הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה עושים כשהאימון "לא סוחב"

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
הגעתי למכון קצת תשוש ועייף אבל ממש לא באופן ניכר, לאימון חזה, אחרי חימום טוב טוב, והתחלתי בסט הראשון.
100 ק"ג, המטרה - 7-8 חזרות.
בקושי סיימתי 5 חזרות. לאורך האימון כל המשקלים הרגישו לי כבדים מהרגיל ופשוט הורדתי סטים, הורדתי משקלים, וקיצרתי את האימון בשליש.

לאחרונה החלפתי את התכנית לכזו שמתמקדת יותר בעצימות ופחות בנפח. הלחץ על הכתפיים מאוד הורגש והתחושה הכללית הייתה של תשישות, ושל "הייתי צריך לנוח היום ולגשת לאימון הזה מחר אחרי שינה טובה ויום התאוששות"...

שאלות הן:
1. מה הדבר הכי טוב שהייתי צריך לעשות? לנוח לחלוטין? לעשות את האימון שעשיתי? לעבור לאימון על קבוצת שרירים אחרת?
2. מה עושים כשהגיע למשל יום אימון חזה/יום אימון גב ומרגישים שעדיין החזה/גב תפוס? עושים בכל זאת כרגיל? עושים אימון חלש יותר?

מאז שעברתי למשקלים של 5-7 חזרות אני מרגיש שאני נתפס יותר חזק דווקא למרות שהורדתי נפח..

לעלות עצימות זה עניין למאמן שמבין בזה ובעל ניסיון בבנית עומס הדרגתי. אתה יכול להגיע קרוב מאוד לסף אימון יתר.

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן כבר כמה שנים, אני רגיל לעומסים ולרוב תמיד התאוששתי מהר, אך מאז החלפתי מסטים של 10-12 לטווחים של 4-7, אני מרגיש הרבה יותר תפוס. וזה אפילו שהורדתי את כמות הסטים.

באופן כללי, כשמרגישים חלשים באימון, או כשפתאום המשקל שאני רגיל לעשות בו x חזרות פתאום אני מצליח רק x-2 חזרות

אז ברור לי שאני לא במיטבי באותו אימון,
השאלה היא האם להמשיך ולעשות מה שאני יכול כמיטב יכולתי, או שמא, להוריד משקלים משמעותית ולהמשיך בחצי כוח?
אגב בחרתי באופציה השנייה

האם שקלת שימוש בקפה שחור/כדורי קפאין?

אותי אישית זה מעיף בימים שאני מרוסק (לא צורך כלל מלבד לפני אימון).

• פותח/ת השרשור
א. לא.
ב. אני לא מתכוון להשתמש בדברים האלה אבל בלי קשר, נראה לי שהעייפות הייתה עייפות של עומס והשרירים היו 'גמורים' אז קפאין כנראה לא היה עוזר יותר מדיי.

אז אתה מפספס את התוסף שיכול לתת לך פוש רציני. אני לא מדבר על שבירת PR אבל על קיום אימון בכלל שבלעדיו אתה כמו שכתבת לא מסוגל.

אני מתאמן כבר כמה שנים, אני רגיל לעומסים ולרוב תמיד התאוששתי מהר, אך מאז החלפתי מסטים של 10-12 לטווחים של 4-7, אני מרגיש הרבה יותר תפוס. וזה אפילו שהורדתי את כמות הסטים.

באופן כללי, כשמרגישים חלשים באימון, או כשפתאום המשקל שאני רגיל לעשות בו x חזרות פתאום אני מצליח רק x-2 חזרות

אז ברור לי שאני לא במיטבי באותו אימון,
השאלה היא האם להמשיך ולעשות מה שאני יכול כמיטב יכולתי, או שמא, להוריד משקלים משמעותית ולהמשיך בחצי כוח?
אגב בחרתי באופציה השנייה
הרבה יותר קל להתאושש מנפח גבוה ועוד של סיבים אדומים בעיקר, מאשר עבודה בעצימות גבוהה, בגלל שנכנס לעסק הרבה יותר אספקט נוירולוגי, שמתאושש לאט יותר משריר.
אל תשכח גם שאתה רגיל לעבוד בצורה מסויימת, והשינוי הזה הוא כמעט כמו להתחיל להתאמן מחדש בשביל הגוף שלך, צריך לעבוד חכם יחסית.
אתה צריך לעבוד בתור התחלה עם פחות נפח, אי אפשר להשאיר את אותו הנפח ולעלות בעצימות בלי לצפות שיהיה עומס על המערכת, זו העצה הכי טובה שיש לי לבינתיים, נראה מה יש לאנשים שמבינים יותר ממני להגיד

• פותח/ת השרשור
א. מבחינתי "קח כדור ואז תצליח" זה לא תשובה ובטח לא משהו טבעי לחלוטין
ב. אם השרירים גמורים בלי שאקח "עזרים" זה סימן שהגוף אומר לי משהו ואני צריך להתנהל בהתאם

א. אז תשתה את זה ככוס קפה ואני די בטוח שקפה שחור הרבה יותר טבעי מרוב הדברים שאתה מוסיף לאוכל שלך. התשובה לה אתה מצפה היא בוודאי בוא תוריד ווליום ותחזור אחורה.

ב. אם נמשיך בקו המחשבה שלך "להקשיב לגוף" צריך לסגור את רוב תחומי הספורט ובעיקר את הספורט האירובי/אנארובי שאם "נקשיב לגוף" ולמה שהוא מאותת, צריך לבטל את רוב האימונים ולהישאר בבית.

ואגב, לא מובן מדוע משהו טבעי לחלוטין שהוכח כמשפר ביצועים הוא בעיניך משהו שלילי???

למה הדבר דומה: לאדם שבחיטוב עקב עודף משקל ורעב והגוף מסמן לו לאכול לאחר שסיים את צריכת הקלוריות היומית שלו, האם עליו להקשיב לגוף?

עריכה: גם לצרוך כמויות אוכל וחלבון ( 1.8-2 למשקל הגוף) זה "לא טבעי" וחד משמעית משפר ביצועים.

גילוי נאות: בכללי אני בעד להקשיב לגוף ולכאב, לא צורך כלל קפה מלבד בימים מסוימים בהם אני שחוק לפני אימון וממש אין ברירה. מי שהולך ראש בקיר יצא שכרו בהפסדו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית