הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון שרירי הבטן בזמן מסה, מיותר?

aesthetic

משתמש מתחיל
127
2
נק' מוניטין:
-1
127
2
טוב, יש מלא חילוקי דעות לגבי אימון בטן בזמן מסה.

יש את הצד שאומר שאין טעם להתאמן על בטן נקודתית בזמן מסה ושתרגילים מורכבים זה מספיק.

ויש תצד השני שאומר לא להפקיר את שרירי הבטן בזמן מסה ולעשות תרגילים נקודתיים לבטן מעבר לתרגלים המורכבים כי זה שריר לכל דבר.

אשמח להסבר מפורט איזה צד צודק, אני כבר בתסביכים על הדבר הזה.

יש מקום לתרגילי בטן במידה ובטעם טוב ולא בהגזמה

אתה יכול למצוא לשני הצדדים נימוקים הגיוניים
בסופו של דבר זה אינדיבידואלי
לא רואה פגם בלחזק את הבטן עם התרגילים הנכונים (ולא כאלו שפוגעים בך יותר מאשר עוזרים) במידה הנכונה
אבל לשאלתך אין פה נכון לא נכון מוחלט

בשלב מתחיל אין כנראה שום צורך בתרגילי בטן חוץ מעבודה עם תרגילים מורכבים בטכניקה טובה.
הבעיה היא שהרבה אנשים לא עובדים בטכניקה נכונה ומשתמשים רק בגב כתמיכה למשקל והבטן לא עובדת מספיק, ככה שאני חושב שגם מתחילים יכולים להרוויח מתרגילים סטטיים לבטן, כאלה שילמדו אותם לתמוך בטורסו בעזרת הבטן, תרגילים כמו פלאנק עם משקל וגלגל בטן.
לגבי מתקדמים יש כבר יותר צורך בלדעת לעבוד על נקודות חלשות, ולפעמים יהיה צורך לעבוד על הבטן ולפעמים לא

• פותח/ת השרשור
עדיין לא ק
אתה יכול למצוא לשני הצדדים נימוקים הגיוניים
בסופו של דבר זה אינדיבידואלי
לא רואה פגם בלחזק את הבטן עם התרגילים הנכונים (ולא כאלו שפוגעים בך יותר מאשר עוזרים) במידה הנכונה
אבל לשאלתך אין פה נכון לא נכון מוחלט

חחח אז מה לעשות

אני אישית ראיתי אחלה תוצאות מביצוע כפיפות בטן רגילות,מבחינת התחזקות הכוונה. כמובן שאפשר לבצע תרגילים אחרים בשבילי אבל זה היה מטעם נוחות.
אני לא חושב שיזיק כלל לעשות 3x15-25 פעמיים-שלוש בשבוע.

• פותח/ת השרשור
אני אישית ראיתי אחלה תוצאות מביצוע כפיפות בטן רגילות,מבחינת התחזקות הכוונה. כמובן שאפשר לבצע תרגילים אחרים בשבילי אבל זה היה מטעם נוחות.
אני לא חושב שיזיק כלל לעשות 3x15-25 פעמיים-שלוש בשבוע.

ולהמשיך לאמן תבטן קשה כמו בחיטוב? יכול לפגוע?
פשוט אני מת על תרגילי בטן תאמת.

השאלה אם זה יכול לפגוע איכשהו בזמן מסה מבחינת עליה במשקל או גדילת השריר באזור אנערף.

ולהמשיך לאמן תבטן קשה כמו בחיטוב? יכול לפגוע?
פשוט אני מת על תרגילי בטן תאמת.

השאלה אם זה יכול לפגוע איכשהו בזמן מסה מבחינת עליה במשקל או גדילת השריר באזור אנערף.
3 פעמים בשבוע זה די והותר.
אתה יכול לבצע איזה שלושה תרגילים לבטן אבל אין צורך להעמיס מדי.
אם אתה מבצע דדליפט או סקוואט זה יכול קצת לפגוע בביצועים כי גם שרירי הליבה של הבטן עובדים בתרגילים הללו. אבל לא משהו קריטי מדי.

תלוי מה אופן התכנית אימונים שלך, אם אתה עובד AB ביום שאתה עובד על רגליים וגב אל תעבוד בטן אין טעם לפי דעתי כי הם עובדים גם ככה חזק. ביום A תעבוד בטן זה נשמע לי הכי הגיוני. 3 פעמים בשבוע ואתה על הגל

• פותח/ת השרשור
3 פעמים בשבוע זה די והותר.
אתה יכול לבצע איזה שלושה תרגילים לבטן אבל אין צורך להעמיס מדי.
אם אתה מבצע דדליפט או סקוואט זה יכול קצת לפגוע בביצועים כי גם שרירי הליבה של הבטן עובדים בתרגילים הללו. אבל לא משהו קריטי מדי.

אז מה משתנה בחיטוב? אני עדיין עושה דדלפיט וסקוואט בחיטוב ועושה הרבה בטן. איך שם זה לא מפריע?

אז מה משתנה בחיטוב? אני עדיין עושה דדלפיט וסקוואט בחיטוב ועושה הרבה בטן. איך שם זה לא מפריע?
בחיטוב אתה רק משמר על מסת השריר הקיימת אין סיבה להעמיס על הבטן..
זו החלטה שלך אם לעשות הרבה או לא אנחנו רק מייעצים.

Back
למעלה תחתית