הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית לבנץ' בהמשך לסבב לא מוצלח עם סמולוב ג'וניור.

אלון36

משתמש מתחיל
36
1
נק' מוניטין:
0
36
1
לפני חודש התחלתי תוכנית לבאנץ שוודאי שכולכם מכירים סמולוב גוניור והתקדמתי שרדתי את השבועיים הראשונים וקרסתי בשבוע השלישי חשוב לציין שבאנץ זה ההרמה שהולכת לי הכי קשה בהתקדמות בסקוואט ודדליפט אני מתקדם יפה בקיצור מה הייתם מציעים לי לעשות עכשיו לבאנץ
נתונים עליי
בן 17
משקל 84
גובה 181
מתאמן שנה וחצי
משקלים בהרמות המרכזיות
סקוואט 150 לחזרה
דדליפט 170 לחזרה
באנץ 85 לחזרה
פרס 50 ל5על5

לא מבין מה עבר על הפורום הזה בזמן האחרון שכולם פתאום עושים סמולוב וזה הפך לטרנדי. זאת תוכנית נוראית כמעט לכל מתאמן במיוחד לאחד כמוך שמבחינת וותק האימונים שלו הוא בחיתולים.
הפרופורציות שלך די סטנדרטיות ואין כאן משהו מיוחד (אולי מלבד זה שהפרס שלך די חזק יחסית לבנץ'). מה שהייתי ממליץ זה לא תוכנית לשיפור הבנץ' אלה תוכנית כוח כללית שתיתן דגש לבנץ' בשילוב ניסיונות לשינוי טכניקות + תרגילי עזר (ממש לא הרבה).
דבר ראשון, יש טכניקות לחיצה שונות. אולי אם לחצת עם כף רגל שטוחה מעבר ללחיצה על קצות האצבעות יוכל לתת לך קצת פוש להתקדמות. דבר שני, יכול להיות שהבעיה שלך בהתקדמות מתרחשת באחד מהחלקים בתנועה, כאשר החלקים הם מהנגיעה בחזה ועד מחצית העליה שבו החזה דומיננטי ומהאמצע ועד הנעילה שבו עובד בעיקר הטרייספס. אם אתה מתקשה בחלק הראשון, ממליץ להשקיע במקבילים רחב לחמישיות עד שמיניות בערך פעם בשבוע במתכונת טקסס. אם אתה נתקע בחלק השני של התנועה (הנעילה) תצטרך לחזק את הטרייספס ולקח אמליץ ללחוץ צרפתית או באחיזה צרה, בין השאר כדי להוסיף נפח דווקא לתרגילי לחיצה, וגם את זה לבצע כפעם או אפילו פעמיים בשבוע.

בנוסף, ממליץ לך לעבוד בתוכנית טקסס כאשר אתה משנה בה את סדר הביצוע של התרגילים, כלומר, מתחיל את האימון מלחיצות ועובר לסקוואט כתרגיל שני.
בנוסף ממליץ להעלות סרטוני טכניקה לכל התרגילים.

כמו שאמרו מעלי, התכנית קצת גדולה עליך.
זה לא אומר שלא יכולת להתקדם, אבל בדר״כ ב85 בנץ׳ יש המון היבטים טכניים לשפר לפני שנכנסים לתוכנית עם כל כך הרבה נפח.

ממליץ לך לקחת אחד מהמאמנים כאן שיעזור לך עם זה.

מסכים עם החבר'ה שמעליי שסמולוב היא לא החבירה הכי טובה במקרה שלך. הייתי בוחר בטקסס או לינארית כלשהי. אם יש פער בטכניקה ומשהו לא"מתיישב" לך טוב עם התרגיל, צריך לפתור את זה לפני שמאשימים את התכונית ומקבלים כל מיני החלטות רעות.

מה נכשל בג'וניור? אולי עשית לא טוב ?
חוץ מזה זה מעולה בשבילך לתרגל את התנועה 4 פעמים בשבוע אם הטכניקה שלך לא יושבת במקום אז ג'וניור יכול להיות טוב

מה נכשל בג'וניור? אולי עשית לא טוב ?
חוץ מזה זה מעולה בשבילך לתרגל את התנועה 4 פעמים בשבוע אם הטכניקה שלך לא יושבת במקום אז ג'וניור יכול להיות טוב

לתרגל תנועה 4 פעמים בשבוע לא בהכרח אומר שהוא מתרגל תנועה נכונה 4 פעמים בשבוע.

דעתי על התכנית עד עכשיו: התחלתי אותה כי גם ככה אין לי מה לעשות חוץ מבנץ כי אני פצוע ברגל אז הלכתי עליה במתכונת הקלאסית של 4 פעמים בשבוע.
1. תרגול התנועה 4 פעמים בשבוע זה דבר מעולה וחוץ מזה שמשפר לך את היציבות ואת הטכניקה ברמות, גם נותן לך הרבה ביטחון בהרמה עצמה.
2. אני לא מרגיש תשוש יותר מדי למרות שהאימונים בנפח מטורף והיום סיימתי בדיוק 105*4*8 ומחר מחכה לי 112.5*3*10 ולא חושב שתהיה לי בעיה. אז לדעתי אם לא עושים סקוואטים ודדליפט כבדים במקביל(במקרה של פציעה) ומתאוששים כמו שצריך, לא תהיה בעיה לסיים אותה גם במתכונת הקלאסית.
3. לא עושים אותה כשהרם 1 שלך הוא 85 ולא משנה באיזה רמה אתה מגדיר את עצמך, פשוט לא!
אם אתה נתקע במשקל כזה, כנראה שאתה לא אוכל מספיק(למרות שאתה נשבע שכן), לא ישן מספיק והטכניקה שלך לא טובה. תלמד את הטכניקה על ידי מאמן שאתה סומך עליו או בעזרת סרטונים וביקורות פה בפורום, תאכל הרבה (לא סתם הרבה אלא שים לב שאתה אוכל מספיק חלבון ובככלי אוכל איכותי), תישן הרבה ותעשה תכנית נורמלית כמו ss או לינארית בלי לנסות לפתח בייספס במקביל או לא יודע מה. זהו!
4. אני רוסי ותכניות של רוסים עובדות עליי טוב 😛. עכשיו רק נשאר להשלים את האימון האחרון ולראות עד כמה היא עובדת באמת:rolleyes-71:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית