הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שימור בתקופות לחץ

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
היי,
ראשית אני מזהיר כי לווא דווקא כל השאלות כאן יהיו מקצועיות נטו, אך אני בטוח שרובכם נתקלתם במצבים דומים ותוכלו לייעץ.
אחרי תקופה של אימונים, והגעה למצב כללי טוב, מתישהו תגיע תקופה מאוד לחוצה בזמן לכל אחד(בתור חבורת ספורטאים שבטח הישגיים בעוד דברים מעבר לאימונים).

איך מתמודדים עם תקופת מבחנים באוניברסיטה, טיול אחרי צבא שאין תמיד גישה לאימונים או זמן, חודש קשה בצבא או שבועיים מרתון לפסיכו? האם לעבור באמצע חיטוב או מסה לשבועיים(או חודש חודשיים) ניטרלי עם אימון מלא בשבוע יגרום לפגיעה משמעותית במצב? אולי שני אימונים מקוצרים? אולי טיפה תרגילי בסיס וזהו? או שעדיף לישון פחות(חמש שעות, שש שעות) ולהתאמן רגיל..

אשמח לשמוע מה הדרך הטובה ביותר לתקוף את צמצום היקף האימונים, אם בכלל ואיך הגבתם לזה.

תודה רבה,
איתי

זה קשה לקבוע המלצה כללית, כי כל מקרה לגופו.
למשל בטיול אחרי צבא שנמשך חצי שנה, אין כל כך ברירה חוץ מלהזניח את האימונים לתקופה הזאת (תלוי באופי הטיול גם).
אבל כשמדובר בתקופה אינטנסיבית בלימודים, אתה נמצא בסביבה הרגילה שלך ועדיין יכול להמשיך להתאמן ולאכול לפי תפריט פחות או יותר.

בכל מקרה, כשאתה מגיע לתקופה כזאת אז תפתח פוסט ותפרט ספציפית על המצב וככה יוכלו לתת לך עזרה יותר ממוקדת.

מן הסתם כל אחד מתמודד אחרת ומקל החלטות לפי סדר העדיפויות שלו בהתאם לזמן וללחץ שיש לו.

אני יכול לענות רק על עצמי, אני סטודנט שמשלב עבודה (באימונים אישיים ועבודת מעבדה במכון וייצמן) ויש המון לחץ, אני בתקופות האלה מוריד את האימונים ל2 אימונים שבועיים בחדר הכושר (או אימון אחד בחדר הכושר ואחד ביתי אם השבוע באמת מוגזם). זה באסה, אבל אנחנו רובנו חובבנים ולא מתכוננים לאולימפיאדה אז חשוב לראות שזה לא פוגע בשאר החיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית