

1. הסטטוס קוו ישתנה עוד כמה עשרות שנים כשהחרדים יתרבו ויהפכו לאוכלוסיה השולטת פה ולא תהיה לנו ברירה אלא לעזוב לחו"ל
    לדעתי זה לא יקרה. מהסיבה הפשוטה כי המדינה לא תעמוד בזה. היא תקרוס ברגע שהם יגיעו למסה קריטית. יכול להיות שהיא גם תקרוס אבל אחרי זה מאמין שיסדרו את המצב איתם או שהערבים יכבשו אותנו

אנחנו ממש לא בודדים, בלי קשר גם אם היינו בודדים המערכת לא יכולה לכפות עלינו את זה , אתם רוצים לא לאכול חמץ? אל תאכלו, אתם רוצים לא לאכול בכיפור? אל תאכלו , תעזבו אותנו בשקט
בכיפור מותר לך לאכול
ואני מסכים שזה מפגר שאסור לאכול חמץ בכלל, צריכים לאפשר אכילת חמץ וחזיר באיזורים מוגדרים מה זה השטויות האלו, יכול להבין למה לא בחדר אוכל ואולי בחדרים אבל כל השאר זה חרטא

1. לדעתי זה לא יקרה. מהסיבה הפשוטה כי המדינה לא תעמוד בזה. היא תקרוס ברגע שהם יגיעו למסה קריטית. יכול להיות שהיא גם תקרוס אבל אחרי זה מאמין שיסדרו את המצב איתם או שהערבים יכבשו אותנו
ברור שהיא לא תעמוד בזה, הרבה דברים יכולים לקרות בדרך, אבל זה תרחיש אפשרי.

שמע זה אחד המשפטים ההזויים ששמעתי
למה? אם הצבא לא היה כופה עליי את הדת אולי הייתה לי יותר מוטיבציה לשרת, הייתי נהנה מהשירות, תורם יותר ומשכנע מלש"בים כמו מתי להתגייס ולתרום במקום לברוח כמה שיותר רחוק. תחשוב שיש הרבה ברגים קטנים כמוני שנפגעו משירותם הצבאי וככל הנראה ממשיכים לעודד השתמטות לדורות הבאים.

למה? אם הצבא לא היה כופה עליי את הדת אולי הייתה לי יותר מוטיבציה לשרת, הייתי נהנה מהשירות, תורם יותר ומשכנע מלש"בים כמו מתי להתגייס ולתרום במקום לברוח כמה שיותר רחוק. תחשוב שיש הרבה ברגים קטנים כמוני שנפגעו משירותם הצבאי וככל הנראה ממשיכים לעודד השתמטות לדורות הבאים.
אולי אני טועה, אבל אם לא היו כופים עליך דת , היית מוצא סיבה אחרת לא לאהוב את הצבא.
לדעתי הבעיה היא לא בכפיה דתית בצבא אלא במהות של חוק שירות חובה. אבל הכרחיות של חוק שירות חובה זה ויכוח אחר.

מה שרשמו לך כבר. באמת ה שבוע פסח ויום כיפור זה מה שגרם לך לירידת מוטיבציה מלתרום למדינה לשכנע אנשים אחרים לצאת ממנו ? ככל הנראה אתה פשוט כזה בן אדם.

באמת מקס. ככל שאני קורא תגובות שלך פה ההערכה שלי אליך יורדת. לא שאני כזה בן אדם חשוב. אבל מקווה שתקח את זה לצומת לבך.

• פותח/ת השרשור
בכיפור מותר לך לאכול
ואני מסכים שזה מפגר שאסור לאכול חמץ בכלל, צריכים לאפשר אכילת חמץ וחזיר באיזורים מוגדרים מה זה השטויות האלו, יכול להבין למה לא בחדר אוכל ואולי בחדרים אבל כל השאר זה חרטא

ברור שהיא לא תעמוד בזה, הרבה דברים יכולים לקרות בדרך, אבל זה תרחיש אפשרי.
התכוונתי שבכיפור לא מספקים לך אוכל בצבא

ככל שאני קורא תגובות שלך פה ההערכה שלי אליך יורדת.
אוי לא רק לא זה
אולי אני טועה, אבל אם לא היו כופים עליך דת , היית מוצא סיבה אחרת לא לאהוב את הצבא.
לדעתי הבעיה היא לא בכפיה דתית בצבא אלא במהות של חוק שירות חובה. אבל הכרחיות של חוק שירות חובה זה ויכוח אחר.
דת היא נקודה רגישה אצלי. אבל כן אתה צודק. יש לי הרבה סיבות לא לאהוב את הצבא בנוסף לזה. אבל אולי אם לפחות לא הייתה כפיה דתית בצבא הייתי מרגיש טיפה יותר טוב.

אם זה מה שמוריד לך את המוטיבציה עד ללברוח לארץ אחרת כנראה שפספסת משהו מרכזי.

אם זה מה שמוריד לך את המוטיבציה עד ללברוח לארץ אחרת כנראה שפספסת משהו מרכזי.
אני בספק שזו רק הדת שמבריחה אותו, אבל מבחינתי לפחות זו ההתדרדרות בחינוך, בתרבות, הקצנה דתית, כפיה דתית והתנהלות קיקיונית וביזיונית של הכנסת והממשלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית