הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון חוויות מהתחרות האחרונה בGPC (דדליפט 225/בנץ' 135)

Yefim Rubin

משתמש מתחיל
151
231
נק' מוניטין:
2,592
151
231
בחזה שחזרתי את אותה תוצאה מהפעם הקודמת, אך להבדיל מאז, ה135 ק"ג עלו בקלות גדולה יותר והשופט החזיק אותי יותר זמן בתחתית. בכניסה האחרונה עם 137.5 ק"ג פקששתי ולא הייתי יציב מספיק בסט אפ. ההתרגשות עשתה את שלה ומיהרתי להתחיל, במקום לדאוג למקם את עצמי כראוי. המשקל הרגיש טוב בידיים וירד לחזה בהמון שליטה, בלחיצה הרגשתי שלא מיקמתי את הרגליים טוב ולא היה לי ממה לדחוף את עצמי אל הספסל והמוט נתקע באמצע הלחיצה.

בחימום לדדליפט הרגשתי שאני עומד למות...

170 ק"ג בדדליפט בקושי התנתקו מהרצפה והגב התעגל כמו חתולה. לא הבנתי מה קורה, נחתי רבע שעה וניגשתי לחימום אחרון עם 200. גירדתי במאמץ מטורף את החזרה הזאת ואיבדתי בטחון לגמרי. הייתי משוכנע שנשרפתי ואין מצב שארים אפילו ק"ג אחד יותר מזה.

בניתי על 220 ק"ג לכניסה הראשונה אבל במצב הנוכחי אפשר היה לשכוח מזה, אז נגשתי למזכירות וביקשתי שיורידו ל210.

בכניסה הראשונה נתקעתי בתחתית, לפני שניסיתי להרים את המוט ופשוט לקחתי את הזמן. אזרתי כל טיפת נחישות, אגרסיה ורגש שיש בי ו... המוט טס כ"כ חזק למעלה שכמעט נפלתי איתו ביחד! GOOD LIFT!!!

בכניסה השניה, עם 220 ק"ג קרה בדיוק אותו דבר ואפילו כמעט נפלתי קדימה מעבר למוט אחרי שהורדתי אותו... בכל מקרה, כדי לא ליפול, הייתי מוכרח לעבור עם הרגליים מעל המוט (למי שלא בקיא: אסור! בשום פנים ואופן! זה לא "חוק" אלא אקט של כבוד שמראה התייחסות נאותה לענף, לאימונים, ולסובבים אותך).

בכניסה השלישית, חוויתי סוג של ירידת מתח כתוצאה מהסטרס והמאמץ ה"מיותרים" (רק בדיעבד אמנם, אבל זה חלק מהמשחק) שהשקעתי. אז בחרתי לסיים עם 225 "בטוחים" יותר ולא גבוה מכך. לא נורא, תמיד יש פעם הבאה!

• פותח/ת השרשור
יכלת עם קצת מאמץ לרדת נוזלים ולהתחרות בעד 82.5 לא?
ברור. בדצמבר חתכתי ל80 ק"ג. המטרה העיקרית היא דצמבר (250 דדליפט/150 בנץ/200 סקוואט), אני עמוס בצורה מטורפת בתקופה האחרונה ולא רציתי להוסיף עוד סטרס של דיאטה.

• פותח/ת השרשור
@Yefim Rubin
תוצאות יפות!

לפי התמונות ראיתי שהרבה מושכים בסומו, זה טרנד באיגוד?
תודה. ממש לא חושב שזה "טרנד באיגוד" . גם אני שמתי לזה לב. הרבה רוסים אוהבים סומו (קח את בלקין כחתיכת דוגמא לעניין). יש גם הרבה מודעות ופתיחות לשונות בין הספורטאים. מתחרים בוריאציה שמאפשרת לך אישית ביצוע טוב יותר. יש לפחות 2 מהטובים ביותר באיגוד שחוו פציעות בגב בעבר והקונבציונלי לא עושה להם טוב.
על מ.ג 80? התרשמתי.
רגע עוד אין ממה:) נדבר בדצמבר.
תודה זיו.

תוצאות יפות יפים!
שמח שמנהל הפורום מתחרה פעיל...

לגבי החיתוך לא חושב שיש טעם תכל׳ס, לא יודע כמה 82/90 ישפיע על התחרותיות וכמות המתחרים בפוש פול. עדיף לבוא כמו שאתה. מנסיון רע של חיתוכים מיותרים.

לגבי סומו, אני חושב שזה עניין של נסיון. סומו הרבה יותר קשה טכנית ותנועתית (לבצע כמו שצריך) והחברה של GPC יחסית מנוסית ומרימים הרבה זמן.

למרות שבלי להזכיר שמות ראיתי מתחרה שמתאמנת תחת מאמן די מוכר משם ומושכת את הסומו הכי גרוע טכני שראיתי לאחרונה.

• פותח/ת השרשור
תוצאות יפות יפים!
שמח שמנהל הפורום מתחרה פעיל...

לגבי החיתוך לא חושב שיש טעם תכל׳ס, לא יודע כמה 82/90 ישפיע על התחרותיות וכמות המתחרים בפוש פול. עדיף לבוא כמו שאתה. מנסיון רע של חיתוכים מיותרים.

לגבי סומו, אני חושב שזה עניין של נסיון. סומו הרבה יותר קשה טכנית ותנועתית (לבצע כמו שצריך) והחברה של GPC יחסית מנוסית ומרימים הרבה זמן.

למרות שבלי להזכיר שמות ראיתי מתחרה שמתאמנת תחת מאמן די מוכר משם ומושכת את הסומו הכי גרוע טכני שראיתי לאחרונה.
כבר חתכתי פעמיים משקל לתחרויות בלי לאבד טיפת כוח. כשעושים דברים נכון, זה לא כרוך בבעיות מיוחדות.

אגיד לך יותר מזה: יש 2 בנות שמתאימות למה שאמרת,אבל... אחת מתאמנת אצל בודיבילדר במרכז והשנייה תחת מאמן מאיגוד אחר...

הלוואי...😃 הבחור השראה. נב הוא בן 82.
אכן השראה ובאמת שרק ניזכה אנחנו בגילאים האלה לעסוק בספורט תחרותי, אבל, ויש אבל, לדעתי פשוט לא הוגן או לא נכון שמתחרה עם טוטאל של 360 (ארנסט) ימוקם באבסולוט לפני מתחרה עם טוטאל 660 (אמיר הקרנף הלבן), על אף גילו ומשקלו. אגב, גם אם אמיר היה משיג טוטאל גבוה בהרבה ממה שהשיג, הוא עדין לא היה מסיים ראשון במסטרס, הטוטאל של ארנסט לאחר השימוש בנוסחה הוא 1007(!!!).
רק לשם הבהרה נוספת, ההישג של ארנסט, גריגורי ושכמותם הוא ללא ספק מרשים מאוד, אני רק חושב שצריך להיות איזשהו גבול מסויים לשימוש בנוסחאות כשמדובר באנשים בגילאים באלה.

בחזה שחזרתי את אותה תוצאה מהפעם הקודמת, אך להבדיל מאז, ה135 ק"ג עלו בקלות גדולה יותר והשופט החזיק אותי יותר זמן בתחתית. בכניסה האחרונה עם 137.5 ק"ג פקששתי ולא הייתי יציב מספיק בסט אפ. ההתרגשות עשתה את שלה ומיהרתי להתחיל, במקום לדאוג למקם את עצמי כראוי. המשקל הרגיש טוב בידיים וירד לחזה בהמון שליטה, בלחיצה הרגשתי שלא מיקמתי את הרגליים טוב ולא היה לי ממה לדחוף את עצמי אל הספסל והמוט נתקע באמצע הלחיצה.

בחימום לדדליפט הרגשתי שאני עומד למות...

170 ק"ג בדדליפט בקושי התנתקו מהרצפה והגב התעגל כמו חתולה. לא הבנתי מה קורה, נחתי רבע שעה וניגשתי לחימום אחרון עם 200. גירדתי במאמץ מטורף את החזרה הזאת ואיבדתי בטחון לגמרי. הייתי משוכנע שנשרפתי ואין מצב שארים אפילו ק"ג אחד יותר מזה.

בניתי על 220 ק"ג לכניסה הראשונה אבל במצב הנוכחי אפשר היה לשכוח מזה, אז נגשתי למזכירות וביקשתי שיורידו ל210.

בכניסה הראשונה נתקעתי בתחתית, לפני שניסיתי להרים את המוט ופשוט לקחתי את הזמן. אזרתי כל טיפת נחישות, אגרסיה ורגש שיש בי ו... המוט טס כ"כ חזק למעלה שכמעט נפלתי איתו ביחד! GOOD LIFT!!!

בכניסה השניה, עם 220 ק"ג קרה בדיוק אותו דבר ואפילו כמעט נפלתי קדימה מעבר למוט אחרי שהורדתי אותו... בכל מקרה, כדי לא ליפול, הייתי מוכרח לעבור עם הרגליים מעל המוט (למי שלא בקיא: אסור! בשום פנים ואופן! זה לא "חוק" אלא אקט של כבוד שמראה התייחסות נאותה לענף, לאימונים, ולסובבים אותך).

בכניסה השלישית, חוויתי סוג של ירידת מתח כתוצאה מהסטרס והמאמץ ה"מיותרים" (רק בדיעבד אמנם, אבל זה חלק מהמשחק) שהשקעתי. אז בחרתי לסיים עם 225 "בטוחים" יותר ולא גבוה מכך. לא נורא, תמיד יש פעם הבאה!

כל הכבוד, הישגים יפים מאוד!

חלאס עם החיטוב מורן, תתחיל פליאו, זה ישאיר אותך על ניטרלי איזה תקופה, רק תזהר זה מדבק 😁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית