הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כושר ותזונה בזמן מסה

• פותח/ת השרשור RomSade
  • פורסם בתאריך

RomSade

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
היי חברים,
חייב להתייעץ לגבי משהו. הייתי כל חיי מלא, בשנה האחרונה בכוחות עצמי הצלחתי לרדת במשקל ועכשיו אני נחשב רזה, והרבה גם אומרים רזה מדי. גובה 178 משקל 61, לפי המראה אני באמת רזה מדי וזה מציק לי, אז החלטתי ללכת ליעוץ מקצועי כדי לעלות מסת שריר. הלכתי למישהו שאני מעדיף לא להגיד את שמו, מישהו מאוד רציני, עם המון מתאמנים תחתיו והמון הצלחות גם. שילמתי לא מעט כסף. עברו חודשיים מאז ואני לא רואה עלייה במסה. הוא בנה לי תפריט מסה נקייה, המון פחמימות וחלבונים. עמדתי בתפריט במדויק. בנוסף, 3 אימוני כח בשבוע (זו המגבלה שלי משום שאני עובד ולומד ויותר מזה זה בעייתי עבורי) הכוללים 6 תרגילים בלבד, אחד לכל שריר חשוב בעיקרון.

לאחר חודשיים בתכנית הזו אני לא רואה עליה במסה, זה מפריע לי מאוד כי רציתי להיות מוכן לקיץ בקטע הזה במיוחד שאני שמח שזה הקיץ הראשון שלי לא בתור מישהו מלא.

יש לכם הצעות או רעיונות? אני מאוד מיואש מהמצב שלי כרגע... או שיכול להיות שאני סתם מגזים ואי אפשר לראות תוצאות של מסה אחרי חודשיים? למרות שראיתי כאלו שכן...

תודה מראש חברים!

היי,

אחת לכמה זמן אתה נשקל?
וכמה עלית במשקל הגוף?

יכול לרשום את תוכנית האימונים?
את תפריט התזונה? (אפילו ברמת הערכים הסופיים)

להגיד את שמו, מישהו מאוד רציני, עם המון מתאמנים תחתיו והמון הצלחות גם.
יש המון מאמנים\"יועצי תזונה" שנראים לבחור הממוצע כתותחי על, ורק כאשר אנשים בעלי עין מקצועית יבחנו אותם יבינו שהם שרלטנים.
ויש הרבה יותר שרלטנים בתחום מאשר אנשים שבאמת מקצועיים, הרבה יותר אנשים שיודעים למכור את עצמם הרבה יוצר טוב מאשר אשכרה לבנות תפריט.
תפריט מסה נקייה, המון פחמימות וחלבונים.
צרף את התפריט בבקשה, וגם תכנית אימונים אם יש.
אין סיבה לפחד משומן בתפריט. הוא הכרחי לעלייה וגם לבריאות שלך
מסה אחרי חודשיים
חודשיים זה באמת לא הרבה זמן, בטח במסה "נקייה" שהיא בעצם מסה עם פלוס קלורי קטן יותר.
הרבה גם אומרים רזה מדי.
שיאמרו, שים זין. כל צורה שלא תיראה יגידו לך משהו - רזה\שמן\שרירי מדי, תמיד.

• פותח/ת השרשור
אני לא נשקל באופן קבוע, וכשאני כן, לא ראיתי עלייה במשקל בכלל...

תכנית האימון היא 4 סטים 20 חזרות:
1. לחיצת חזה עם משקולות בשיפוע
2. חצירה עם משקולות
3. כפיפת משקולות בעמידה
4. פשיטת מרפק משקולות בשכיבה
5. הנפת כתפיים לצדדים עם משקולות
6. סקוואט

לגבי התפריט הוא לא רשם לי את הערכים אבלמדובר ב5 ארוחות :
http://i68.tinypic.com/p972v.jpg
אני רגיש ללקטוז אגב, לכן אין מוצרי חלב

טנקס

נשמע נורא. גם בסקוואט???
הטווח בעקרון לתרגילים מורכבים [סקוואט, דדליפט, לחיצת כתפיים וחזה] למתאמן מתחיל הוא 5 +- חזרות כדי שתוכל ללמוד את הטכניקה טוב [אתה כבר תהיה עייף בחזרה ה-15 אם אתה מבין את הרעיון, והעייפות תפגע בטכניקה], וגם כדי שתוכל לבנות כוח ולעלות משקל כל אימון\כל שני אימונים [הרבה יותר קשה עם 20 חזרות].
בתרגילים של נפח משלים [מבודדי שרירים כמו יד קדמית, תאומים וכד'] זה יהיה יותר לכיוון ה+. נגיד אני עובד 8-15 בערך. אבל 20 לכל התרגילים זו הגזמה פראית. כמו שנאמר בפורום זו לא תכנית כי אין בה תכנון או מחשבה, זו היא "רשימת מכולת".
לגבי התפריט הוא לא רשם לי את הערכים
יודע למה? אני בספק אם הוא טרח לבדוק בעצמו.
אז תכתוב את כל מה שאתה אוכל ביום אחד לפי ארוחות. פרט גרם חלבון, פחמימה ושומן פר יום, פלוס סך קלוריות ביום.
ב5 ארוחות ביום שבכולן 100 גרם חלבון מלבד הראשונה
100 גרם חלבון פר ארוחה?? או 100 גרם חלבון סה"כ ביום?

אם פר יום: זה בסדר, קצת נמוך אבל בטווח תקין.

אם פר ארוחה אז: יוצא לך לפחות 400 גרם חלבון ביום. זו רשלנות, חוסר אחריות פושעת.
אתה לא צריך יותר מ140 גרם חלבון פר יום בהתבסס על המשקל הנוכחי שלך, וגם זה הטווח העליון ממש. עודף חלבון קיצוני עלול לפגוע לך בכליות, עד כמה שאני זוכר.

*עריכה: התברר שהחישוב לא נכון

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני בהלם על הדברים שאתה אומר... כן אני אוכל המון חלבון והמון פחמימה, ערכתי את ההודעה ושמתי קישור לתפריט שלי. אשמח אם תוכל להסתכל על זה...

אני לא נשקל באופן קבוע, וכשאני כן, לא ראיתי עלייה במשקל בכלל...
נסה להישקל באופן קבוע ביום קבוע בשבוע בבוקר לאחר השירותים כדי לראות את ההתקדמות

1. לחיצת חזה עם משקולות בשיפוע
2. חצירה עם משקולות
3. כפיפת משקולות בעמידה
4. פשיטת מרפק משקולות בשכיבה
5. הנפת כתפיים לצדדים עם משקולות
6. סקוואט
גם בסקוואט 20 חזרות?
נשמע כמו מה שנאמר מעלי..
יש המון מאמנים\"יועצי תזונה" שנראים לבחור הממוצע כתותחי על, ורק כאשר אנשים בעלי עין מקצועית יבחנו אותם יבינו שהם שרלטנים.
ויש הרבה יותר שרלטנים בתחום מאשר אנשים שבאמת מקצועיים, הרבה יותר אנשים שיודעים למכור את עצמם הרבה יוצר טוב מאשר אשכרה לבנות תפריט

אבלמדובר ב5 ארוחות
התפריט נראה רע, לא בהכרח בגלל המוצרים או הערכים אלא בגלל חוסר היכולת להתאים את עצמו.
מה יקרה כשתהיה בחו"ל? במלון? סתם ביציאה עם חברים? תיקח משקל?

ממליץ לך לקרוא את המאמר הזה בנושא דומה:

תזונה ותוספים - עושים דיאטה בלי לחם? תחשבו שוב...

מדובר כאן על הכישלון של דיאטות למינהן - במקרה זה בגלל המנעות ממזון מסויים, אך המצב דומה.

לגבי הערכים שלך, קח את כל התפריט ותכניס אותו למחשבון תזונה ותרשום כאן את הערכים הסופיים, ככה נהיה חכמים יותר

כמה דברים:
חבר, התבלבלת בין חלבון לחזה עוף או בשר, הם לא חלבון נטו. פר 100 גרם של חזה עוף יש רק 30 גר' חלבון. סבבה? אתה פחות או יותר תקין.
בקשר לקלוריות אני לא אשב ואחשב לך כרגע, כי אין לי זמן. אני לא רוצה להגיד לך שהתפריט תקין אך הוא לא גרוע כמו שחשבתי. עריכה: עכשיו גם התמונה לא עובדת אז בכלל, תעלה את התמונה לפורום ולא דרך קישור חיצוני [לחץ על הוסף קובץ, נמצא למטה].

תכנית האימונים עדיין פח.

ממליץ לך בעקבות העבר שלך כבחור "מלא", ללכת לייעוץ מקצועי באמת. כלומר דיאטן קליני, מישהו שאשכרה עשה תואר ולמד את הנושא 3 שנים. מישהו שמוכר כאחד כזה ולא כ"יועץ תזונה" או באדיבילדר מפגר.
הייעוץ האישי של האתר או כל דיאטן קליני\ספורט ייספק לך מענה ראוי בכל הנוגע לכך.

ואל תהיה מתוסכל מכך שנפלת לבחור לא מקצועי, זה קורה להמון אנשים, והיי, לפחות לא השמנת...
להבא, כדי היות בטוח במקצועיות של המומחה [או "המומחה"] שאתה משלם לו, כדאי שתצבור ידע על תזונה ואימונים באופן עצמאי. פורטל קילוגרם יכול לספק לך מאמרים טובים בכמות רבה, בתור התחלה.

בהצלחה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לגבי הערכים שלך, קח את כל התפריט ותכניס אותו למחשבון תזונה ותרשום כאן את הערכים הסופיים, ככה נהיה חכמים יותר

הכנסתי ל FOOD DICTIONARY
אנרגיה (קלוריות) 1073
חלבונים (גרם) 98.81
פחמימות (גרם) 133.335
מתוכן סוכרים (גרם) 0
שומנים (גרם) 14.31
מתוכם שומן רווי (גרם) 2.69
מתוכם שומן טראנס (גרם) 0.05

חייב לציין שאני מרגיש שאני אוכל המון! ולא קל לי עם זה בכלל

ממליץ לך בעקבות העבר שלך כבחור "מלא", ללכת לייעוץ מקצועי באמת.

אני מאוד אשמח להמלצה למישהו שיוכל לבנות לי תפריט ותכנית אימון מקצועית. כרגע, אני באמת בתכנית של באדי בילדר.
עצוב לי האמת שהשקעתי על זה חודשיים מהחיים בלי תוצאות :/

תפריט:

קבצים מצורפים

• unnamed (6).jpg
    unnamed (6).jpg
    KB 101.1 · צפיות: 147
אוקיי. חישבתי את הערכים.
פחות או יותר:
ליום אחד יוצא 1800 קל' בערך וזה כשאני מפרגן בכמויות כלפי מעלה עם הירקות.
חלבון יש מספיק ודי - 150 גרם.
פחמימה 200 גרם.
שומן: 52 גרם.
יש שיגידו שהתפריט דל מדי בקלוריות, דל מדי בשומן, לא גמיש מספיק, קצת יותר מדי חלבון וכד'...
זה כן מדליק נורות אדומות, אבל, אני לא יודע מה הרעיון המנחה מאחוריו. כלומר יש מצב שהוא יעלה לך את זה עוד שבוע כי הוא רוצה לעשות את השינוי הדרגתי, או כי היית רגיל לאכול מעט [האם באמת היית?] והוא לא רוצה להוסיף מלא קל' בבת אחת [סתם זורק רעיונות], יש מצב שהוא סתם לא יודע מה הוא עושה, יש מצב שהוא מפחד שתשמין שוב ולכן מחפש למצוא כמה בדיוק נכון עבורך. הדיון על התפריט יהיה עקר ולכן אדבוק בהמלצתי למצוא לך מישהו מוסמך.
שמעתי כמה המלצות על דיאטנים, ואם תרצה אשלח בפרטי. אך הכי הרבה המלצות שמעתי על הייעוץ האישי בפורום. מוצא לנכון לציין שאין לי ניסיון אישי עם אף אחד מהם.
בקשר לתכנית האימונים - תחליף.

אני מבין שאתה לא ממהר לשפוך כסף סתם על עוד ייעוץ שתכלס אתה לא מכיר, אז לפני כן גש לבחור שלך ושאל אותו את השאלות הקשות: למה אין יותר שומן? למה 1800 קל' זה מספיק לדעתך? למה אתה חושב שתכנית האימונים שלך יעילה? למה אני לא עולה במשקל? מה היא ההכשרה שלך? האם אתה מוכר כדיאטן קליני ע"י משרד הבריאות? האם אתה רשאי לכתוב תפריטים בכלל? אם הוא מתחיל לגמגם תסיק את המסקנות שלך.

*עריכה:
חייב לציין שאני מרגיש שאני אוכל המון! ולא קל לי עם זה בכלל
זה לא טוב. כנראה לפני כן אכלת ממש מעט.
עוד אחד מהדברים שכדאי לציין מראש להבא.

נערך לאחרונה:
הכנסתי ל FOOD DICTIONARY
אנרגיה (קלוריות) 1073
חלבונים (גרם) 98.81
פחמימות (גרם) 133.335
מתוכן סוכרים (גרם) 0
שומנים (גרם) 14.31
מתוכם שומן רווי (גרם) 2.69
מתוכם שומן טראנס (גרם) 0.05
אם לא טעית בהכנסת הנתונים אז זה תפריט חיטוב, של בחורה ששוקלת 50 קילו מה שמסביר מאוד מהר שני דברים:
א) בגלל זה אתה לא עולה, מפתיע שאתה לא יורד המון
ב) הבחור שבנה את התפריט לא מבין שום דבר בבניית תפריטי תזונה, וכמו שכתבת על התוכנית, גם בזה הוא לא מבין

אני מאוד אשמח להמלצה למישהו שיוכל לבנות לי תפריט ותכנית אימון מקצועית
אני ממליץ מאוד על הייעוץ כאן באתר (בתור לקוח בו גם כן עם עבר דומה לשלך)
אני לא מכיר מקומות טובים אחרים כי לא ניסיתי יכול להיות שימליצו

עצוב לי האמת שהשקעתי על זה חודשיים מהחיים בלי תוצאות
אין מה להיות עצוב או להתבאס מהדברים האלו, לומדים המון בתהליכים האלה וזה חלק מזה. הדרך שאתה נכנס אליה ארוכה מאוד ורוויה אכזבות והצלחות

ראיתי עכשיו את החישוב החדש, במידה ואלה הערכים זה סביר לחלוטין. אך דובק במה שאמרתי לגבי חוסר הגמישות של התפריט. זה מצב לא טוב. אתה צריך להכיכ את החלופות לכל דבר ולא למדוד דברים במשקל

Back
למעלה תחתית