הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מקבילים או לחיצת חזה באחיזה צרה

The Asaf

משתמש מתחיל
286
27
נק' מוניטין:
33
286
27
אז חיפשתי תרגיל ליד אחורית בתכנית AB שאני עושה וראיתי ששניהם מעולים.
מה לדעתכם עדיף? מקבילים (עם משקל) או לחיצת חזה באחיזה צרה?

מקבילים, זאת מפני שיש לו יתרונות רבים נוספים מלבד אימון יד אחורית כמו טווח בכתפיים, מערב שרירים נוספים ועוד.
כאשר תגיע מצב של כשל בבנץ בגלל נעילה חלשה תוכל להוסיף באימון התאוששות את הלחיצה הצרה.

בחיים לא אבין איך אנשים מתכננים מקבילים כתרגיל ליד אחורית, אבל הוא עדיף לדעתי. אם כי אני מפציר בך לנסות את שניהם ולראות באיזה אתה מרגיש נוח יותר וחזק יותר.

• פותח/ת השרשור
מקבילים, זאת מפני שיש לו יתרונות רבים נוספים מלבד אימון יד אחורית כמו טווח בכתפיים, מערב שרירים נוספים ועוד.
כאשר תגיע מצב של כשל בבנץ בגלל נעילה חלשה תוכל להוסיף באימון התאוששות את הלחיצה הצרה.
תודה 😃
בחיים לא אבין איך אנשים מתכננים מקבילים כתרגיל ליד אחורית, אבל הוא עדיף לדעתי. אם כי אני מפציר בך לנסות את שניהם ולראות באיזה אתה מרגיש נוח יותר וחזק יותר.
מה זאת אומרת?

מה זאת אומרת?
לפי דעתי הוא מתכוון שבגלל אופיו של התרגיל קשה מאוד להגיע להתשה של היד האחורית. יש לו את היתרונות שלו אבל אם נגיד אתה ברמה גבוהה יחסית ונמצא בפיגור ביד האחורית אז התרגיל שתבחר לא יהיה מקבילים אלא יותר מבודד

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי הוא מתכוון שבגלל אופיו של התרגיל קשה מאוד להגיע להתשה של היד האחורית. יש לו את היתרונות שלו אבל אם נגיד אתה ברמה גבוהה יחסית ונמצא בפיגור ביד האחורית אז התרגיל שתבחר לא יהיה מקבילים אלא יותר מבודד
נראה לי שכן, אני אחרי SS אז הרמה בידים היא די נמוכה ביחס לגוף.
עדיף לשנות לאחד אחר? אולי עדיף פשיטה עם פולי?

לאו דווקא בגלל מורכבות התרגיל, אלא משום שהוא תרגיל לחיצה שבו המניע העיקרי יהיה החזה. זה צריך להיות מתוכנן כתרגיל לשרירי החזה, אם מתכננים אימון סביב קבוצות שרירים.
@Asaf1410 הייתי בודק קודם כל כמה נפח מוקדש ללחיצות וכמה נפח מוקדש למשיכות. אם יש לך כבר בתכנית, למשל, בנץ' פרס, אוברהד פרס ועוד סוג של לחיצה, אולי לא כדאי להוסיף מקבילים/לחיצה צרה, אלא באמת פשיטת מרפק בפולי או לחיצה צרפתית (שהיא לא באמת לחיצה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית