הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוגיית האוכל והדת בצבא

• פותח/ת השרשור Khabib
  • פורסם בתאריך
אחלה רעיון בו נסבול ונשתוק כמו ילדים טובים גם אם בלי שום סיבה הגיונית מחליטים עלינו חוקים מספר בין אלפי שנים.
אני מצטער אם אני יוצא קצת אגרסיבי אבל מה זה הבולשיט הזה שכתבת עכשיו "אם כבר בחרת להתגייס"??
לא בחרתי להתגייס!! גייסו אותי בכוח!!!! לא רציתי שום קשר לצבא!!! אם כבר לקחת אותי בכוח למסגרת שאני לא מסתדר בה לפחות אל תכפה עלי את הדת המטופשת שלך.

לא לקחו אותך בכוח, יש חוק וזה לא קל לצאת מהצבא אבל בסופו של דבר מי שרוצה לצאת יוצא.
אין בעיה , לא היו כופים עליך מסגרת דתית עם חוקים בני אלפי שנים אבל גם לא היית מקבל שום חופש בכל השירות שלך חוץ משישי שבת פעם ב...
כשישי חופש בחג לא בוכים על כפיה דתית אבל שזה מגיע לאוכל שלך כן? זה לא שהשאירו מישהו רעב ואף אחד לא חייב להביא לך לחם בצבא.

אתה נשמע בדיוק כמו החברה שקופצים כל פעם שמביעים דעה לעשות שינוי במדינה ואומרים ״אז תעופו מהמדינה הזאת״, יש מצב קיים ויש מצב רצוי, לא התגייסתי לצבא בשביל לשמור על הדת וכמו שציינתי לא התבכיינתי על העונש כי עברתי על החוקים, מה שצריך זה לפעול כדי לשנות את החוקים אם כל אחד יחשוב כמוך המערכת המפגרת הזאת תישאר בדיוק כמו שהיא לעוד הרבה זמן

המערכת לא תשתנה אם תבכה על כפיה דתית כמו שנאמר כאן לא רק על ידי, יש נושאים יותר משמעותיים במערכת הדפוקה הזאת אם תשנה אותם גם הכפיה הדתית שלך תשתנה ככה שזה קצת מצחיק שעל זה בחרת לפתוח נושא וזה דווקא מה שאתה רוצה לשנות

לא לקחו אותך בכוח, יש חוק וזה לא קל לצאת מהצבא אבל בסופו של דבר מי שרוצה לצאת יוצא.
אין בעיה , לא היו כופים עליך מסגרת דתית עם חוקים בני אלפי שנים אבל גם לא היית מקבל שום חופש בכל השירות שלך חוץ משישי שבת פעם ב...
כשישי חופש בחג לא בוכים על כפיה דתית אבל שזה מגיע לאוכל שלך כן? זה לא שהשאירו מישהו רעב ואף אחד לא חייב להביא לך לחם בצבא.
אני מבין מכאן שאתה בעד כפיה דתית ואין לנו לאן להמשיך את הדיון הזה.

רציתי להגיב לגבי מה שאמרו כאן לגבי לדבר בפאלפון ברחוב ביום כיפור.
אז ככה, אני ביום כיפור מסתובב ברחוב ומעשן. קרו שני מקרים בהם ניגשו אליי אנשים וביקשו ממני לכבות את הסיגריה על מנת לכבד את שאר האנשים שלא מעשנים ביום כיפור. בנימוס אמרתי להם שאין מצב. לא מבין למה בלכבד, הכוונה היא לכבד אנשים שמקיימים מנהגים בני אלפי שנים שקשורים לאמונה באל שאומר לנו מה לעשות.
אם למישהו מפריע שאני לא מקיים מצוות, הוא יכול בכיף להתעלם או במקרים שבאמת הדבר מפריע לו, לפנות לפסיכולוג של הקופת חולים (ככה הפסיכולוג מסובסד ולא עולה מאות שקלים) על מנת לפתור את עצמו מלכעוס על אנשים שאינם מקיימים מנהגים עתיקים ולעיתים ברברים

"לא לוקחים לך מסים בכוח, יש חוק וזה לא קל לא לשלם מסים, אבל בסופו של דבר מי שלא רוצה לשלם, לא משלם"

לא מבין מה הקשר בין החופשים בשבתות וחגים לכפיה הנ"ל. קודם כל, חיילים כן היו מקבלים חופשים, מספיק כבר עם הטענה המגוחכת הזו שאם לא השבת אז אנשים היו עובדים כל השבוע, בכל העולם יש יום מנוחה שבועי גם בלי קשר לדת (כנ"ל בצבאות), היתרונות של זה ידועים היטב גם בלי האיום של עונש כרת. אין שום חובה להצדיק חגים וימי מנוחה בעזרת חוקים פוגעניים.
חוץ מזה, שמי אמר שאין פה בעיה עם הכפיה? הבעיה היא פשוט שזה מגוחך לטעון שאתה רוצה חופש בחג אבל לא רוצה שיכפו אותו עליך. כמו לטעון שאתה נגד נסיעה בשכרות, אבל מתנגד לחוק נגד נסיעה בשכרות כי אז זה כפיה. תהיה בטוח שאם יבטלו את החוקים הקשורים לחגים ויתנו לאנשים להחליט בעצמם - המצב ברובו ישאר אותו דבר, כמו שקורה בכל מדינה מערבית אחרת שלא נותנת לאנשי דת להתערב לה בחוקים. (ואמנם, כן יש במדינות מערביות חוקי עבודה שנוגעים לימי מנוחה, אבל ללא קשר לדת, ככה שהעקרון עדיין תקף)

בקיצור עם ישראל ברובו פרימיטיבי והכפייה הדתית נמצאת בכל מקום. בטח ובטח בצבא.
נחנקנו.

• פותח/ת השרשור

המערכת לא תשתנה אם תבכה על כפיה דתית כמו שנאמר כאן לא רק על ידי, יש נושאים יותר משמעותיים במערכת הדפוקה הזאת אם תשנה אותם גם הכפיה הדתית שלך תשתנה ככה שזה קצת מצחיק שעל זה בחרת לפתוח נושא וזה דווקא מה שאתה רוצה לשנות
בוא תאיר את עיניי במקום לזרוק מילים לאוויר, זה דיון.

בוא תאיר את עיניי במקום לזרוק מילים לאוויר, זה דיון.

אין מה להאיר עיניים.
לדעתי זה צבוע לבכות על כפיה דתית אבל להינות מהחופשים של הדת.
ולדעתי מי שיש לו בעיות קונקרטיות עם מערכת צריך לעשות מעשה, ולא להתלונן על גבי פורום כזה או אחר כי חוץ מלנחם אותו זה לא יעשה כלום וזה פתטי וגם בתוך תוכו הוא מודע לזה.

אין מה להאיר עיניים.
לדעתי זה צבוע לבכות על כפיה דתית אבל להינות מהחופשים של הדת.
ולדעתי מי שיש לו בעיות קונקרטיות עם מערכת צריך לעשות מעשה, ולא להתלונן על גבי פורום כזה או אחר כי חוץ מלנחם אותו זה לא יעשה כלום וזה פתטי וגם בתוך תוכו הוא מודע לזה.

העובדה שיש חופשים בצבא בעקבות דת היא חרפה.

חלק מהפאדיחה של מלחמת יום כיפור הייתה העובדה שבגלל מנהג דתי, החזית בשעות הראשונות של המלחמה התנהלה כמו שהיא התנהלה ולמה רוב הכוחות בימים שלאחר מכן היו לא מצויידים.

ובקשר לימי חופש, הדבר לא קשור כלל לדת אלא לחוקים סוציאלים של זכויות עובדים (דבר שאפשר לראות במדינות אירופה החילוניות)

העובדה שיש חופשים בצבא בעקבות דת היא חרפה.

חלק מהפאדיחה של מלחמת יום כיפור הייתה העובדה שבגלל מנהג דתי, החזית בשעות הראשונות של המלחמה התנהלה כמו שהיא התנהלה ולמה רוב הכוחות בימים שלאחר מכן היו לא מצויידים.

ובקשר לימי חופש, הדבר לא קשור כלל לדת אלא לחוקים סוציאלים של זכויות עובדים (דבר שאפשר לראות במדינות אירופה החילוניות)

מה הקשר בין זכויות וחוקים סוציאליים לחיילים?
הדור של היום זה משהו...
אתה פאקינג חייל , תעשה מה שאומרים לך וסתום את הפה.
זה צבא, והצבא של היום נראה כמו שהוא נראה בדיוק בגלל כל החשיבה הזאת.

הדור של היום זה משהו...
אני עדיין לא מצליח להבין את ההגיון שלך.
כשהייתי חייל סתמתי את הפה ועשיתי מה שאמרו לי. עשיתי כל מה שהמפקדים אמרו לי ולא התלוננתי/התווכחתי כי זה מה שהיה מצופה ממני באותו הזמן. זאת אחת הסיבות אגב למה השירות שלי היה חרא.
למה עכשיו אסור לי להביע את הדעה שלי? למה עכשיו כשאני אומר שהצבא יכול להיות מקום טוב יותר בלי כפיה דתית אתה מנסה לסתום לי ולאחרים את הפה?

נערך לאחרונה:
הדור של היום זה משהו...

אני מבין שזה הדור של היום שאשם בכך שהצבא מתנהל כמו שהוא מתנהל.

כל החיילים שנשלחו לטפל במנהרות ללא שום אימון מקדים וסתמו את הפה שילמו על כך מחיר כבד.
הצבא של היום נראה איך שהוא נראה משום שכל הפיקוד הבכיר מאוייש על ידי אנשים שלא ראויים לכך. החיילים הממושמעים נשלחים כמו בשר למשחטה ללא שום ניסיון כיצד לבצע את הפעולות שנדרשות מהם.
מחדלי צוק איתן מראים זאת

הדור של היום זה משהו...
צריך גם לסתום את הפה כשאתה נכנס לעזה בנגמ״ש לא ממוגן?

הדור של היום זה משהו...

גם בצבאות בחו"ל יש יום מנוחה שבועי וחופשים. אין שום קשר לדת.

אה כן, ותזכיר לנו רגע מה עשית בצבא?

הדור של היום זה משהו...
😣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית