הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אכילה פרועה

• פותח/ת השרשור RoyF
  • פורסם בתאריך

RoyF

משתמש מתחיל
245
8
נק' מוניטין:
11
245
8
רוצה לשתף אותכם בבעיה שלי יש לי ימים שאני פשוט ״לא שולט״ בעצמי ואוכל בכמות משוגעת כמו למשל עכשיו 2 קופסאות של ערגליות מה הסיבה לרצון וחשק למתוק הזה?
מיותר לציין שאני לא שמן אבל הצבתי מטרה וכבר הייתי קרוב אלייה וכל פעם זה מתפקשש בגלל אכילה שטותית דומה לזאת..

רוצה לשתף אותכם בבעיה שלי יש לי ימים שאני פשוט ״לא שולט״ בעצמי ואוכל בכמות משוגעת כמו למשל עכשיו 2 קופסאות של ערגליות מה הסיבה לרצון וחשק למתוק הזה?
מיותר לציין שאני לא שמן אבל הצבתי מטרה וכבר הייתי קרוב אלייה וכל פעם זה מתפקשש בגלל אכילה שטותית דומה לזאת..
זה יכול לנבוע מהרבה סיבות, לדוגמא יכול להיות שהתפריט שלך שגוי מאוד.
כתוב אותו כאן בבקשה

ככה המוח שלנו מתוכנת. תחשוב על התקופה שבה היינו לקטים ציידים. אם מישהו היה רואה עץ תאנים עם תאנים עליו, הוא היה יודע שאם הוא לא לוקח ואוכל עכשיו כמה שיותר תאנים אז פשוט מישהו אחר יבוא ויאכל מה שנשאר. היום אנחנו חיים בחברה של שפע אבל הבעיה היא שאנחנו ממשיכים לחשוב באותה הצורה וזה "הדחף" הלא מוסבר הזה שאתה מדבר עליו. כמו כן, אל תשכח שאנחנו ממש אוהבים מתוק ואם אני לא טועה, כאשר אנחנו אוכלים מתוק מופרש אצלנו דופמין מה שגורם לנו לתחושה נעימה ורצון לחזור על הפעולה הזאת שוב ושוב.
אני רואה את הפתרונות הבאים:
*כפי שאמרו מעליי, תסדר את התפריט שלך בצורה כזו שתאכל במשך כל היום מתי שאתה צריך כדי שלא תרגיש רעב. אולי תנסה לחלק את כמות המזון שלך ליותר ארוחות ולאכול לעיתים יותר קרובות.
*כאשר אתה מרגיש את הדחף הבלתי מוסבר הזה פשוט עצור 10 דקות ואל תעשה כלום. אל תפנטז על הטעם של האוכל ולא כלום. פשוט תשב 10 דקות בלי לעשות כלום, תנסה להבין מה עובר עליך ומאיפה הדחף הזה מגיע, נסה להסתכל על עצמך מהצד. באופן הזה אתה תהפוך יותר מודע לעצמך ולמה שקורה לך ויהיה לך יותר קל לשלוט על הדחף הזה. זה נכון לכל התמכרות דרך אגב.
בהצלחה!

כי מדובר בערגליות. כל "חטיף" טעים הונדס כך שיהיה מאוד קשה לשלוט בעצמנו במחינת כמות. הרי אף אחד לא חווה את אותה תחושה של חוסר שליטה עם אגוזים, מלפפון, ביצים או כל דבר אחר.
מדובר במוסג שבתעשיית המזון נקרא "bliss point" . הם משחקים עם הסוכר והשומן והמלח עד שהם מגיעים לרמה שבה הטעם של המאכל הוא "הכי טעים" שאפשר להגיע אליו.
והדבר קורה גם בעיקר עם מאכלים מתוקים או מלוחים משום ששני הטעמים הללו מאוד מאוד טעימים לנו ולא משביעים בכלל.

ככה המוח שלנו מתוכנת. תחשוב על התקופה שבה היינו לקטים ציידים. אם מישהו היה רואה עץ תאנים עם תאנים עליו, הוא היה יודע שאם הוא לא לוקח ואוכל עכשיו כמה שיותר תאנים אז פשוט מישהו אחר יבוא ויאכל מה שנשאר. היום אנחנו חיים בחברה של שפע אבל הבעיה היא שאנחנו ממשיכים לחשוב באותה הצורה וזה "הדחף" הלא מוסבר הזה שאתה מדבר עליו. כמו כן, אל תשכח שאנחנו ממש אוהבים מתוק ואם אני לא טועה, כאשר אנחנו אוכלים מתוק מופרש אצלנו דופמין מה שגורם לנו לתחושה נעימה ורצון לחזור על הפעולה הזאת שוב ושוב.
בתקופה הפליאוליתית ההומו-ספיינס גם היה שוכב עם כל אישה שהיה מספיק חזק להשיג ונהנה מהפרשת דופמין (ומכאן גם מתחיל מנגנון ההתניה האופרנטית שגורם לנו לרצון לחזור על הפעולה). הוא גם היה מחרבן בכל מקום שהיה רוצה ונהנה מהעברה כזו או אחרת של מוליכים עצביים שגורמים לתחושת הנאה. לא ככה המוח שלנו בנוי, זו הבניה חברתית. כיום אולי ניתן להסביר את הדחף המתואר בכך שאוכל נתפס אצלנו מנחם וגורם אושר במקום גורם הישרדותי, או מה שנקראת תרבות השפע שהזכרת.
אני בכל זאת חושב שלא משנה מהי הסיבה לדחף כזה או אחר, כי זו משתנה ולא באמת רלוונטית, כיום זה מתחיל ונגמר ברציונליות. כמה אתה מוכן להתאמץ כדי להגיע למטרה שלך. זה בהנחה מוקדמת שהתפריט שלך לא גורם לרעב קיצוני או מחסור בערכים תזונתיים ואינו מכיל אך ורק מאכלים שאינם טעימים לך.

די עם הצידוקים הפיזיולוגיים.
1. שלא יהיו לך 2 חבילות ערגליות זמינות
2. אתה לא תינוק תאכל 2 ולך לעשות משהו אחר
3. תכלול בתפריט 100-150 קלוריות של משהו טעים באופן קבוע.

זו הבניה חברתית
מסכים איתך, פשוט לא ידעתי איך לקרוא לזה אבל הבנת למה התכוונתי.
אני בכל זאת חושב שלא משנה מהי הסיבה לדחף כזה או אחר, כי זו משתנה ולא באמת רלוונטית, כיום זה מתחיל ונגמר ברציונליות.
גם עם זה אני מסכים אבל לצערנו זה לא תמיד כל כך קל ותלוי בעוד הרבה גורמים כמו מצב רוח וכו'. כמובן שזה לא תירוץ ואני לא מצדיק את זה אבל לפעמים נשברים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית