הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר הבנה של אחד המודלים במאמר 'מושגים בסיסיים בתכנון אימונים'

HyperLior

משתמש מתחיל
65
13
נק' מוניטין:
16
65
13
שלום,
יצא לי לעבור על כמה מאמרים ולקרוא אותם. נתקלתי במאמר 'מושגים בסיסיים בתכנון אימונים' ומופיעים בתחילתו מס' מודלים.

במודל General Adaptation Syndrome כתוב בשלב השלישי שלו: "במידה והלחץ המופעל על הגוף חוזר בתדירות גבוהה מדי או הלחץ עצמו גדול מדי הגוף לא יצליח להסתגל ויגיע למצב של תשישות. Selye טען שהפעלת לחץ כזה במשך חודש עד שלושה חודשים עלול לגרום למוות. בקיצור, אף אחד לא רוצה להיות בשלב הזה למשך הרבה זמן.".

ואילו שאר המודלים כן תומכים בתוספת עומס כדי לשפר את הביצועים.

מה הנכון? מה הכוונה? האם הכוונה היא שהעומס צריך לבוא בצורה ליניארית ונכונה ולא בצורה בצורה גדולה מדיי? האם השלב השלישי במודל הנ"ל שציטטתי הוא פשוט תשישות ללא נתינת אפשרות של התאוששות לגוף?

מסקרן אותי מעט העניין הזה. תודה.

נערך לאחרונה:
הרעיון הוא לא להעמיס מלא בבת אחת, אלא בהדרגה
למשל יש לך את 531 שהיא נחשבת בבסיסה התוכנית עם הכי פחות נפח שאפשר, ומשם אתה לא תעבור לתוכנית כמו סמולוב או קורטה, שבה יש לך כמויות נפח עצומות, כי פשוט הגוף לא ידע מה לעזאזל לעשות עם כל הנפח הזה

אני לא כל כך הבנתי את השאלה שלך, זה די מתיישב עם ההגיון שאם תעמיס יותר מדי ו\או יותר מדי פעמים (תדירות גבוהה) אתה לא תצליח להתאושש וכנראה לא תתקדם\ תפצע (קשה לי להאמין שתמות מזה). ההתקדמות לא חייבת להיות לינארית אם כי בשלבים הראשונים שלך כמתאמן זה מאוד נוח וזה עובד טוב למרבית האוכלוסיה. המודל שדיברת עליו GAS הוא בהחלט יסוד באימונים ולדעתי חשוב להבין אותו כדי לדעת לתכנן את האימונים שלך ו\או להבין אם זה עובד או לא... ממליץ גם שתחפש לקרוא על supercompensation (כנראה לא כתבתי נכון אז מתנצל). ואם תרצה להבין יותר לעומק את היקרון שקראת עליו אז תדע שבPPST יש פירוט כולל של המודלים העיקריים (ONE\TWO Factor Model)

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
הרעיון הוא לא להעמיס מלא בבת אחת, אלא בהדרגה
למשל יש לך את 531 שהיא נחשבת בבסיסה התוכנית עם הכי פחות נפח שאפשר, ומשם אתה לא תעבור לתוכנית כמו סמולוב או קורטה, שבה יש לך כמויות נפח עצומות, כי פשוט הגוף לא ידע מה לעזאזל לעשות עם כל הנפח הזה

אני לא כל כך הבנתי את השאלה שלך, זה די מתיישב עם ההגיון שאם תעמיס יותר מדי ו\או יותר מדי פעמים (תדירות גבוהה) אתה לא תצליח להתאושש וכנראה לא תתקדם\ תפצע (קשה לי להאמין שתמות מזה). ההתקדמות לא חייבת להיות לינארית אם כי בשלבים הראשונים שלך כמתאמן זה מאוד נוח וזה עובד טוב למרבית האוכלוסיה. המודל שדיברת עליו GAS הוא בהחלט יסוד באימונים ולדעתי חשוב להבין אותו כדי לדעת לתכנן את האימונים שלך ו\או להבין אם זה עובד או לא... ממליץ גם שתחפש לקרוא על supercompensation (כנראה לא כתבתי נכון אז מתנצל). ואם תרצה להבין יותר לעומק את היקרון שקראת עליו אז תדע שבPPST יש פירוט כולל של המודלים העיקריים (ONE\TWO Factor Model)

בהצלחה

הבנתי. תודה לכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית