הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרגיש נורא בנוגע לסקוואט (סרטון בפנים)

אנונימי7797

משתמש מתחיל
217
14
נק' מוניטין:
62
217
14
אז ככה, כרגע בחיטוב ובמבצע את המדקאו.
לאחרונה התחלתי להבין שאני שם את ההתקדמות במשקלים לפני הטכניקה בסדר העדיפויות שלי וזה משהו שאני חייב לתקן כי עליתי עשרות קילוגרמים בסקוואט והיום גיליתי עד כמה הטכניקה שלי נוראית.
הסקוואט שלי כשהבנתי זאת היה 127.5 ק''ג (כמובן עם טכניקה נוראית) והחלטתי לעבור מחדש על סרטוני הטכניקה של ריפטו ולהכניס אותם טוב לראש שלי.
היום ניסיתי לשפר את הטכניקה עם 100 ק''ג עם חגורה (!) - צילמתי את הביצוע. בראש שלי ומול המראה היה נראה לי כאילו אני יורד עמוק מאוד, אבל בפועל ירדתי חצי סקוואט במקרה הטוב - מה שממש מבאס ואפילו מעצבן אותי ואשמח לטיפים בכדי להפוך את הטכניקת LB שלי למושלמת ולצאת מהמבוי הסתום הזה.

סרטון של ה"ביצוע" המדובר

@TheTzadik

אני במצב הזה הייתי מאפס לחלוטין, חוזר למוט ריק ועובד על הטכניקה לגמרי מחדש
גם אני הייתי עושה בעבר סקוואט כזה, וגם בידיוק במשקלים האלה שמתי לב שמשהו לא בסדר, אז התחלתי מאפס וזה שיפר לי לגמרי את הטכניקה

מצטרף להמלצות מעליי.
תתחיל לגמרי מחדש. חסר לך המון עומק בסקוואט ואחרי תקופה כל כך ארוכה בטח התפתח פער גדול בין הקוואדס להאמסטרינג. אם תנסה לרדת לסקוואט מלא עם המשקל הזה אתה עלול להיפצע. ובנוסף לכך המערכת העצבית שלך צריכה להתרגל לתנועה הנכונה.

• פותח/ת השרשור
אני במצב הזה הייתי מאפס לחלוטין, חוזר למוט ריק ועובד על הטכניקה לגמרי מחדש
גם אני הייתי עושה בעבר סקוואט כזה, וגם בידיוק במשקלים האלה שמתי לב שמשהו לא בסדר, אז התחלתי מאפס וזה שיפר לי לגמרי את הטכניקה
אני חושב ש60 או 70 קילו זה משקל יותר טוב לבסיס לא? כי אני יכול לרדת אותם ל5 חזרות מלאות.

בעזהי"ת

המנח התחתי של סקוואט הלואו באר, אינו מנח שרירותי. זה לא שאתה מחליט עד להיכן להתיישב, איש כפי העדפתו, אלא שאתה יורד להיכן שהתצורה מאפשרת לך להגיע.

הנקודה הראשונה היא, ההבנה שהתנועה נקבעת כולה על פי מיקום המוט. היות ועליו להיות ממוקם לכל אורך התנועה בדיוק מעל מרכז הגוף, היישר מעל אמצע כף הרגל, לכן כשאנחנו מבצעים פרונט סקוואט עלינו להיות זקופים - היות וכל רכינה לפנים או לאחור תוציא את המוט מהקו הזה. לכן כשאנחנו מבצעים היי-באר סקוואט אנחנו יותר זקופים מלואו-באר, היות ועדיין רכינה עם הגוף לפנים תוציא את המוט מקו מרכז הגוף. ולכן מנגד, בלואו באר, אנחנו חייבים להתיישב לאחור, חייבים להגיע למצב שבו הגוף רוכן קדימה, כי אם לא כן - המוט יצא מקו מרכז הגוף. התמונה המפורסמת של מארק ריפטו, היא בדיוק הכל סביב נקודת ההבנה הזו.

Squat-Dynamics.jpeg

כדי לשבת לאחור, אין די רק לשלוח את הישבן לכיוון הנכון. אם הברכיים לא נפתחות היטב לצדדים, בישיבה רחבה, לא תצליח לשבת לאחור, היות ושרירי הירך - האדקטורים וההאמסטרינג, קצרים מידי מכדי לאפשר להתיישב מספיק לאחור באופן שהמוט עדיין ישאר תמיד בקו מרכז הגוף. ולכן מכאן המשימה הקרובה שלך: פתח את הברכיים ככל האפשר לצדדים, ושב רק לאחור, ותשב עד שלא תוכל להגיע נמוך יותר מבלי לאבד כיווץ בחלק העליון של הגוף או מבלי להכניס שוב את הברכיים פנימה. קח מוט ריק, קח 40 ק"ג - המשקל צריך להיות כזה שמאפשר לך להתרכז בטכניקה, לא בנסיון לסיים את החזרה.

ואו הרגל שלך נראית ענקית ואז הבנתי שזה 2 רגליים. למה אתה עושה את צעדתיקנעם עם המשקל על הגב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית