טיפים איך להתחזק ולגדול

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך
אם אנחנו כבר באווירה איטלקית ,הכנתי היום פיצה איטלקית...(פעם הבא ישים יותר גבינה)

מפלצת בורגר המעופפת!! ( פעם ראשונה ואחרונה שאני מכין דבר כזה, יצא בסדר)
img20110928152954.jpg

By amadey12 at 2011-09-28
img20110928151414.jpg

img20110928150918.jpg

קילו וחצי בקר טחון.
יצא טעים מאוד, את הבצק ואת הרוטב הכנתי לפני המתכון שפורסם בעמוד הקודם. ( מתכון לפיצה).

ועל הדרך אני מפרסם תמונות של הפיצה שהכנתי שבוע שעבר- גם היא לפי המתכון המדובר. ( יצא בול כמו בפיצרייה!)

Uploaded with ImageShack.us

(רק להדגיש- לא אכלתי את הפיצה ו הפיצה-בורגר לבד :hoel)

ניסיתי היום את המתכון של הפיצה מפה - ואני חייב להגיד שזה אחד הדברים הנדירים!
באמת שהייתי סקפטי בקשר למה שיצא בהתחלה אבל אחרי שטעמתי החלטתי שאני מוותר על דומינוס סופית.
תותח!

חח תודה, תודה.

המתכון:
לבצק:
חומרים:
- 2 כוסות קמח תופח\ 2 כוסות קמח רגיל עם כף שמרית או חצי כף שמרים יבשים.
- חצי כפית מלח.
- כוס מים פושרים.
- 2 כפות שמן זית.
אופן הכנה:
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את כל המצרכים.
לשים עד שהבצק גמיש, רך וחלק. אם הכנתם עם קמח רגיל ושמרים\שמרית להתפיח כרבע שעה.
לרוטב:
חומרים:
- 4-5 עבניות גדולות.
- כפית אבקת שום.
- כפית אורגנו.
- 2\1 כפית פלפל שחור.
- 2\1 כפית מלח.
- שמן זית.
- קורט סוכר.
אופן הכנה:
- חותכים את העגבניות לרבעים ושמים בסיר חם עם שמן זית ומכסים ל10 דקות- רבע שעה עד שהם רכות, רכות. כשהם רכות, מועכים אותן או טוחנים אותן בבלנד (הכי נוח בידני) ויוצא ממש רוטב\רסק עגבניות. שמים בקערה ומחכים שיתקרר קצת שיהיה פושר.
- מכניסים לקערה את כל החומרים ומערבבים. אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף טיפה מים.
לפיצה:
- לוקחים תבנית ושמים נייר אפייה.
- מרדדים את הבצק לצורה ועובי שרוצים (אני אוהב פיצה דקה כמו האיטלקים ויש חלק שאוהבים עבה כמו האמריקאים) ושמים על התבנית עם נייר האפייה.
- מוזגים על הרוטב על מרכז הפיצה עם כף ומתחילים לשטח כמעט על כל הפיצה אבל לא עד הסוף שיישארו שוליים.
על הרוטב שמים כל תוספת שרוצים:
- פרוסות של גבינת מוצרלה.
- כל סוג גבינה צהובה (גבינה צהובה 5\9%, פרמז'ן, קשקבל, צהובה רגילה וכו'.
- על הגבינה זיתים\ עגבניות\ פלפלים, טונה, בקיצור מה שרוצים.
אופים בחום של 200 מעלות עד שהבצק נאפה מלמטה (15-20 דקות).

ובתיאבון !:hoel

שמע אני חייב להגיד,בהתחלה חשבתי לא יצא משהו ,שטעמתי יצא פצצה תודה רבה גבר,זהו מוותרים על פיצה פצץ,מה צריך עם יש כזה פצץ בבית =]

האוכל באיטליה לא משהו, באמת ציפיתי ליותר. עדיף אפילו האוכל בסלובניה ( אני רציני). מנות דיי יקרות, לא גדולות והטעם סביר+ אבל בכלל לא משהו מיוחד.

שמע אני חייב להגיד,בהתחלה חשבתי לא יצא משהו ,שטעמתי יצא פצצה תודה רבה גבר,זהו מוותרים על פיצה פצץ,מה צריך עם יש כזה פצץ בבית =]

בכיף ! וזאת הייתה המטרה חח די להזמנת פיצות, יותר יקר ופחות טעים.

---------- התגובה התווספה ב 18:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:49 ----------

האוכל באיטליה לא משהו, באמת ציפיתי ליותר. עדיף אפילו האוכל בסלובניה ( אני רציני). מנות דיי יקרות, לא גדולות והטעם סביר+ אבל בכלל לא משהו מיוחד.

וואלה? הייתי בצפון איטליה לפני כמה שנים, האוכל הכי טעים שאכלתי בחיים שלי (ואכלתי הרבה אוכל חח) ומחיר רגיל כזה.. לא יקר לא זול.. מוזר..

גם אני הייתי באיטליה- וורונה,וונציה וכו'.. אני בן אדם של פסטות עם שמנת והאוכל היה מדהים לדעתי..
הפיצות היו עצומות עם פפרוני מעולה ועם טעם של פיצה אמיתית..
גם מחירים לא יקרים וגם אוכל טעים. כנראה נפלת על מקומות גרועים.

CARROTS ARE FOR UGLY PEOPLE !

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Tyler הזה קורע LOL

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ניסיתי היום את המתכון של הפיצה מפה - ואני חייב להגיד שזה אחד הדברים הנדירים!
באמת שהייתי סקפטי בקשר למה שיצא בהתחלה אבל אחרי שטעמתי החלטתי שאני מוותר על דומינוס סופית.
תותח!

סליחה על הדיליי, לא ראיתי את התגובה, תודה רבה ! :hoel

הכנתי היום פנקייקס מצויינים, עם שיבולת שועל (בלי קמח בכלל), בלי שמן כמעט (חוץ מבטיגון), ובלי סוכר.
ייצא מצויין, יותר טעים מרגילים או אפילו אהבתי יותר את הקטע של הקוואקר כי הוא נותן קצת קיספיות כזאת בפנים (מה שקמח לבן לא עושה).
ערכים למנה גדולה (גודל צלחת בערך):
קלוריות: 250.
פחמימות: 23 גרם פחמימות איכותיות.
שומן: 10 גרם (כולל הטיגון).
חלבון: 15.

*אופציונאלי- להוסיף סקופ חלבון ואז הערכים משתנים לבערך 25 גרם פחמימה, 40 גרם חלבון ו350 קלוריות.

למתכון:
מצרכים:
- חצי כוס קוואקר.
- ביצה אחת.
- שליש חבילה אבקת אפייה.
- שליש כפית תמצית וניל.
- אני שמתי רבע כפית סכרין, אבל אפשר לשים כל ממתיק אחר וכמות אחרת- העדפה אישית אם אוהבים יותר מתוק\פחות וכו'.

אופן הכנה:
טוחנים את הקוואקר כדקה במג'ימיקס.
שמים אותו בקערה, מוסיפים את האבקת אפייה ומערבבים.
מוסיפים את כל החומרים וטורפפים עד לבלילה סמיכה ואחידה.
מחממים מחבת עם טיפה שמן\חמאה (כפית- חצי) או ספריי שמן לטיגון (ככה אפשר לשלוט יותר טוב בכמות).
יוצקים את הבלילה למחבת- הופכים כאשר יש מלמעלה בועות קטנות מתפצפצות.

בתיאבון! :hoel

KFC זה תת רמה.

אני חושב שיש בקניון רחובות ובקניון הזהב. לא?
בכל מקרה זה אוכל יקר ולא שווה (בארץ)

אני חושב שיש בקניון רחובות ובקניון הזהב. לא?
בכל מקרה זה אוכל יקר ולא שווה (בארץ)
אין גבר... ממש ממזמן אין בזהב, ברחובות אני לא יודע מתי אבל אני יודע שסגרו (אפילו את הסניף של אילת סגרו) בתכלס הם יצאו מפגרים , הם מוכרים את זה פה כאילו זה איזה מסעדת גורמה.
אגב,
כן אתה צודק זה יקר בארץ אבל גם יחסית לג'אנק פוד במדינות אחרות זהגם יחסית יותר יקר מהשאר, לא?
לפחות זה מה שהיה בלונדון ..
אחחח הפופקורן צ'יקן והכנפיים חריפות... כ"כ טעים חח

בלונדון הכל יקר יחסית לשאר העולם. אבל בארהב דווקא המחירים היו דיי סבירים. אם היינו הולכים לסניף משותף של A&W וKFC לי ולחברה שלי היה יוצא פחות או יותר אותו מחיר. ואני הייתי קונה A&W.

Back
למעלה תחתית