הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי עזר בילסטאר

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
אני נמצא כרגע בחיטוב ועושה את תוכנית הבילסטאר, האם אפשר להוסיף תרגילי עזר לתוכנית זו בזמן החיטוב?

תודה !

אני נמצא כרגע בחיטוב ועושה את תוכנית הבילסטאר, האם אפשר להוסיף תרגילי עזר לתוכנית זו בזמן החיטוב?

תודה !
כמובן אבל לא בהגזמה כדאי לא לפגוע בהתאוששות. מצד שני, אתה כנראה לא תגדל בכל מקרה ככה שזה סתם יעמיס. אתה יכול לעבוד עם משקלים כבדים בתרגילים המורכבים ועם נפח בינוני כדאי לשמר כמה שיותר שריר ולהוסיף 2 סטים תרגיל עזר כלשהו ל 8-12 חזרות עם משקל קל

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יאפ.. גם 3 סטים יהיו בסדר.
תודה.
משהו קטן שרציתי להבין, אמרת שבעצם אני לא יגדל מהתרגילי עזר ככה שזה סתם יעמיס. זה ידוע לי, אבל גם מסקוואט ודדליפט אני לא אגדל כל עוד אני בחיטוב, אז מה ההבדל בעצם? למה תרגילי העזר לא חשובים באותה מידה כמו הסקוואט והדדליפט?
סתם דוגמא תרגיל בטן או יד קדמית, אני יודע שהתרגילים המורכבים נותנים גירויי לבטן וליד קדמית אבל עדיין, זה לא הגירוי הראשי של התרגיל.. אז למה לא חשוב גם לעבוד בשביל לשמר את המסה בבטן/יד קדמית?

מקווה שהבנת את השאלה, תודה !

משום שתרגילים מורכבים מערבים יותר ממפרק אחד בגלל זה קוראים להם מורכבים. המאסה בבטן תשמר יופי מהתרגילים המורכבים אין לך מה לדאוג מזה. לא אמרתי שלא חשוב לעבוד גם על הבטן ועל היד קידמית - אמרתי שלא כדאי להעמיס תרגילי עזר כי זה יכול לפגוע לך בהתאוששות ומן הסתם אם תעמיס יותר מידי על היד הקידמית לצורך העיניין אז בתרגיל החתירה למשל המשקלים שלך ירדו כנל לגבי המתח שגם בו היד עובדת מספיק קשה במיוחד בצ׳ין אפס (כפות ידיים מופנות אלייך). אותו דבר לגבי יד אחורית ובכללי כל שאר תרגילי העזר.
המטרה היא קודם כל לשמר כמה שיותר משקלי עבודה במורכבים כי שימור משקל=כמה שפחות איבוד מאסת שריר. אם נניח תעשה בחיטוב הרבה סטים ליד האחורית, זה בהחלט יוכל לפגוע לך בשימור המשקלים בבנצ׳ פרס. לכן צריך לעשות הכל בזהירות כי גם ככה הגוף נכנס ל״הלם״ בתקופת החיטוב אז עדיף לא להוסיף לו עוד איזה משהו שיכול לגרום רק לנזק.
אם תעשה 2-3 סטים של 8-12 חזרות עם משקלים יחסית קלים, זה יהיה מעולה ולא יעמיס. פשוט תתמקד קודם כל בלשמר כמה שיותר את משקלי העבודה במורכבים ואם אתה מרגיש למשל שאתה יכול להרים יותר בסקוואט, אל תפחד להוסיף משקל למוט אבל לא בהגזמה. הכי חשוב תיהיה קשוב לגוף שלך.

אם אתה בחיטוב עזוב אותך תרגילי עזר חבל סתם על זמנך ולהסתבך בפציעה. לך על התוכנית כמו שהיא ואל תעשה תרגילים מבודדים שיוסיפו על גופך נפח מיותר.

אם אתה בחיטוב עזוב אותך תרגילי עזר חבל סתם על זמנך ולהסתבך בפציעה. לך על התוכנית כמו שהיא ואל תעשה תרגילים מבודדים שיוסיפו על גופך נפח מיותר.
למה? מניסיון שלי ומנסיון המתאמנים שלי, תרגילי עזר דווקא עזרו לי ולהם. יותר מזה, לדעתי חזרות גבוהות בחיטוב עם משקלים קלים יחסית,עוזרים להזרים יותר דם ככה שזה מן סוג של ״התאוששות״ ולי זה דווקא עזר מאוד לא להשאר ״רקוב״ ולא ולהרים רק כבד כל החיטוב..

עזוב את הניסיון שלי ושלך (לצורך העניין הניסיון שלי עם תרגילי עזר בחיטוב הוביל למרפק גולף), במסה זה הזמן להפציץ בתרגילים ונפח ובחיטוב אין טעם לעשות את התרגילים האלה ולהעמיס בנפח כי ממילא האימון הוא לשמור על הקיים ולא להעלות בשריר ( גם אם נרצה זה לא אפשרי) ככה שזה בסה"כ סיכון מיותר.

גם אם נרצה זה לא אפשרי
האמת שנתקלתי בכמה מחקרים קצרי טווח אומנם, אבל עם מסקנות מעניינות בנושא.
לא הייתי קובע חד משמעית, אבל זה גם תלוי רמת המתאמן/אחוז שומן וכו.

לי אישית שנכנסתי לחיטוב הנוכחי היה אחרי הפסקה קלה מאימונים ירדתי עשרה קילוגרם ודי נראה שעליתי במסת השריר על אף הגרעון הקלורי. לבוא ולהגיד שאפשרי לעלות מסת שריר בחיטוב וודאי שזה לא אולי הנסיבות האלו יוצאים מן הכלל למי שעשה הפסקה מאימונים ויכול שזה בדיוק האנשים שנחקרו במחקר הקצר טווח. לכן לא כדאי לנו לקפוץ ולצאת בהצהרות...

• פותח/ת השרשור
עזוב את הניסיון שלי ושלך (לצורך העניין הניסיון שלי עם תרגילי עזר בחיטוב הוביל למרפק גולף), במסה זה הזמן להפציץ בתרגילים ונפח ובחיטוב אין טעם לעשות את התרגילים האלה ולהעמיס בנפח כי ממילא האימון הוא לשמור על הקיים ולא להעלות בשריר ( גם אם נרצה זה לא אפשרי) ככה שזה בסה"כ סיכון מיותר.
אם האימון הוא לשמור על הקיים, תרגילי העזר לא עושים את זה?
כן אני יודע שהמורכבים קודמים לכל, אבל כמו שGodzilla אמר כל עוד זה לא פוגע בתרגילים המורכבים מה רע להוסיף? שוב בשביל לשמור על הקיים, לא לגדול.

אם האימון הוא לשמור על הקיים, תרגילי העזר לא עושים את זה?.
ברגע שאתה מרים את אותם משקלים שהרמת עם נפח סביר אך רגוע יותר העומס שהיה על השרירים נשאר והם מגורים מספיק "לשמור על הקיים".

אין עדיין מספיק ידע על זה ואי אפשר להסתמך על 10 נחקרים בגלל זה אני מעדיף לנסות דברים בעצמי ולהכיר את הגוף שלי לבד. אם הבחור רוצה לעשות תרגילי עזר שיבושם לו ואולי אפילו זה יעזור לו מאיפה לנו לדעת?! אזז מקסימום, אם הוא יראה שזה מעמיס עליו, שיפסיק עם זה לא קרה כלום. ועם כל הכבוד לכל המחקרים האלה ויש המון כבוד, בסופו של דבר כל מתאמן חייב להכיר את גופו.

לא חובה בכלל.. הוא יוכל לראות את זה כשהמשקלים במורכבים יתחילו או לרדת בהגזמה או שיהיה לו קשה מידי לסגור למשל 5*3 עם אותו משקל באימון הבא או שבוע הבא לא משנה..

אין עדיין מספיק ידע על זה ואי אפשר להסתמך על 10 נחקרים בגלל זה אני מעדיף לנסות דברים בעצמי ולהכיר את הגוף שלי לבד. אם הבחור רוצה לעשות תרגילי עזר שיבושם לו ואולי אפילו זה יעזור לו מאיפה לנו לדעת?! אזז מקסימום, אם הוא יראה שזה מעמיס עליו, שיפסיק עם זה לא קרה כלום. ועם כל הכבוד לכל המחקרים האלה ויש המון כבוד, בסופו של דבר כל מתאמן חייב להכיר את גופו.
למען האמת, רוב המחקרים שנעשים בנושאי תזונה ואימונים לרוב נעשים על אנשים שנבחרו בקפידה עי החוקרים/פרופסורים ואם במחקר מסויים בדקו משהו על קבוצה של סטודנטים בני 20 בכושר טוב , זה רחוק מלייצג את האוכלוסיה.
צריך לקחת מסקנות של מחקרים בעירבון מוגבל תמיד.

תודה על התגובה.
אפשרי להוסיף תרגיל בטן עם משקל ל2 סטים ו12 חזרות?
כמה זמן אתה בחיטוב?
האם התוכנית הותחלה מתחילת החיטוב, או קודם לכן בזמן מאסה/נייטרלי?
האם נחלשת מאז החיטוב?
והם כרגע אתה מבצע תרגילי עזר כלשהם?

אתה מרגיש שללא הוספת תרגילי עזר אתה נמצא כרגע בשלב שמונע ממך להמשיך ולשמור על המשקלי עבודה שלך ע"פ התכנית לאורך החיטוב?

• פותח/ת השרשור
כמה זמן אתה בחיטוב?
האם התוכנית הותחלה מתחילת החיטוב, או קודם לכן בזמן מאסה/נייטרלי?
האם נחלשת מאז החיטוב?
והם כרגע אתה מבצע תרגילי עזר כלשהם?
התחלתי עם מסה עם תוכנית הSS שעשיתי די הרבה זמן, ולפני שלוש שבועות בערך התחלתי עם החיטוב ושיניתי לתוכנית הבילסטאר. עשיתי לי ריסט קטן במשקלים לפני שהתחלתי את הבילסטאר, גם כי הבנתי שצריך וגם כי היה לי איזה שבוע שלא אכלתי כמו שצריך אז חשבתי שזה יהיה עדיף.
ממ אני מרגיש שקצת נחלשתי מהחיטוב, לא משהו רציני אבל כן מרגיש את הקושי, אך אני מתקדם.
לא מבצע בכלל תרגילי עזר.
אתה מרגיש שללא הוספת תרגילי עזר אתה נמצא כרגע בשלב שמונע ממך להמשיך ולשמור על המשקלי עבודה שלך ע"פ התכנית לאורך החיטוב?
כרגע אני הולך לפי התוכנית, עשיתי ריסט קטן לפני שהתחלתי אז לא הגעתי עדיין למשקלים שהייתי איתם במסה אבל אני מתקדם. בנתיים לא מרגיש שיהיה בעיה עם להוסיף תרגילי עזר.. סתם בא לי קצת להרגיש את הבטן והידיים עובדות קצת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית