עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בעזהי"ת
זו ממש הרמה להנחתה...
(לדעתי ספיד דדליפט יעשה את העבודה, ואולי אפילו טוב יותר).
בעזהי"ת
זו ממש הרמה להנחתה...
כשהמשקל כבד לא באמת נוח לתפוס את המוט.. הרבה פעמים מוביל לשפשופים ומכות שמקבלים מהמוט. מה שכן, אפשר לשים רצועות אחיזה וזה עוזר להוריד את המוט כשהמשקל כבד
לא שמים רצועות אחיזה בקלין אלא אם בא לך לשבור את כף הידכשהמשקל כבד לא באמת נוח לתפוס את המוט.. הרבה פעמים מוביל לשפשופים ומכום שמקבלים מהמוט. מה שכן, אפשר לשים רצועות אחיזה וזה עוזר להוריד את המוט כשהמשקל כבד
בעזהי"ת
זו ממש הרמה להנחתה...
בעזהי"ת
לא הבאתי את מארק בתור "הנה ככה תעשו", אלא כאנקדוטה משעשעת הקשורה לנושא.
בנוגע לדעתי, כבר כתבתי שלטעמי ספיד דדליפט יעשה את העבודה. השילוב בין פאוורקלין ומשקולנות הפאוורליפטינג אף פעם לא היה טריוויאלי בעיני.
אני מניח שהוא מתכוון להבדל בין strength לpower שריפטו מדבר עליו בפרק של הpc בssאם אתה מתכוון לכוח מתפרץ אז כן, קלין מן הסתם עדיף על דדליפט.
אבל אני לא מבין מה זאת אומרת כוח שמומר לאתלטיות... פעם היה לי קשה לעשות סקוואט עם 80 קילו. היום שאני מצליח לעשות סקוואט 155 קילו לסינגל גרם לכך שאני יכול גם סטים של 15 קפיצות עם 50 קילו על הגב (jumping squats)
כוח זה כוח. ההבדל המרכזי בין קלין או בכלל הרמות אולימפיות לתרגילים אחרים הוא טכניקה בעיקר וניצול של כוח מתפרץ. אם אתה תהיה חזק בסקוואט או בבנצ', יהיה לך גם יותר קל לבצע תנועות/תרגילים אחרים עם אותם שרירים מפותחים
לא נכון, צריך גמישות בסיסיתלא שמים רצועות אחיזה בקלין אלא אם בא לך לשבור את כף היד
גמישות לא תעזור בכל המקרים, זה תלוי מאוד בפרופורציות שלךלא נכון, צריך גמישות בסיסית
אני אוסיף לדבריי, אפשר לשים את הרצועות בצורה קצת יותר רפויה למקרה שיהיה כשל. יש סרטון ביוטיוב שאני יכול לצרף אם מעניין משהו
אתה צודק בשני הדברים, אבל אם כל המטרה שלך זה פווארקלין לשם ss אפשר לשפר גמישות למצב שאפשר לתפוס בלא יותר מידי עבודה לדעתי. חוץ מזה גמישות נוספת זה אף פעם לא מזיקגמישות לא תעזור בכל המקרים, זה תלוי מאוד בפרופורציות שלך
אבל הרבה מאוד אנשים לא יכולים לתפוס את הקלין עם יד סגורה, ועקרונית גם לא ממש אמורים
זה ברור, אבל רק ליתר ביטחון עדיף לא לעבוד עם רצועות, פעם אחת לא עשית מספיק מתיחות ואתה נפצעאתה צודק בשני הדברים, אבל אם כל המטרה שלך זה פווארקלין לשם ss אפשר לשפר גמישות למצב שאפשר לתפוס בלא יותר מידי עבודה לדעתי. חוץ מזה גמישות נוספת זה אף פעם לא מזיק
בהחלט סרטון משעשע והרמה להנחתה. העניין הוא שמטרתי אינה פווארליפטינג, אלא כח, שמומר לאתלטיות. אז הקלין הוא תרגיל שבהחלט יכול לעזור. ולכן אשמח להתייעצות ממך.
לאחר המידע שהוצג שאלתי היא האם כדאי לי לעשות את הפווארקלין כפי שריפטו מציג בסרטונו הגאוני, או את הספיד דדליפט? ואם כן ספיד דדליפט, לכמה סטים וחזרות?
בעזהי"ת
אם נגדיר את מטרת הדברים: דדליפט כבד, אמליץ על ספיד דדליפט כעדיף על פאוורקלין בתכנית SS. נכון שביצוע נכון של פאוורקלין מדגים יישום מרשים של כוח מהיר, אבל ספיד דדליפט יותר רלוונטי בעיני לדדליפט הקלאסי. אבל לעומת זאת אם נגדיר אחרת את מטרת הדברים, סיכוי שדווקא הפאוורקלין יהיה האפשרות העדיפה. ביל סטאר למשל, בנוגע לעבודת כוח ספציפית לפוטבול, בחר בזה האחרון ולא בדדליפט.
טווח תנועה וגמישות הם לא בהכרח אותו הדבראני בגישה של הכוכב יוצר מדקאו, המטרה שלי יותר קרובה לסגנון האימון שלו, אך מכיוון שאני מאוד חלש כרגע, אעדיף להתחזק עם תוכנית בסגנון הSS.
עוד שאלה למסיירי האשכול, כמה זמן של מתיחות ביום יתנו לי שיפור בגמישות ? אימון בזמן מינימלי עם תוצאות מקסימליות, לא 5 דק אבל גם לא שעה. אשמח לקבל אימון גמישות אם למישהו יש כדי להרחיב את טווח התנועה.
טווח תנועה וגמישות הם לא בהכרח אותו הדבר
אם אתה רוצה טווח תנועה מסויים, אתה תצטרך להתאמן באותו טווח תנועה
למשל אם אתה רוצה לגעת באצבעות של הרגליים בעמידה, אתה תצטרך לעשות דדליפט רומני, אם אתה רוצה לעשות סקוואט עמוק, אתה תצטרך לעשות סקוואט עמוק
בשביל לעשות את זה, אתה מתחמם כמו שצריך, ועושה מספיק מתיחות דינמיות, ומתחיל לעבוד בקצה טווח התנועה שלך
אם אתה רוצה גמישות, אתה יכול לעבוד על זה רבע שעה בסוף כל אימון, זה אמור להספיק, או אם אתה רוצה, יוגה זה אחלה דבר להוסיף
אימון לטווח תנועה או יוגה?את האמת שיצא לי לעשות יוגה, ואני אשמח לעשות מתיחות בסוף האימון, טווח תנועה בכללי. יש איזה אימון באינטרנט שאתה יודע שהוא טוב ?
אימון לטווח תנועה או יוגה?