"ישראלי אמיתי לא משתמט"

למה לא צריך להצביע?
החוק פונה קודם כל לאזרחי ישראל לפני אלו שהיתגייסו
ולכן צריך לשנות אותו, אני לא רואה סיבה למה חרדים שלא מתגייסים, ערבים שלא מתגייסים ושמאלנים פציפיסטים משתמטים יצביעו.
ההצבעה שלך משפיעה על החברה כולה, תוכיח לפניכן שמגיע לך האחריות.

נערך לאחרונה:
א) זה חוק פאשיסיטי.
ב) צה"ל כמו שהוא עכשיו הוא ממש לא יעיל, והתקציב שלו הוא אחד הגבוהים בעולם.
ג) מנצלים את צה"ל לתפקידים שלא קשורים אליו ומתייחסים אליו כאל כוח עבודה זמין.

ציטוט מדוח וינוגרד:

הייתה גם וועדה לבחינת שירות חובה בצה"ל בזמנו:

המסמך המלא: http://www.scribd.com/doc/16769078/Shefercommittee

חבל שהם עדיין מעוניינים בכפייה על אנשים שלא יתגייסו, אבל לפחות זה צעד בכיוון הנכון.

משום מה עושה רושם שאף אחד לא מפחד שלא יהיו לנו מספיק חיילים, אלא שצה"ל לא יהיה יותר "כור ההיתוך" של המדינה. ממש תפקיד חשוב.
לגבי דוח וינוגד - לא הבנתי מה הבעיה שצה"ל יאבטח ביו"ש ו"כך לגבי חלק מן ההיבטים של המלחמה בטרור".

חוץ מזה שלגבי צבא מקצועי -
הדבר הזה ייצור אפליה, אם X לא משרת למה שאני ישרת? יהיו עוד יותר משתמטים.
הרעיון שניתן בכתבה ההיא הוא רעיון מטומטם.

השאלה כמה מתוך המלש"בים PER שנה(בהנחה וצה"ל יהפוך לצבא מקצועי) באמת יעדיפו להתגייס תמורת כסף.
מה אם יקרה מצב שמחזורי הגיוס יהיו כל כך נמוכים שיהיה מחסור בחיילים(הן בשדה הקרב והן במערך התומך)
בסופו של דבר אנחנו לא כמו ארצות הברית שיש מיליונים על גבי מיליונים של אזרחים.

אתה חושב שאם צה"ל בכבודו ובעצמו מעוניין בצבא קטן יותר ומקצועי, ולא דואג למה "בעיה" שאתה מפרט כאן, אז אתה צריך לדאוג לזה?

קורן אתה בזבזת לצה"ל 300 דפים בהדפסת SS בלשכת קצין תותחנים ראשי
כבוד !

לגבי דוח וינוגד - לא הבנתי מה הבעיה שצה"ל יאבטח ביו"ש ו"כך לגבי חלק מן ההיבטים של המלחמה בטרור".

כי אין שום סיבה שצה"ל יעשה את זה.

חוץ מזה שלגבי צבא מקצועי -
הדבר הזה ייצור אפליה, אם X לא משרת למה שאני ישרת? יהיו עוד יותר משתמטים.
הרעיון שניתן בכתבה ההיא הוא רעיון מטומטם.
אתה יודע מה זה צבא מקצועי?

ואתה חושב שצה"ל נותן רעיונות מטומטמים? סבבה.

כל עוד החוק אומר שאתה צריך להתגייס אני חושבת שצריך לאכוף אותו.
מי שלא מתגייס או עושה שירות ליאומי לא צריך להצביע.
הזכות להצביע היא זכות בסיסית ואין קשר בינה לבין שירות צבאי...

מסכים איתך שהיא צריכה צבא, אבל לדעתי הם צריכים לשנות את המערכת ואיכשהו לעלות לאזרחים את המוטיבציה לשרת.
שוב פעם מה שנראה כרגע זה 'תגייס או תכנס לכלא' וזה לא ממש מעלה מוטיבציה לגיוס[/QUOTE]
זו בדיוק הבעיה, שהצבא לא חייב לך כלום, אתה חייב לו.

כי אין שום סיבה שצה"ל יעשה את זה.

אתה יודע מה זה צבא מקצועי?

ואתה חושב שצה"ל נותן רעיונות מטומטמים? סבבה.
הרעיון שניתן שם הוא לא של צבא מקצועי, אמרו שם שיהיה גיוס חובה לחלק מהאנשים ופשוט יעלו להם את המשכורת...

אין מספיק כוח אדם למשטרה לעשות את העבודה שלה בתוך המדינה, אתה רוצה שהם ישמרו על ישובים ביו"ש? :\

אם הצבא יהיה שכיר סביר להניח שהוא יהיה מלא בערבים. כמו המשטרה בארץ היום.
המשטרה בעכו מלאה בערבים, אז מעניין למה אף אחד לא דיכא את המהומות ביום כיפור ב- 2008 בעיר.

אגב, הכותבת שמאלנית ויש לה חברים ערבים שתרמו בארץ יותר ממה שהרבה ישראלים תרמו.

הרעיון שניתן שם הוא לא של צבא מקצועי, אמרו שם שיהיה גיוס חובה לחלק מהאנשים ופשוט יעלו להם את המשכורת...

אין מספיק כוח אדם למשטרה לעשות את העבודה שלה בתוך המדינה, אתה רוצה שהם ישמרו על ישובים ביו"ש? :\

אמרתי שזה צעד בכיוון, לא שזה פתרון.

ולא, אני לא רוצה שהמשטרה ישמרו על ישובים ביו"ש, ואני גם לא רוצה שצה"ל יעשו את זה. מצדי שאף אחד לא יעשה את זה.

אני בעד להופך את הצבא לאירגון יעיל יותר ומקצועי יותר, צבא אמור לעשות את העבודה שלו ולא להיות ארגון אשר מספק שירותים לממשלה/חברה. כל מי שלא רוצה להתגייס שלא יתגייס! שילך לעבודה למען הקהילה(שירות חובה).
מי שרוצה לעשות צבא אך לא להיות קרבי שיעשה את זה, ומי שבחר בלהיותר חייל קרבי אני מצדיע לו ורק מאנשים כאלה יש לנו מדינה.
להיום זה המצב אין צבא יעיל מבחינת כוח אדם ויש גיוס חובה, כל מי שלא רוצה לשמור על החוקים שידע שיש לזה עונש (הפרת חוק במדינה=עונש) וכל מי שחושב המדינה שלנו בטוחה ולא צריך ליהלחם או להגן של המדינה, כנראה חייב במדינה אחרת.

למה אתה חייב משהו לצבא?
כי ככה החוק במדינה כרגע.

אמרתי שזה צעד בכיוון, לא שזה פתרון.

ולא, אני לא רוצה שהמשטרה ישמרו על ישובים ביו"ש, ואני גם לא רוצה שצה"ל יעשו את זה. מצדי שאף אחד לא יעשה את זה.
רעיון טוב, תן לאנשים שם למות וזהו.
ולפני שתגיד "בלה בלה התנתקות" תבין שהם מה שאוכל את החרא מהפלסטינים ביו"ש כדי שאתה לא תאכל אותו, מין סוג של מגן אנושי.

באמת שאף אחד לא צריך לעשות את זה.
לשמור על צריפים נטושים או ישוביים ימנים שלא מכירים במדינה.
למה לשמור על אנשים שזורקים אבנים על החיילים ששומרים להם את הכניסה לישוב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית