ייעוץ קרוספיט ומסת שריר

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
אהלן חברים

אתמול פתחתי אשכול בנוגע לפיתוח של סיבולת לב ריאה בשביל המבחנים של כיבוי אש (האשכול פה למי שמעוניין ייעוץ - שיפור ריצה למבחני כיבוי אש),
וקיבלתי המלצה מחנן שאולי במקרה כזה עדיף לי להיכנס לקרוספיט כדי לשפר עוד כמה אלמנטים מלבד ריצה.
לקחתי את ההמלצה שלו והחלטתי להירשם לקרוספיט ויש לי כמה שאלות לפני (ברור לי שאוכל לשאול את המאמנים במועדון עצמו אבל בכל מקרה דעת החברים בפורום חשובה לי) מאחר ופורום קרוספיט עבר לארכיון אני מניח שזהו המקום המתאים לפתוח בו את האשכול .

1. חשוב לי מאוד גם לצבור מסת שריר ולא רק לשפר את הסיבולת שלי ומהמעט צפייה שלי על קרוספיטרים ממוצעים הם דיי רזים ולא בעלי מסת שריר שאני מכוון אליה
רציתי לדעת איך אפשר לשלב בינהם?

2. המקום שנפתח פה (אילת) הוא חדש ורציתי לדעת איך לדעתכם אוכל לבדוק עד כמה המאמנים הם מקצועיים?
אחד מאמן קרוספיט לבל 1 מאמן באיזור 5שנים, והשני מדריך הרמת משקולות Olympic Weigthlifting וקטלבלס מטעם קמפוס שיאים.

@MikeRozner @Crossfiter @leftyland אשמח לעזרה שלכם

אם יהיו לי עוד שאלות ארכז אותן באשכול הזה.
תודה מראש

אם אחד יודע להדריך וייטליפטינג כנראה שהוא טוב. מאמן עם תעודת קרוספיט יודע להדריך קרוספיט.
אני לא רואה סיבה שלא תצבור מסת שריר בקרוספיט אם הרי עושים לפני המטקון עצמו איזה עבודת כח כמו סקוואטים או פרס תלוי ביום, נכון ? אל תשכח שקרוספיטרים אולי נראים לך יותר קטנים אבל הם בטבעי מאבדים נוזלים על בסיס יומי מה שגורם להם להיראות ככה ויש הרבה קרוספיטרים גדולים גם. זה בדיוק כמו שתגיד שבמכון ממוצע רק 5% גדולים גם במכון קרוספיט זה ככה.

לגבי מסה אם אתה שומר על מאזן קלורי חיובי ומשלב עם הwodים והמטקונים אימונים אתה תגדל

הקרוספיטרים ברמה הגבוהה בארץ (שלא לדבר על אלו בעולם) הם בעלי מסת שריר יחסית גבוהה רק שבניגוד לבילדרים ,לשרירים שלהם יש משמעות ותפוקה ומטרה.

תנסה לברר איזה דרישות כושר יש? (האם המבחן כושר דומה נגיד למבדקים שיש בקורס אחיד?) בכל מקרה, סביר להניח שהמבחן יהיה ריצה (מאמין ש2-3 ק"מ) ועוד כמה תרגילים. לכן אני לא חושב שקרוספיט תיהיה בחירה הכי הגיונית מהסיבה הפשוטה שהיא לא תיהיה מספיק ספציפית למטרות שלך (האימונים לא יהיו מספיק "דומים" למבחן שתעבור).

אם כמו שאתה אומר אתה רוצה לשפר את הסיבולת לב ריאה שלך ולפתח מסת שריר אז שילוב של תוכנית ריצה מסויימת עם תוכנית סטנדרטית בחדר כושר תיהיה הבחירה הכי טובה לדעתי.

אהלן חברים

אתמול פתחתי אשכול בנוגע לפיתוח של סיבולת לב ריאה בשביל המבחנים של כיבוי אש (האשכול פה למי שמעוניין ייעוץ - שיפור ריצה למבחני כיבוי אש),
וקיבלתי המלצה מחנן שאולי במקרה כזה עדיף לי להיכנס לקרוספיט כדי לשפר עוד כמה אלמנטים מלבד ריצה.
לקחתי את ההמלצה שלו והחלטתי להירשם לקרוספיט ויש לי כמה שאלות לפני (ברור לי שאוכל לשאול את המאמנים במועדון עצמו אבל בכל מקרה דעת החברים בפורום חשובה לי) מאחר ופורום קרוספיט עבר לארכיון אני מניח שזהו המקום המתאים לפתוח בו את האשכול .

1. חשוב לי מאוד גם לצבור מסת שריר ולא רק לשפר את הסיבולת שלי ומהמעט צפייה שלי על קרוספיטרים ממוצעים הם דיי רזים ולא בעלי מסת שריר שאני מכוון אליה
רציתי לדעת איך אפשר לשלב בינהם?

2. המקום שנפתח פה (אילת) הוא חדש ורציתי לדעת איך לדעתכם אוכל לבדוק עד כמה המאמנים הם מקצועיים?
אחד מאמן קרוספיט לבל 1 מאמן באיזור 5שנים, והשני מדריך הרמת משקולות Olympic Weigthlifting וקטלבלס מטעם קמפוס שיאים.

@MikeRozner @Crossfiter @leftyland אשמח לעזרה שלכם

אם יהיו לי עוד שאלות ארכז אותן באשכול הזה.
תודה מראש
מי המאמן שם? לאון? אם כן אתה בידיים טובות מאוד! נשאר לך רק להתאים את התזונה שלך לסיפור

• פותח/ת השרשור
הקרוספיטרים ברמה הגבוהה בארץ (שלא לדבר על אלו בעולם) הם בעלי מסת שריר יחסית גבוהה רק שבניגוד לבילדרים ,לשרירים שלהם יש משמעות ותפוקה ומטרה
ברור לי שאלה שבאמת ברמה הגבוהה ( המתחרים של rfa( וכאלה הם בעלי מסת שריר גבוה אבל בבוקסים השונים אני רואה המון קרוספטירים ממש רזים אז זה העלה בי כמה מחשבות.

תנסה לברר איזה דרישות כושר יש? (האם המבחן כושר דומה נגיד למבדקים שיש בקורס אחיד?) בכל מקרה, סביר להניח שהמבחן יהיה ריצה (מאמין ש2-3 ק"מ) ועוד כמה תרגילים. לכן אני לא חושב שקרוספיט תיהיה בחירה הכי הגיונית מהסיבה הפשוטה שהיא לא תיהיה מספיק ספציפית למטרות שלך (האימונים לא יהיו מספיק "דומים" למבחן שתעבור).

אם כמו שאתה אומר אתה רוצה לשפר את הסיבולת לב ריאה שלך ולפתח מסת שריר אז שילוב של תוכנית ריצה מסויימת עם תוכנית סטנדרטית בחדר כושר תיהיה הבחירה הכי טובה לדעתי.
אני לא בדיוק יודע אבל אני אברר..
בכל מקרה דווקא קרוספיט משלב כמה אלמנטים של כושר אז חשבתי בעזרת חנן שאולי זה ישפר לי את כל מה שאני צריך..

מי המאמן שם? לאון? אם כן אתה בידיים טובות מאוד! נשאר לך רק להתאים את התזונה שלך לסיפור
לאון הוא המאמן הראשי שם זה נכון..
האמת? עשה טוב לשמוע שאתה סומך עליו.
אתה חושב שזה ישרת את המטרות שליה? (שיפור הסיבולת ומסת השריר בכדי להכין את עצמי למבחנים פיזים?

אגב תודה לכולם על התשובות..

ברור לי שאלה שבאמת ברמה הגבוהה ( המתחרים של rfa( וכאלה הם בעלי מסת שריר גבוה אבל בבוקסים השונים אני רואה המון קרוספטירים ממש רזים אז זה העלה בי כמה מחשבות.

בכל מקרה דווקא קרוספיט משלב כמה אלמנטים של כושר אז חשבתי בעזרת חנן שאולי זה ישפר לי את כל מה שאני צריך..

אתה חושב שזה ישרת את המטרות שליה? (שיפור הסיבולת ומסת השריר בכדי להכין את עצמי למבחנים פיזים?

לאון הוא patient zero, הוא המתאמן הראשון בקרוספיט וויט סיטי שהיה הבית שלי במשך חמש שנים, הוא חבר, הוא בחור זהב, מתאמן מוכשר ומאמן טוב

• פותח/ת השרשור
לאון הוא patient zero, הוא המתאמן הראשון בקרוספיט וויט סיטי שהיה הבית שלי במשך חמש שנים, הוא חבר, הוא בחור זהב, מתאמן מוכשר ומאמן טוב
מעולה! משמח לדעת שיש את החותמת שלך אתה יודע, אנחנו באילת גם סובלים ממחסור של גיוון וגם ממחסור בעלי מקצוע איכותיים במיוחד בתחום הכושר.
אני לא מכיר את ליאון אישית אבל בעקבות ההודעה שלך אני בהחלט הולך לתת צאנס למקום שלו!
עוד שאלה קטנה..
האם אתה חושב שזה האידיאל למה שאני מחפש? קרוספיט?

נערך לאחרונה:
לפי מה שכתוב כאן http://www.102.gov.il/FireFighterService/Pages/InductionProcess.aspx
המבחן הראשון הוא בר אור רגיל, אז אתה יכול להעזר בתוכנית לריצת 2000.
אבל השלב הבא כבר דורש אלמנטים יותר טכניים ששם לדעתי אימונים הכוללים טיפוס על חבל, מתח בוריאציות שונות יהיו יעילים

.

לגבי שיפור כל או כמה אלמנטים של כושר אפשר לפתח עכשיו דיון רב עמודים אבל לא אתייחס לזה אלא לזה שאתה לא רוצה לחפש לשפר כמה אלמנטים של כושר אלא לשפר סיבולת לב ריאה על מנת לעבור את המבדקים של המכבי אש (מטרה ראשית)+ על הדרך לפתח מסת שריר (מטרה משנית). אם אני לא טועה ואלו אכן המטרות אני נשאר בעמדתי שתוכנית סטנדרטית בחדר כושר (שעדיף שתכלול גם מתח ושכיבות סמיכה כי יש לי תחושה שזה יהיה חלק מהמבדק אבל באמת בגלל זה כדאי לברר) + אימוני אירובי ספציפים בהתאם למטרה שלך (אם אין לך הרבה זמן להתכונן הייתי בוחר באימונים שממש מדמים את המבחן המקורי) יהיו האופציה העדיפה בשבילך.

זה לא סותר את זה שאם תעשה קרוספיט אז יתכן שתעבור את המבחנים, אבל זה ממש לא האופציה שאני הייתי בוחר לפי הסיטואציה שתיארת.

ובמכון אתה לא רואה שחיפים? יש ויש... תלוי בך

מעולה! משמח לדעת שיש את החותמת שלך אתה יודע, אנחנו באילת גם סובלים ממחסור של גיוון וגם ממחסור בעלי מקצוע איכותיים במיוחד בתחום הכושר.
אני לא מכיר את ליאון אישית אבל בעקבות ההודעה שלך אני בהחלט הולך לתת צאנס למקום שלו!
עוד שאלה קטנה..
האם אתה חושב שזה האידיאל למה שאני מחפש? קרוספיט?
אני חושב שזה כלי מדהים אם תלמד איך להתאים אליו את התזונה ותקפיד על בסיס כוח

משתלט על הנושא טיפה אבל מה דעתכם על קרוספיט ומטקונים בזמן חיטוב?מתאמן 6 פעמים בשבוע ולא חושב שיעשה לי טובo_O

• פותח/ת השרשור
עובד מצוין שוב, אם מתאימים תזונה
מייק שאתה אומר להתאים את התזונה אתה מתכוון לסך כלורי יומי הכוונה גרעוןאו פלוס קלורי? (כולל התמקדות גם בחלבון/פחמימה/ שומן) או שיש משהו שרצוי לעשות מעבר?

מייק שאתה אומר להתאים את התזונה אתה מתכוון לסך כלורי יומי הכוונה גרעוןאו פלוס קלורי? (כולל התמקדות גם בחלבון/פחמימה/ שומן) או שיש משהו שרצוי לעשות מעבר?
אני לא תזונאי, אני יודע להתאים את התזונה שלי בלבד אבל בעיקרון כן, סך קלורי והרכב התזונה. אני תמיד בעד סוג של קארב סייקלינג, גם במאסה וגם בחיטוב אבל זה נכון לי.

אני לא יודע אם יש קשר ישיר היינו שהקרוספיט גורם לכך או עקיף היינו שאנשים רזים מלכתחילה ניגשים לקרוספיט.

עדיין, זה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו שיש למתאמנים א"ש נמוך + מסת שריר וזה בהחלט מעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית