הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספים ונחיצותם

• פותח/ת השרשור NaorD
  • פורסם בתאריך

NaorD

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
שלום
קיבלתי תפריט תזונה ואימונים ממאמן אישי
הוא ציין שימוש בתוספים שונים (בכללי, הפנה אותי לאתר ספציפי לרכוש דרכם בהנחה)
מדובר על:
1. מולטי ויטמין/מולטי מינרל
2. BCAA GLUTAMINE & JOINT SUPPORT - ראיתי שמדובר בחומצות אמינו ועוד מרכיבים נוספים שאין לי מושג מהם...
3. Pro RIPPED - ראיתי שמדובר בשורף שומן עם מרכיבים שונים כמו תה ירוק, גרציניה קמבוג'ה ועוד...

חשוב לציין שאני לא ממש מבין בתחום + אף פעם לא חקרתי לעומק... תמיד היה נראה לא מזמין...

השאלה שלי היא האם באמת צריך את התוספים האלו ואם הם באמת "עושים את ההבדל" בין השיגים של תזונה ואימונים מול תזונה ואימונים והתוספים האלו...

אשמח לדעתכם וכמובן להמלצה על מוצרים כדאיים... (אפשר גם בפרטי)

אף תוסף לא "יעשה את ההבדל", אבל מה שהם כן יכולים לעשות זה לתרום לבריאות הכללית שלך, לרמות האנרגיה שלך, לעזור להתאוששות ולעזור למקסם את התוצאות האפשריות מהאימונים שלך, כמובן הכל בפרופורציה

לפני שאתה לוקח משהו בכלל, דבר ראשון תנסה לשפר את התפריט שלך, להכניס מספיק חלבון, שומן ופחמימה, ולשפר את המקורות שלהם, שיבואו ממזונות כמה שיותר מלאים, ולגוון איפה שניתן
עכשיו לגבי התוספים, מולטיויטמין יכול להיות תוסף טוב אם הוא מולטי טוב ומכיל כמויות טובות ולא מוגזמו או לא מספיקות של ויטמינים, והוא טוב בעיקר למי שהתפריט שלו לא מספיק מגוון, וזה נפוץ מאוד
BCAA, גלוטמין, וכמעט כל תוסף שמשווק כעוזר למפרקים, הם חסרי תועלת ולא חשובים בכלל
BCAA הם חשובים לגוף ולבניית שריר, אבל אם יש לך מספיק חלבון מלא בתזונה, אז אתה מקבל מספיק BCAA משם
שורפי שומנים למיניהם, חסרי תועלת כמעט לחלוטין, בזבוז כסף

מה שאה כן יכול לקנות ויכול לעזור לך, זה ויטמין D, מגנזיום, אבץ, ואומגה 3, אלה הייתי קורא להם העיקריים, וכמובן מולטיויטמין אם אתה חושב שיעזור לך
לגבי ביצועים באימונים, קריאטין יכול מאוד לעזור, אחד התוספים היחידים שבאמת נותנים שיפור אמיתי, ואבקת חלבון במידה ואתה לא מצליח לאכול מספיק חלבון מלא לאורך היום

אבקת חלבון לדעתי הוא באמת התוסף היחיד המומלץ מבחינת הקשר שלו לאימונים. להרבה אנשים קשה לאכול כמות מספקת של חלבון וזה נחמד שאתה יכול בלי חשש להכניס 20-30 גרם חלבון ולדעת שכיסית חלק מהכמות היומית.

תבדוק ביוטיוב יש כמה טובים שמסבירים שתכלס מתוך ה 100 אחוז של פיתוח גוף. 90 אחוז זה אוכל. ורק 10 אחוז אימונים.
התוספים הם רק 3 אחוז מה 90 של האוכל כך יוצא ש... תחשוב לבד.
רוב רובם של האנשים לוקחים דברים וזה לא משנה להם כלום זה רק פסיכולוגיה נטו.
וכשנכנסים לזה לעומק מתחילים להבין דברים שאף אחד לא יספר לך.
בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית