הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיפור מתח בFBW

• פותח/ת השרשור fanta
  • פורסם בתאריך

fanta

משתמש מתחיל
70
15
נק' מוניטין:
180
70
15
היי,
עושה FBW 3 פעמים בשבוע.
מאוד רוצה לשפר את המתח שלי- אבל מתלבטת איך לשלב אותו נכון יותר באימון

מצבי כרגע:
pullups- מצליחה 3 חזרות מקסימום בסט. אותו הכי רוצה לשפר.
chinups- מצליחה 6-7 חזרות בסט
אני תקועה כמה חודשים בשלב הזה.

מה הבעיה שלי? כשאני מצליחה לעשות רק 2-3 עליות בפרונציה (3 סטים), אני מרגישה שאני לא עובדת מספיק על השרירים של הגב. ומבזבזת הרבה זמן באימון.
נחה דקה וחצי בין הסטים. והביצועים פוחתים כל סט. אז בעצם עושה סה"כ 7-8 pull ups בכל האימון שלי בתור תרגיל גב.

בתקופה האחרונה ויתרתי על הpull ups, והתכנית שלי מבוססת על FBW במסה של האתר:
*פעמיים בשבוע חתירה ביד אחת 3*6 חזרות. 18 ק"ג
*פעם בשבוע chin ups- מגיעה ל20 חזרות סה"כ ב3-4 סטים (2 סטים של 6, ואז שאריות עד שמסיימת)+חתירה בשכיבה מתחת למוט 2*6 (לא עושה את הוריאציה עם משקל בעמידה בגלל כאבי גב תחתון)

רעיונות?😛

בינתיים תישארי על צ'ין אפס אם שם את מצליחה להתקדם הכי הרבה, את לא מפסידה הרבה בזה שאת לא עושה מתח רגיל
הנה סירטון שלדעתי יכול לעזור לך הרבה, גם מבחינת טכניקה, והוא גם מסביר שם על טקטיקות לשיפור המתח לפי כמות החזרות שאת יכולה לעשות:

מהנסיון שלי אם תשארי עם הצ'ינאפס בסופו של דבר גם הפולאפס ישתפר אבל - וזה אבל גדול -
כמתאמנת שכיוונה תמיד למאסל אפ דווקא היום אני כן מרגישה את הפיגור בפולאפס.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מהנסיון שלי אם תשארי עם הצ'ינאפס בסופו של דבר גם הפולאפס ישתפר אבל - וזה אבל גדול -
כמתאמנת שכיוונה תמיד למאסל אפ דווקא היום אני כן מרגישה את הפיגור בפולאפס.
סבבה, אז לא אזניח לגמרי.
בינתים אשאר עם צ'ינאפס בנפח גבוה (יחסית זה חדש לי לעשות 20 באימון), ואשלב עם חיזוק אחיזה בצורת הpullup, ושליליים עם משקל אם אצליח להוסיף בין הרגלים.. (אין בחד"כ רצועת מותן להוספת משקל. אולי אכניס משקולת לתיק גב מהלימודים 😆).

מאסלאפ בהחלט יכול להיות חלום להמשך 😃 החלום הראשוני שלי היה להצליח לעלות מתח אחד. זה כיף גדול להצליח להגשים את השאיפות "הבלתי אפשריות".

Back
למעלה תחתית