הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"ישראלי אמיתי לא משתמט"

סבבה , צה"ל או המשטרה לא משנה .
עדיין כמו שלך יש זכות לחיות בבטחון גם להם יש , אם ישראל רואה בישוב
חוקי היא צריכה לאבטח אותו , אם היא רואה בו התיישבות לא חוקית , או שתהרוס אותו
או שלא תכיר בו ולא תאבטח אותו .

אז שוב, איך ישובים ביו"ש הם חוקיים, אם לא חל עליהם חוק ישראלי?

סבבה , אז גם אתה פשיסט .
זה שכח הוא הדבר שקובע בסוף לא אומר שזה בסדר ...
בסופו של דבר תחשוב על הצד השני של המטבע .
אני לא פאשיסט אני מפוכח
תראה את ווילסון לא הצליח לו,גם לאובמה זה לא ילך.
זה טבע האדם

נראה לי על חלקם הגדול כן חל , ומדינה יכולה להחיל חוקים שונים על אזורים שונים .

לא חל. אתה מוזמן לבדוק. וכל הקטע הוא שהשטח לא בדיוק שייך למדינה, הוא רק נכבש ע"י צה"ל. זו בדיוק הבעיה.

אז שוב, איך ישובים ביו"ש הם חוקיים, אם לא חל עליהם חוק ישראלי?

אגב איו"ש ולא יו"ש.
אני חולה על ויקי 😃
ציטוט מויקי על איו"ש.
מאז מלחמת ששת הימים נמצאים יהודה ושומרון תחת שליטה ישראלית, אך פרט למזרח ירושלים שסופחה והוחל עליה החוק הישראלי (סיפוח שרוב מדינות העולם אינן מכירות בו) נחשב האזור כשטח ב"תפיסה לוחמתית" על-פי אמנת ז'נבה הרביעית.
במסגרת הסכמי אוסלו, שנחתמו בין ישראל לארגון לשחרור פלסטין (אש"ף) בין 19931995, והסכמי ההמשך שלו, הוקמה הרשות הפלסטינית, שקיבלה את סמכויות ניהול החיים האזרחיים של התושבים הפלסטיניים מידי הממשל הצבאי הישראלי. "אזור יהודה ושומרון" חולק לשלוש קטגוריות:

• שטח A – שליטה מלאה (ביטחונית ואזרחית) של הרשות הפלסטינית: בעיקר בתחומי הערים הגדולות (מלבד חלק מחברון שנשאר בשליטה ישראלית מלאה).
  • שטח B – שליטה אזרחית פלסטינית ושליטה ביטחונית ישראלית: רוב הכפרים הפלסטיניים.
  • שטח C – שליטה ישראלית מלאה: אזורים בלתי מיושבים, היישוב היהודי בחברון והתנחלויות ישראליות (רוב השטח).
כל החוקים הישראלים חלים על השטחי C. לגבי אם הישובים האלה חוקיים או לא חוקיים זה דיון בפני עצמו. אך אין לערב בין צבא לחוקים.

אגב איו"ש ולא יו"ש.
אני חולה על ויקי 😃
ציטוט מויקי על איו"ש.
מאז מלחמת ששת הימים נמצאים יהודה ושומרון תחת שליטה ישראלית, אך פרט למזרח ירושלים שסופחה והוחל עליה החוק הישראלי (סיפוח שרוב מדינות העולם אינן מכירות בו) נחשב האזור כשטח ב"תפיסה לוחמתית" על-פי אמנת ז'נבה הרביעית.
במסגרת הסכמי אוסלו, שנחתמו בין ישראל לארגון לשחרור פלסטין (אש"ף) בין 19931995, והסכמי ההמשך שלו, הוקמה הרשות הפלסטינית, שקיבלה את סמכויות ניהול החיים האזרחיים של התושבים הפלסטיניים מידי הממשל הצבאי הישראלי. "אזור יהודה ושומרון" חולק לשלוש קטגוריות:

• שטח A – שליטה מלאה (ביטחונית ואזרחית) של הרשות הפלסטינית: בעיקר בתחומי הערים הגדולות (מלבד חלק מחברון שנשאר בשליטה ישראלית מלאה).
  • שטח B – שליטה אזרחית פלסטינית ושליטה ביטחונית ישראלית: רוב הכפרים הפלסטיניים.
  • שטח C – שליטה ישראלית מלאה: אזורים בלתי מיושבים, היישוב היהודי בחברון והתנחלויות ישראליות (רוב השטח).
כל החוקים הישראלים חלים על השטחי C. לגבי אם הישובים האלה חוקיים או לא חוקיים זה דיון בפני עצמו. אך אין לערב בין צבא לחוקים.

המשפט האחרון לא מוויקי. איך אתה יודע שכל החוקים הישראליים חלים על שטח C? זה קצת סותר את המשפט הראשון שציטטת.

חוק ישראלי לא חל (לפחות לא באופן אוטומטי) על שום שטח מעבר לקו הירוק.

עידן, צריך לבדוק. לא בדקתי פרטנית.

המשפט האחרון לא מוויקי. איך אתה יודע שכל החוקים הישראליים חלים על שטח C? זה קצת סותר את המשפט הראשון שציטטת.

חוק ישראלי לא חל (לפחות לא באופן אוטומטי) על שום שטח מעבר לקו הירוק.

עידן, צריך לבדוק. לא בדקתי פרטנית.

מתוך ניסיון אישי מהשטחים בעיקר. יש חוק ישראלי בשטחי C ובשטחי B יש חוק צבאי, ב-A זה כבר בעיה שלהם...

באופן רשמי החוק הישראלי לא חל ביהודה ושומרון פרט לכמה מקומות באזור ירושלים. באופן לא רשמי בתוך ההתנחלויות הוא מוחל (לפחות כשנוח). בשאר השיפוט הוא תאוריתית עפ"י החוק הירדני, מעשית עפ"י חוק צבאי ישראלי.

למה אתה חייב משהו לצבא?

אה, אתה באמת ובתמים לא יודע למה?
אולי תפסיק, אפילו לפעם אחת, עם כל ההתחכמויות שלך, כל העוקצנות המיותרת הזו וההתנשאות?

אתה באמת חושב שאתה לא חייב שום דבר לצבא?
אתה קם בבוקר והולך ללמוד/ללמד (אנערף מה אתה עושה בחיים) באוניברסיטה, חוזר הביתה, הולך להתאמן, אוכל ונח בשקט, בזכות מי? לא בזכות חיילים שטוחנים את הנשמה שלהם בכל רחבי הארץ הקטנה הזאת בשביל לשמור עליה שלך ושל כולנו? שיהיה לך מקום להיות בו, מקום שלא ירדפו אותך רק בגלל שאתה יהודי?

כן, זה נאמר מפיו של ילד בן 16, שלא מבין כלום מהחיים שלו, שמורעל צבא וכנראה שזה יחלוף לו בקרוב, ואני גם יודע שאין שום סיכוי בעולם שתענה על זה בצורה נורמאלית ולא בשאלה שמורכבת משלוש מילים הכי מתחכמות בעולם, אבל מה זה משנה :🙁

אולי תפסיק, אפילו לפעם אחת, עם כל ההתחכמויות שלך, כל העוקצנות המיותרת הזו וההתנשאות?

אתה קם בבוקר והולך ללמוד/ללמד (אנערף מה אתה עושה בחיים) באוניברסיטה, חוזר הביתה, הולך להתאמן, אוכל ונח בשקט, בזכות מי? לא בזכות חיילים שטוחנים את הנשמה שלהם בכל רחבי הארץ הקטנה הזאת בשביל לשמור עליה שלך ושל כולנו? שיהיה לך מקום להיות בו, מקום שלא ירדפו אותך רק בגלל שאתה יהודי?

כן, זה נאמר מפיו של ילד בן 16, שלא מבין כלום מהחיים שלו, שמורעל צבא וכנראה שזה יחלוף לו בקרוב, ואני גם יודע שאין שום סיכוי בעולם שתענה על זה בצורה נורמאלית ולא בשאלה שמורכבת משלוש מילים הכי מתחכמות בעולם, אבל מה זה משנה :🙁

מדינה והארגונים שלה (צבא , משטרה , מערכת המשפט וכו..) נועדו לשרת את האזרח , לאזרח אין שום חובה כלשהיא אליהם , הם נועדו לשרת אותו ולא ההפך .

א) נתתי לצבא יותר ממה שכנראה אתה תתן אם נשפוט לפי רמת האינטלגנציה שלך.
ב) לא, אני לא חייב כלום לצבא. אני משלם מיסים למדינה שהתפקיד שלה הוא לשמור על הזכויות שלי בעזרת הכסף הזה. לא מעניין אותי איך. זה שהמצב לא כזה, לא הופך את זה לתקין.
ג) אם אתה יודע שאני לא אענה על זה, למה אתה כותב? כדי להוכיח שאתה ילד בן 16 שלא מבין כלום מהחיים שלו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית