הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוגיית האוכל והדת בצבא

• פותח/ת השרשור Khabib
  • פורסם בתאריך
אני בספק שזו רק הדת שמבריחה אותו, אבל מבחינתי לפחות זו ההתדרדרות בחינוך, בתרבות, הקצנה דתית, כפיה דתית והתנהלות קיקיונית וביזיונית של הכנסת והממשלה.
המצב היה שונה פעם?
אני בארץ מ 1990 , תמיד המצב היה זהה פחות או יותר.

המצב היה שונה פעם?
אני בארץ מ 1990 , תמיד המצב היה זהה פחות או יותר.
אני בחיים מ1994, קצת קשה לי לענות מניסיון אישי, אולי אתה צודק והכל אותו דבר, אולי לא.

במחשבה שניה, אני חושב שאני יכול להגיד שהרמה של הפוליטיקאים פעם היתה קצת יותר גבוהה ויותר מכובדת.

את ההבנה של מה משמעות הצבא.
מה משמעות המדינה.
המשמעות של הצבא היא להגן על תושבי המדינה. משמעות המדינה היא להיות מדינת העם היהודי שנותנת אפשרות לכל יהודי בעולם לגור בה. עכשיו רציני מה פספסתי?

זה דיון קצת עקר. במוסדות כאלה ישמרו כשרות וחוקי דת גם אם נרצה או לא. ושומרבר לא ישנה את זה, ככה שחבל להוציא אנרגיה שלילית ולא שאני בעד בכלל אבל זה המצב

אני הייתי צריך להחביא את האוכל שלי בצבא, כמו מסדר רסר הרגשתי כאילו המשטרה הסובייתית מחפשת עלי חומר, הייתי מחביא קופסאות של אוכל מתחת לרצפה הצפה בחדר שרתים

• פותח/ת השרשור
זה דיון קצת עקר. במוסדות כאלה ישמרו כשרות וחוקי דת גם אם נרצה או לא. ושומרבר לא ישנה את זה, ככה שחבל להוציא אנרגיה שלילית ולא שאני בעד בכלל אבל זה המצב
ממש לא מסכים, אתה כנראה התרגלת למצב והשלמת איתו. אבל דבר כזה שהוא לא חוצה עולמות הוא בר שינוי.

@Raw איזה חמץ היה כ"כ חסר לך שהיית חייב להביא לבסיס? יש תחליפים כמעט לכל דבר.

@Tank פסח וכיפור בצבא ובכלל הכפייה הדתית היא זניחה כמעט לחלוטין ביחס לכלל המסגרת הצבאית. הצבא הוא אכן גוף שדורש קונפרמיסטיות אבל אתה עוד תגלה מקומות עבודה שלידם הצבא היא מסגרת גמישה למדי

אבל אתה עוד תגלה מקומות עבודה שלידם הצבא היא מסגרת גמישה למדי
אני לא רואה איך הטענה הזאת סותרת משהו שאמרתי. אני אמור להרגיש עכשיו שהצבא הוא בסדר גמור כי יש מקומות יותר גרועים? ההבדל בין צבא למקומות עבודה בסגנון שציינת הוא שאני יכול לבחור לא לעבוד במקומות כאלה לעומת צבא שבו אני חייב לשרת בלי זכות בחירה בעניין.

אני לא רואה איך הטענה הזאת סותרת משהו שאמרתי. אני אמור להרגיש עכשיו שהצבא הוא בסדר גמור כי יש מקומות יותר גרועים? ההבדל בין צבא למקומות עבודה בסגנון שציינת הוא שאני יכול לבחור לא לעבוד במקומות כאלה לעומת צבא שבו אני חייב לשרת בלי זכות בחירה בעניין.
הנקודה זה התמודדות עם קושי/ מסגרת שלא מתאימה לאמונות שלך.

הנקודה זה התמודדות עם קושי/ מסגרת שלא מתאימה לאמונות שלך.

הנקודה היא שאני אבחר לעצמי עם איזו כפייה להתמודד ועם איזו לא.
הצבא זו המסגרת היחידה שאין לי ברירה אלא להשתייך אליה אשר לא מתאימה לאמונות שלי, בדיוק כמו שטנק אמר. כל מסגרת אחרת שלא תתאים לי- אוכל לבחור לא להשתייך אליה.

הנקודה היא שאני אבחר לעצמי עם איזו כפייה להתמודד ועם איזו לא.
הצבא זו המסגרת היחידה שאין לי ברירה אלא להשתייך אליה אשר לא מתאימה לאמונות שלי, בדיוק כמו שטנק אמר. כל מסגרת אחרת שלא תתאים לי- אוכל לבחור לא להשתייך אליה.
בטח שתוכל לבחור. אבל יש מסגרות די אטרקטיביות (בעיקר שיקול כלכלי) שהיית רוצה להיות בהן, ולא נראה לי שמישהו היה ממהר לוותר עליהן רק בגלל כפייה דתית.

• פותח/ת השרשור
@Raw איזה חמץ היה כ"כ חסר לך שהיית חייב להביא לבסיס? יש תחליפים כמעט לכל דבר.

@Tank פסח וכיפור בצבא ובכלל הכפייה הדתית היא זניחה כמעט לחלוטין ביחס לכלל המסגרת הצבאית. הצבא הוא אכן גוף שדורש קונפרמיסטיות אבל אתה עוד תגלה מקומות עבודה שלידם הצבא היא מסגרת גמישה למדי
התכוונתי ללחם, שוב אני אומר שהעיקר זה לא הקושי בלא לאכול חמץ בפסח זה הכפייה הדתית, אולי בסיטואציה הזאת זה נראה לך קטנוני אבל זה מתבטא בהרבה דברים אחרים, קומץ קטן של אוכלוסייה במדינה הזאת עושה מה שבא לה , בזמן שהשאר סובלים.

אני נגד כפייה דתית ודת בכלל. הייתי קרבי וחוויתי את זה על בשרי, אבל אני חייב להגיד ששאר התחלואות של הצבא הפריעו לי הרבה יותר, ולשמור כשר בכפייה לא היה נראה לי בזמנו הדבר הכי נוראי בעולם.

אבל כן, בכל מדינה חצי מתוקנת זה בחיים לא היה קורה.

היו הרבה אצלנו שאכלו חמץ בפסח או שאכלו ביום כיפור, פשוט עשו את זה בחדרים ואז היה קל "להעלים" עין.
למה להסתובב השטח הבסיס עם חמץ?
למרות שיש כפייה בעניין, זה כמו שתלך ביום כיפור עם טלפון ותדבר או שתיכנס לפארק ציבורי בפסח עם פיתה ותאכל.
(גם כאן יהיו השלכות כאלה ואחרות, מה לעשות אתה חי במדינה שקיימת בעיקר בגלל מניעים דתיים בבסיסה)

היו הרבה אצלנו שאכלו חמץ בפסח או שאכלו ביום כיפור, פשוט עשו את זה בחדרים ואז היה קל "להעלים" עין.
למה להסתובב השטח הבסיס עם חמץ?
למרות שיש כפייה בעניין, זה כמו שתלך ביום כיפור עם טלפון ותדבר או שתיכנס לפארק ציבורי בפסח עם פיתה ותאכל.
(גם כאן יהיו השלכות כאלה ואחרות, מה לעשות אתה חי במדינה שקיימת בעיקר בגלל מניעים דתיים בבסיסה)
לא, פשוט לא.

לא, פשוט לא.
הכל עניין דתי, איך לא?
הרגו יהודים בגלל הדת, זה דחף אותם להקים מדינה כדי להפסיק להיות נרדפים.

תסביר מה דעתך אז.
ואני ממש לא בכיוון הזה מדעות אישיות, אני יותר קרוב לאתאיסט.

הכל עניין דתי, איך לא?
הרגו יהודים בגלל הדת, זה דחף אותם להקים מדינה כדי להפסיק להיות נרדפים.

תסביר מה דעתך אז.
ואני ממש לא בכיוון הזה מדעות אישיות, אני יותר קרוב לאתאיסט.
1) יהדות זו לא דת זה לאום. (לא ניסחתי את זה בצורה הכי ברורה אבל אתה תיכף תבקש ממני שאסביר אז אחכה בסבלנות)
2) רדפו יהודים כי הם היו שונים, אולי במקרה של האינקוויזיציה זה נבע מדת אבל בתקופת היטלר זה לא, ואפשר להסכים שהקמת המדינה מושפעת יותר מהמקרה הזה.
3) מה שדחף את הרצל להתחיל ולהניע את התנועה הציונית היתה אפליה של יהודים כמו במקרה של משפט דרייפוס אבל המניעים לא היו דתיים, הוא לא היה אדם דתי.

נערך לאחרונה:
1) יהדות זו לא דת זה לאום. (לא ניסחתי את זה בצורה הכי ברורה אבל אתה תיכף תבקש ממני שאסביר אז אחכה בסבלנות)
2) רדפו יהודים כי הם היו שונים, אולי במקרה של האינקוויזיציה זה נבע מדת אבל בתקופת היטלר זה לא, ואפשר להסכים שהקמת המדינה מושפעת יותר מהמקרה הזה.
3) מה שדחף את הרצל להתחיל ולהניע את התנועה הציונית היתה אפליה של יהודים כמו במקרה של משפט דרייפוס אבל המניעים לא היו דתיים, הוא לא היה אדם דתי ואם אני זוכר נכון בא ממשפחה מומרת.
אוקיי, מקבל את מה שאתה אומר.
מה לגביי העליות הראשונות של ביל"ו ? לא ממניעים דתיים? (ציוניים, איך שתקרא לזה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית