הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש חסרון באי ביצוע מתח או משיכת פולי רחב ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
נניח תרגילי הגב הם צ׳ין אפס , בנט אובר וחתירה בספסל , האם מתח רחב או משיכת פולי רחב עובדים על הלטיסימוס בצורה שונה מאשר צ׳ין אפס(סופינציה / מידפוזישן ) או חתירה ?

• פותח/ת השרשור
באחיזה רחבה
השאלה שלי נבעה כי בתכנית אין לי שום אחיזה רחבה , עד כמה שידוע לי מתח באחיזה רחבה כביכול ״מבודד״ את הלטיסימוס , רק רציתי להבין אם יש שריר מסוים בגב ״שמופעל״ באחיזה רחבה ולא מופעל במידפוזישן /סופינציה/חתירה.
התשובה שנראתה לי מראש היא שלא, רק רציתי לוודא באמת ולהיות בטוח שאין טעם להכניס אחיזה רחבה לתכנית.

השאלה שלי נבעה כי בתכנית אין לי שום אחיזה רחבה , עד כמה שידוע לי מתח באחיזה רחבה כביכול ״מבודד״ את הלטיסימוס , רק רציתי להבין אם יש שריר מסוים בגב ״שמופעל״ באחיזה רחבה ולא מופעל במידפוזישן /סופינציה/חתירה.
הוא לא מבודד את הלטיסימוס.
השריר מופעל באותה צורה אך פחות מאחיזה רגילה בגלל שיש השתתפות דומיננטית יותר של שרירי הכתפיים והטרפזים.
מה גם שטווח התנועה קצר יותר, אז גם אם היה כאן בידוד של השריר הרווח היה נמוך יותר מאחיזה רגילה.

עליות מתח, בכל אחיזה, ובכל רוחב שתירצה, אתה מבצע פשיטה בכתף, מה שאומר שבכל וריאציה שתעשה השריר הדומיננטי שמופעל זה הוא הלטיסימוס דורסי...לפי דעתי, חסר טעם לבצע לטווח רחוק עליות מתח באחיזה מאוד רחבה (מדבר פה על הקיצון) אם האחיזה היא קצת מחוץ למרכז הגוף זה עוד בסדר, מעבר לזה לרוב האנשים יכול לגרום לדלקות ובעיות כאלה ואחרות לכתפיים, וגם הטווח תנועה מתקצר מה שלא הכי אפקטיבי להתחזקות והוספת מסת שריר (גם אם המוביליטי והתנועתיות בכתפיים היא מעל הממוצע לא הייתי ממליץ) חוץ מזה לא תוכל להוסיף הרבה משקל באחיזה הזאת להבדיל מאחיזה צרה בסופינציה.
יותר משקל + יותר טווח תנועה = יותר בשר על הגוף.
Just my 2 cents...😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית