לפי ויקיפדיה - עלו בעיקר בעקבות פוגרומים ברוסיה והיו בעיקר חילוניםאוקיי, מקבל את מה שאתה אומר.
מה לגביי העליות הראשונות של ביל"ו ? לא ממניעים דתיים? (ציוניים, איך שתקרא לזה)
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לפי ויקיפדיה - עלו בעיקר בעקבות פוגרומים ברוסיה והיו בעיקר חילוניםאוקיי, מקבל את מה שאתה אומר.
מה לגביי העליות הראשונות של ביל"ו ? לא ממניעים דתיים? (ציוניים, איך שתקרא לזה)
צודק, משום מה חשבתי אחרת אבל טעיתי.לפי ויקיפדיה - עלו בעיקר בעקבות פוגרומים ברוסיה והיו בעיקר חילונים
גם לעשות סקוואט ודדליפט ברוב חדרי הכושר זה להזמין לעצמך צרות ולבקש תשומת לב ועדיין תומכים בזה פה...צודק, משום מה חשבתי אחרת אבל טעיתי.
אם כן, מה שאמרתי לגביי אכילה ברחוב ביום כיפור או אכילת פיתה בפארק ציבורי כלשהו עדיין תקף.
כפייה או לא, לעשות את זה בפומבי זה להזמין לעצמך צרות ולבקש את תשומת הלב.
אבל זו רק דעתי בעניין.
איך הבאת את זה כדוגמא אני לא יודע, אין שום קשר.גם לעשות סקוואט ודדליפט ברוב חדרי הכושר זה להזמין לעצמך צרות ולבקש תשומת לב ועדיין תומכים בזה פה...
לא שאלתי כי אין לי עניין להיכנס לדיון בנושא דתות.מאחר ולא שאלת לגבי היהדות
חחחח אני יודע שאין הרבה קשר, אבל אתה יכול להסכים איתי שזה גם משהו שחורג מהנורמה ומפריע לאנשים 😅איך הבאת את זה כדוגמא אני לא יודע, אין שום קשר
ברור, אחת הסיבות שאני בורח מהמכון שאני נמצא בו בחזרה לבוקס 😃חחחח אני יודע שאין הרבה קשר, אבל אתה יכול להסכים איתי שזה גם משהו שחורג מהנורמה ומפריע לאנשים 😅
תחסוך לי ותגיע לתכלס כדי שאוכל להתיחס עניינית
תשמע... יש לי אנשים במכון שמסתכלים עליי לפעמים בצורה מחשידה ונראה שהם שוקלים את זה 😆ברור, אחת הסיבות שאני בורח מהמכון שאני נמצא בו בחזרה לבוקס 😃
אבל אם נעמוד על ההבדל קטן, על סקוואט ודדליפט לא יעשו בך לינץ'.. בעוד לאכול ביום כיפור במאה שערים\בני ברק...סביר להניח שינסו.. 😃
(סקילה באבנים, עפ"י חוק הסנהדרין)
תעשה ctrl +f תכתוב יהודי /יהדותתחסוך לי ותגיע לתכלס כדי שאוכל להתיחס עניינית
שים לב מה רשמת ומה אני רשמתי, העם היהודי, עם, לאום, לא דת.תעשה ctrl +f תכתוב יהודי /יהדות
תבין את הכוונה שהמדינה הוקמה כמדינת העם היהודי. אם תרצה או אם לא
היא גם דמוקרטית, שזה יוצר הרבה התנגשויות..
אבל בצבא, שהוא גוף מרכזי במדינה אתה תהיה כפוף לעובדה שזאת מדינה יהודית. בלי ההגדרה הזאת אנחנו לא שווים הרבה, כי אם תתכחש לזה אין לך באמת סיבה להיות כאן ולא בשום מקום אחר
גבר, הרסר תפס אותי בתוך החדר שלי. הם עוברים בכל החדרים, אבל שוב זה לא הפואנטה.היו הרבה אצלנו שאכלו חמץ בפסח או שאכלו ביום כיפור, פשוט עשו את זה בחדרים ואז היה קל "להעלים" עין.
למה להסתובב השטח הבסיס עם חמץ?
למרות שיש כפייה בעניין, זה כמו שתלך ביום כיפור עם טלפון ותדבר או שתיכנס לפארק ציבורי בפסח עם פיתה ותאכל.
(גם כאן יהיו השלכות כאלה ואחרות, מה לעשות אתה חי במדינה שקיימת בעיקר בגלל מניעים דתיים בבסיסה)
הבנתי את הפואנטה שלך, אבל כתבת בשטח הבסיס וחשבתי שמחוץ למגורים.גבר, הרסר תפס אותי בתוך החדר שלי. הם עוברים בכל החדרים, אבל שוב זה לא הפואנטה.
תכלס זה גם תלוי בפיקוד בבסיס וברס"ר, ברור שיהיו רס"רים שיקפידו יותר ויהיו רס"רים שיקפידו פחותהבנתי את הפואנטה שלך, אבל כתבת בשטח הבסיס וחשבתי שמחוץ למגורים.
ואין לי מה לומר על זה שחיפשו את בחדרים עצמם, במקום שאני שירתתי (וכנראה בתקופה) זה היה שונה.
יהדות זו לא דת? מעניין, ספר לי עוד על כך.1) יהדות זו לא דת זה לאום. (לא ניסחתי את זה בצורה הכי ברורה אבל אתה תיכף תבקש ממני שאסביר אז אחכה בסבלנות)
בשמחהיהדות זו לא דת? מעניין, ספר לי עוד על כך.
היהדות היא לאום, דת, ותרבותבשמחה
יהודי=צאצא של שבט יהודה=צאצאים של יהודה
בהגדרה היותר מוכרת, יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה וכך לפי הגדרת השבט משתייך לשבט, בימינו השבט גדל והפך לעם=לאום.
לא הבנת אותי
מה יש לא להבין? רשמת בבירור שיהדות זו לא דת.לא הבנת אותי
מה שאתה קורא לו הדת היהודית הגיע אחרי הלאום/העם היהודי ולכפות את הדת הזו על העם היהודי זה מגוחך כי הקשר בינה לבין התנך שהוא ספר היסטוריה בכלל הוא רחוק מאוד
תנך זה בעיקר אוסף סיפורים היסטוריים עם קצת תוספת פנטזיה.מה יש לא להבין? רשמת בבירור שיהדות זו לא דת.
תנ"ך זה ספר היסטוריה??? מה? תנ"ך זה אוסף של ספרי קודש של היהדות. לדת יש ספרי קודש והתנך הוא ספר הקודש של היהדות (שבנוסף להיותה לאום היא גם דת).
שלא תבין אותי לא נכון, אני נגד הכפייה הזו ואני אתאיסט גמור.
תנ"ך זה אוסף של ספרי קודש של היהדות. גם אם תטען אחרת זה ישאר כך. לי הם לא קדושים ולצורך העניין, ספרי הארי פוטר קדושים לי הרבה יותר.תנך זה בעיקר אוסף סיפורים היסטוריים עם קצת תוספת פנטזיה.
והעם היהודי קדם למה שאתה מכנה הדת היהודית, הדת היהודית זו המצאה של אנשים, התנך לא מכתיב את הדת היהודית כפי שהיא מתנהלת מאז שנגמרה תקופת התנ"ך.