הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם כדאי לעבוד במתכונת הזו?

• פותח/ת השרשור silan
  • פורסם בתאריך

silan

משתמש מתחיל
63
10
נק' מוניטין:
85
63
10
אני כבר די הרבה זמן מיואש מלמצוא משהו שיעבוד טוב ללחיצות, על אף שהן לא כאלה חזקות. ניסיתי את הטקסס במתכונת המקורית(שבוע בנץ שבוע פרס) וזה רק גרם לי לרדת במשקלי עבודה(אחרי שסיימתי למשל 67.5 פרס בלינארית ל 4 לאחר חודש עם טקסס לחיצות(לא כולל הדילאוד) אפילו 65 כבר לא עולה)
כרגע בנץ 90 ל 3(היה לי לחמישייה בסוף הלינארית אבל המשקל ירד) ופרס 65 ל 4

חשבתי לנסות לשנות את זה קצת למתכונת כזאת:

יום ראשון: בנץ 5x5

יום שלישי: פרס חמישייה כבדה, שני סטים באק אוף עם 90% מהמשקל של החמישייה

חמישי: בנץ חמישייה/שלישייה כבדה

הרעיון מאחורי זה הוא שהרגשתי מחסור בעצימות, יוצא שאני לוחץ במתכונת המקורית פעם בשבועיים עצים שזה כלום, כמו כן אני מרגיש שהשבוע "מנוחה"
לאחת הלחיצות מיותר לגמרי. בפרס יש קצת יותר נפח מחמישייה אחת אבל לא יותר מידי ככה שזה יפגע ביום עצימות בבנץ'. תהיתי גם האם כדאי לגלוש קדימה מה 90% מהחמישייה הכבדה ביום הנפח? אני יכול לתת יותר מזה ב 5x5 אבל משום מה זה לא מתורגם לעצימות(למשל 5x5 60 פרס לא תורגם ל 65 לחמישייה למרות שהיה לי את זה כבר). ההתקדמות אני מניח תהיה בעזרת הסוגרים ככה שבפרס אני יוסיף סוגר כל צד שזה איזה 200 גרם לסוגר ובבנץ' 1.2 ק"ג כל שבוע.

אשמח לחוות דעת

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה יכול ללכת על הפבורן לבנץ'. תבדוק טכניקה והתאוששות כמובן.
דאג נראת כמו תוכנית עם נפח לא נורמלי. קצת קשה לי לראות איך אפשר להתאושש מדבר כזה על אחת כמה וכמה עם כזאת קפיצה בנפח ממשהו כמו 5x5 פעם בשבוע ל 3*8 יחד עם תרגלי עזר בילדינג וכל זה. גם לא הבנתי איך הפרס משתלב פה אם בכלל?

דאג נראת כמו תוכנית עם נפח לא נורמלי. קצת קשה לי לראות איך אפשר להתאושש מדבר כזה על אחת כמה וכמה עם כזאת קפיצה בנפח ממשהו כמו 5x5 פעם בשבוע ל 3*8 יחד עם תרגלי עזר בילדינג וכל זה. גם לא הבנתי איך הפרס משתלב פה אם בכלל?
לדעתי תשלב פרס באמצע השבוע כמו שעושים בלינארית עם חמישייה אחת כבדה.
אם אתה אוכל ומתאושש כמו שצריך הנפח הזה יעבוד לטובתך.

אני יכול להגיד לך שיטה שאני עושה לפעמים ללחיצה בשיפוע ואופקית, אולי חלק לא יאהבו לשמוע את זה אבל תנסה (מקסימום לא יעבוד)
תנסה לקבוע את החזרות לפי המשקל ולא הפוך כמו שנהוג, ולעבוד לכשל.
לדוגמא: 85 קג בנץ' פרס.
תעשה לדוגמא 4 סטים עם מטרה 8 חזרות בכל סט. לדוגמא עשית 8-8-7-5
תמשיך ככה עד שאתה מצליח 8 חזרות בכל הסטים, ואז תעלה משקל.
תנסה את זה, לי אישית זה עובד ואני שוקל לחזור לשיטה הזאת (עליתי איתה בערך 7.5 קילו לחיצת חזה בכמה שבועות).
תבוא בגישה בילדרית.
בהצלחה

עשיתי תקופה מה שאתה מציע (רק עם 3X3 פרס באימון האמצעי), הבנץ' התקדם טוב, הפרס נשאר במקום.
מצד שני, עשיתי תקופה רוטציה בלחיצות והתקדמתי יפה בשני התרגילים.
לפי דעתי הגוף שלך פשוט גמור ולכן אתה יורד במשקלי העבודה אני לא רואה סיבה אחרת.
תעשה שבוע דילואד אם צריך, ותתחיל עם משקלים כך שבשבוע הרביעי תשבור שיא.
בנוסף תקפיד על אוכל ושינה.

• פותח/ת השרשור
עשיתי תקופה מה שאתה מציע (רק עם 3X3 פרס באימון האמצעי), הבנץ' התקדם טוב, הפרס נשאר במקום.
מצד שני, עשיתי תקופה רוטציה בלחיצות והתקדמתי יפה בשני התרגילים.
לפי דעתי הגוף שלך פשוט גמור ולכן אתה יורד במשקלי העבודה אני לא רואה סיבה אחרת.
תעשה שבוע דילואד אם צריך, ותתחיל עם משקלים כך שבשבוע הרביעי תשבור שיא.
בנוסף תקפיד על אוכל ושינה.
גמור? זה די מרגיש הפוך כי אחרי הלינארית כי נתתי דילאוד של חודש וחצי(סהכ 3 קפיצות כי בטקסס יש אימון עצים בכל לחיצה אחת לשבועיים ואפילו היה לי שבוע מנוחה מוחלטת מאימונים... ככה שאני די רענן מהבחינה הזו.
עם כל זאת, כדאי לתת לטקסס עם הרוטציה עוד צאנס? דילאוד רציני יעלה לי חודשיים של אימונים לכל הפחות ואני חושש לבזבז יותר זמן ממה שכבר שרפתי

גמור? זה די מרגיש הפוך כי אחרי הלינארית כי נתתי דילאוד של חודש וחצי(סהכ 3 קפיצות כי בטקסס יש אימון עצים בכל לחיצה אחת לשבועיים ואפילו היה לי שבוע מנוחה מוחלטת מאימונים... ככה שאני די רענן מהבחינה הזו.
עם כל זאת, כדאי לתת לטקסס עם הרוטציה עוד צאנס? דילאוד רציני יעלה לי חודשיים של אימונים לכל הפחות ואני חושש לבזבז יותר זמן ממה שכבר שרפתי
מתי לאחרונה לקחת שבוע שלם ועשית בו רק אימונים קלים כדי לתת לגוף מנוחה?

• פותח/ת השרשור
מתי לאחרונה לקחת שבוע שלם ועשית בו רק אימונים קלים כדי לתת לגוף מנוחה?
מניח שאף פעם לא עשיתי את זה... אבל היה לי פה שבוע עם מנוחה מוחלטת מאימונים. למה שאצטרך גם מנוחה עם משקלים קלים?
כל צעד אחורה כזה בטקסס מטוד בלחיצות לוקח המון זמן שרוב הסיכויים לא יניב איזושהיא תמורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית