עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה לא כל ההרצאה שלו אלא רק חלקים ממנה אבל אני חותר לזה אז הנהתנ"ך זה אוסף של ספרי קודש של היהדות. גם אם תטען אחרת זה ישאר כך. לי הם לא קדושים ולצורך העניין, ספרי הארי פוטר קדושים לי הרבה יותר.
לגבי שאר מה שרשמת, לא טענתי אחרת. התנ"ך אבל עדיין מכיל קווים כלליים לפיהם מתנהלת החברה, הוא לא הדבר היחיד שמכתיב את הכללים לחברה ולדת היהודית אבל הוא בהחלט הבסיס שלהם.
ממש לא נכון.בשמחה
יהודי=צאצא של שבט יהודה=צאצאים של יהודה
בהגדרה היותר מוכרת, יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה וכך לפי הגדרת השבט משתייך לשבט, בימינו השבט גדל והפך לעם=לאום.
אחלה רעיון בו נסבול ונשתוק כמו ילדים טובים גם אם בלי שום סיבה הגיונית מחליטים עלינו חוקים מספר בין אלפי שנים.כפיה דתית כפיה דתית אבל אף אחד לא בוכה על החופשים שמקבלים בחגים.
לא שאני דתי או משהו, אבל כל הצבא במדינת ישראל זאת כפיה אחת גדולה ואם כבר בחרת להתגייס אז סיים את השירות שלך לפי החוקים הצבאיים , יש דברים הרבה יותר גרועים בצבא מאשר ׳כפיה דתית׳ ככה שאם סובלים אותם ׳כפיה דתית׳ בטלה בשישים ואתם סתם טוחנים מים.
מקס, מה אתה עושה בחיים?אחלה רעיון בו נסבול ונשתוק כמו ילדים טובים גם אם בלי שום סיבה הגיונית מחליטים עלינו חוקים מספר בין אלפי שנים.
אני מצטער אם אני יוצא קצת אגרסיבי אבל מה זה הבולשיט הזה שכתבת עכשיו "אם כבר בחרת להתגייס"??
לא בחרתי להתגייס!! גייסו אותי בכוח!!!! לא רציתי שום קשר לצבא!!! אם כבר לקחת אותי בכוח למסגרת שאני לא מסתדר בה לפחות אל תכפה עלי את הדת המטופשת שלך.
לומדמקס, מה אתה עושה בחיים?
עובד, לומד?
אתה יודע שבהמשך הדרך יהיו מקומות עבודה שחוקים פנימיים יהיו יותר מטומטמים מצבא.לומד
אני מוכן לסבול את כל הדברים האלה כל עוד אני עושה זאת מרצוני החופשי בידיעה שבכל רגע אני יכול להתפטר בלי שאחשב נפקד/עריק וישלחו אותי ישירות לכלא 6.אתה יודע שבהמשך הדרך יהיו מקומות עבודה שחוקים פנימיים יהיו יותר מטומטמים מצבא.
מנהלים שמחליטים בשבילך החלטות הזויות ואתה תהיה חייב לבצע.
לפי מה שהבנתי לא נולדת למשפחת רוטשילד או תשובה אז תצטרך לעשות בחיים דברים שהחליטו בשבילך.
מה תעשה , כל פעם תתפטר? תריב?
לא נראה לי זה יעבוד לך לכל החיים.
מקס,אני מוכן לסבול את כל הדברים האלה כל עוד אני עושה זאת מרצוני החופשי בידיעה שבכל רגע אני יכול להתפטר בלי שאחשב נפקד/עריק וישלחו אותי ישירות לכלא 6.
אתה נשמע בדיוק כמו החברה שקופצים כל פעם שמביעים דעה לעשות שינוי במדינה ואומרים ״אז תעופו מהמדינה הזאת״, יש מצב קיים ויש מצב רצוי, לא התגייסתי לצבא בשביל לשמור על הדת וכמו שציינתי לא התבכיינתי על העונש כי עברתי על החוקים, מה שצריך זה לפעול כדי לשנות את החוקים אם כל אחד יחשוב כמוך המערכת המפגרת הזאת תישאר בדיוק כמו שהיא לעוד הרבה זמןכפיה דתית כפיה דתית אבל אף אחד לא בוכה על החופשים שמקבלים בחגים.
לא שאני דתי או משהו, אבל כל הצבא במדינת ישראל זאת כפיה אחת גדולה ואם כבר בחרת להתגייס אז סיים את השירות שלך לפי החוקים הצבאיים , יש דברים הרבה יותר גרועים בצבא מאשר ׳כפיה דתית׳ ככה שאם סובלים אותם ׳כפיה דתית׳ בטלה בשישים ואתם סתם טוחנים מים.
ערך החופש הוא ערך עליון עבורי. זה משהו שהחיים לא יצליחו לשנות בקלות, אם בכלל. סהכ אני עוד צעיר אבל אני יודע על עצמי שלסבול זה משהו שאני מסוגל לעשות כל עוד זה בא ממניעים כלשהם שאני החלטתי עליהם. ואני יודע שאני אסבול עוד הרבה בחיים אבל בפעמים הבאות אני ארגיש שהחיים שלי הם בידיים שלי ולא בידיים של הרמתכל.מקס,
זה יעבור לך. חיים יודעים ״להרגיע״.
בהצלחה.
שטח?חייב לציין שאם כמה ששנאתי את השירות הצבאי שלי, בפסח אף אחד לא דיבר איתי על זה שאכלתי חמץ, ובכיפור סגרנו מכולה שלמה בשטח עם אוכל למי שלא צם.
אני בטוח כשהיית בצבא לא התלוננת על שום דבר, ושוב אני חוזר על אותו עיקרון בפעם ה100 שיש מצב קיים ויש מצב רצוי, אתה ראית אותי בוכה על אספקטים אחרים בצבא? דיברנו פה על עניין הדת והעיקרון שבכפייה, כמו שאמרתי זה שלא אוכלים בכיפור או שלא אוכלים חמץ בפסח הוא שולי.שטח?
כנראה שכל המתלוננים פה לא ראו שטח בחיים שלהם. אולי אני טועה, אבל ככה נראה לי.
אם לא דת אז היו מוצאים משהו אחר להתלונן עליו.
יש לך רפרנס לזה?ממש לא נכון.
יהודי היה נחשב מי ששייך לשבט יהודה רק עד תקופת מרדכי ואסתר שעד תקופתם היו נחשבים או "עברים" או "ישראל", אז מרדכי "המציא" השתייכות חדשה שנקראת "יהדות" כמו שנאמר עמי הארץ מתייהדים. כמו על דרך מה שעשו מתיתיהו ובניו שהמציאו את המושג מכבים כי המושג "יהודים" לא היה מספיק דתי בתקופתם...
בשורה התחתונה: יהודי היא הגדרה אותה המציא מרדכי על מנת לתת ליהודים יותר שייכות בגולה והיא נשארה עד עצם היום הזה אפילו לאחר תקופת החשמונאים.
אסתר ח, ט"ו.יש לך רפרנס לזה?
התלוננתי, בטח שהתלוננתי. התלוננתי שאין סד״כ ואני צריך לסגור 21 בשטח כי יש אנשים שחושבים שלהגן על המדינה זה פחות חשוב מאשר שיוכלו לעשות מה שבזין שלהם.אני בטוח כשהיית בצבא לא התלוננת על שום דבר, ושוב אני חוזר על אותו עיקרון בפעם ה100 שיש מצב קיים ויש מצב רצוי, אתה ראית אותי בוכה על אספקטים אחרים בצבא? דיברנו פה על עניין הדת והעיקרון שבכפייה, כמו שאמרתי זה שלא אוכלים בכיפור או שלא אוכלים חמץ בפסח הוא שולי.
מישהו אמר שזה יושב אצלי בראש סדר העדיפויות?אתה סתם לוקח דברים ומוציא אותם מהקשרם, זה שעושים 21 וסוגרים חגים במהלך השירות זה דבר שהוא הכרחי, מה שאתה בעצם אומר שאם אנחנו מקבלים חרא בשירות אז בוא נקבל כבר כל חרא שיביאו עלינוהתלוננתי, בטח שהתלוננתי. התלוננתי שאין סד״כ ואני צריך לסגור 21 בשטח כי יש אנשים שחושבים שלהגן על המדינה זה פחות חשוב מאשר שיוכלו לעשות מה שבזין שלהם.
ועכשיו ברצינות, הנושא הזה הוא כל כך זניח וחסר חשיבות, יש כל כך הרבה דברים בעיתיים במדינה הזאת וגם בצבא, ושמירת כשרות או אם תרצו לקרוא לזה כפיית כשרות בצבא זה באמת הדבר הכי פחות חשוב. אם למישהו זה יושב בראש סדר העדיפויות כנושא בעייתי אז לדעתי משהו אצלו דפוק.
אחפש.אסתר ח, ט"ו.
ברור שזו לא הבעיה הכי גדולה בצבא.התלוננתי, בטח שהתלוננתי. התלוננתי שאין סד״כ ואני צריך לסגור 21 בשטח כי יש אנשים שחושבים שלהגן על המדינה זה פחות חשוב מאשר שיוכלו לעשות מה שבזין שלהם.
ועכשיו ברצינות, הנושא הזה הוא כל כך זניח וחסר חשיבות, יש כל כך הרבה דברים בעיתיים במדינה הזאת וגם בצבא, ושמירת כשרות או אם תרצו לקרוא לזה כפיית כשרות בצבא זה באמת הדבר הכי פחות חשוב. אם למישהו זה יושב בראש סדר העדיפויות כנושא בעייתי אז לדעתי משהו אצלו דפוק.