הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חשיבות סוג הפחמימה בחיטוב

SunOfZeus

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אהלן! אני טל מתאמן שנתיים וחצי התחלתי בגובה של 179 ס"מ 54ק"ג ואחרי מסה של שנתיים+ הגעתי לגובה של 181ס"מ על 82 ק"ג.
התחלתי חיטוב לפני חודשיים, הכל טוב ירדתי קרוב ל-7 ק"ג (הרבה נוזלים כי בדיוק סיימתי סייקל של קריאטין עם תחילת החיטוב) אבל יש שאלה שאני מחפש עליה תשובה. מה החשיבות של סוג הפחמימה בחיטוב?? כיום הפחמימה שלי היא שתי פרוסות לחם מלא ואורז לבן. סה"כ כ190 גרם פחמימה ביום. נכון, ערך גליקמי של אורז לבן יחסית גבוה, אבל אני לא מרגיש עייף או תשוש במהלך היום. קראתי מחקרים שלאחר אימון עדיף גם פחמימות עם ערך גליקמי גבוה כדי להקפיץ רמות אינסולין ולהגביר את התהליך האנבולי. השאלה שלי אם מומלץ להחליף את האורז הלבן במשהו אחר ואם תהיה לזה משמעות מבחינת התוצאות וירידה בשומן. אם אני לדוגמה מוריד קצת אורז ואוכל חטיף שוקולד לדוגמה ונשאר על אותה כמות פחמימה חלבון ושומן בסוף היום, זה ישנה מבחינת תוצאות? למי שעוד לא הבין מה השאלה אני אקצין קצת, במקום 200 גרם פחמימה משיבולת שועל, אני אוכל 200 גרם פחמימה מעוגה. אם להזניח את התשישות המסוימת שאקבל לאחר שרמת הסוכר תרד, אני אראה איזה שינוי בגוף?

דבר כזה יפגע בך ב-2 דרכים:
1. הדם יוצף בסוכרים במצב של העוגה, מה שיאפשר למאגרים להתמלא יותר בקלות, במקום לצרוך את הסוכר לאורך זמן בלי למלא מאגרים, וזה יעכב מעט את ההתקדמות של הירידה במשקל, כנראה לא בהרבה, אבל רוב הסיכויים לדעתי שכן
2. העליה המהירה בסוכר תגרום גם לירידה מהירה שלו, מה שיגרום לך להרגיש רעב ומסכן מהר מאוד, ורק יקשה עליך את החיטוב

ממליץ לך לשנות אבל לפחות חלק מהאורז בפחמימה מורכבת יותר, כמו שיבולת שועל, קטניות, וכו'.

ומה זה סייקל קריאטין? זה לא סטרואידים

• פותח/ת השרשור
דבר כזה יפגע בך ב-2 דרכים:
1. הדם יוצף בסוכרים במצב של העוגה, מה שיאפשר למאגרים להתמלא יותר בקלות, במקום לצרוך את הסוכר לאורך זמן בלי למלא מאגרים, וזה יעכב מעט את ההתקדמות של הירידה במשקל, כנראה לא בהרבה, אבל רוב הסיכויים לדעתי שכן
2. העליה המהירה בסוכר תגרום גם לירידה מהירה שלו, מה שיגרום לך להרגיש רעב ומסכן מהר מאוד, ורק יקשה עליך את החיטוב

ממליץ לך לשנות אבל לפחות חלק מהאורז בפחמימה מורכבת יותר, כמו שיבולת שועל, קטניות, וכו'.

ומה זה סייקל קריאטין? זה לא סטרואידים

אם לדוגמה אני מוריד 10 גרם אורז בשביל חטיף לדוגמה זה ישנה משהו ויזואלית אם זה יהיה באופן קבוע?
על אותו משקל, יהיה הבדל ויזואלי בין אם אני אוכל ביום 90 גרם שומן מאבוקדו שמן זית ואגוזים או 90 גרם שומן משומן כבש?
סייקל-מחזור, לא משתמשים במילה רק כשמדברים על סטרואידים

כל עוד שאתה לא מבסס את הפחמימות שלך על עוגה/חטיף וכו אלא רק משהו קטן אין בעיה וכנראה שלא תראה שינוי (בהנחה שתדבוק בתפריט)

אם לדוגמה אני מוריד 10 גרם אורז בשביל חטיף לדוגמה זה ישנה משהו ויזואלית אם זה יהיה באופן קבוע?
על אותו משקל, יהיה הבדל ויזואלי בין אם אני אוכל ביום 90 גרם שומן מאבוקדו שמן זית ואגוזים או 90 גרם שומן משומן כבש?
סייקל-מחזור, לא משתמשים במילה רק כשמדברים על סטרואידים
במקרים כאלה אתה לא תראה שום הבדל
ואין שום צורך לעשות סייקל בקריאטין, קח 5 גרם כל יום ואתה מסודר

Back
למעלה תחתית