הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון תזונה

אוסנת

משתמש מתחיל
71
1
נק' מוניטין:
1
71
1
מה זה בי אמ אר? 1104 זה נמוך מידי? מה שלאדם ממוצע?

• פותח/ת השרשור
כן אבל קצת הסתבכתי מישהו פשוט יכול להסביר לי בקצרה?

כן אבל קצת הסתבכתי מישהו פשוט יכול להסביר לי בקצרה?
מה זה בי אמ אר?
ציטוט מהמאמר:
"BMR – הקצב המטבולי הבסיסי – Basal Metabolic Rate, מספר הקלוריות שהגוף שורף כדי לקיים חיים תקינים ותחזוקה של כל מערכות הגוף (לב, ריאה, מערכת העיכול ועוד).
RMR – קצב חילוף חומרים במנוחה – Resting Metabolic Rate, מספר הקלוריות שנשרפות במנוחה עם פעולות מינוריות קלות כגון: מקלחת, הליכה בבית, ישיבה מול המחשב וכו'. פרמטר זה מכיל בתוכו את ה-BMR. ה RMR מוגדר למעשה כהכפלה של ה- BMR ב 1.2 (לאורח חיים יושבני).
EMR – מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית – Exercise Metabolic Rate
תחזוקה – RMR + EMR, מספר הקלוריות שמרכיבות את כל שלושת המרכיבים: קצב המטבולי הבסיסי + קצב חילוף החומרים במנוחה + מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית."

מה לא מובן כאן?
1104 זה נמוך מידי?
יש שם קובץ אקסל לחישוב, אם זה מה שיצא לך אז תבני את התפריט על סמך המספר הזה ותראי אם זה מקדם אותך למטרה שלך (ירידה/עליה במשקל)
מה שלאדם ממוצע?
מאוד תלוי, מה זה אדם ממוצע בשבילך, BMR למשל של גבר בן 25 בגובה 1.75 ומשקל 75 יהיה מאוד שונה מאיזה בת 45 בגובה 1.65 ומשקל 55.

• פותח/ת השרשור
כאילו זה המספר קלוריות שאם אני עוברת אותו אני עולה במשקל?

• פותח/ת השרשור
אז המספר שיצא לא קשור לצריכה קלורית? אז מה זה אם כן? סליחה שאני קרצייה אני פשוט לא מבינה אשמח אם מישהו יסביר לי במילים פשוטות ולא יצטט..

אז המספר שיצא לא קשור לצריכה קלורית? אז מה זה אם כן? סליחה שאני קרצייה אני פשוט לא מבינה אשמח אם מישהו יסביר לי במילים פשוטות ולא יצטט..
התחזוקה זה כמות הקלוריות שאם את אוכלת אותה את אמורה להישאר באותו משקל.
האמת שאני לא יודע להסביר את זה במילים יותר פשוטות ממה שציטטתי

Back
למעלה תחתית